5 saker att förvara i cykelkorgen

En vacker dag står du där med cykelväskorna fyllda och du är redo att kasta dig upp på cykeln och trampa dig iväg mot äventyret! När du väl sitter på sadeln vill du nog slippa momentet där du kliver av cykeln vid jämna mellanrum för att rota igenom och skapa oreda i de noga genomtänkt packade väskorna. Därför tänkte vi lista några bra saker att ha nära tillhands – som i cykelkorgen!

1. Vatten! Cykling är trots allt en träningsform och du kommer behöva fylla på vätskedepåerna så glöm inte vattenflaskan och har du den nära kommer du säkert att använda den desto oftare och undvika uttorkning!

2. Energi! Att ha något ätbart utöver vätska är nog också något du kommer att ha glädje av. Kanske några kex, lite nötter, frukt eller godis kan komma att bli räddningen fram till målet för din välförtjänta matpaus eller slutdestination!

3. Kläder efter väder! Säger prognosen att du kan stöta på en regnskur under din dag kan det vara skönt att ha regnjackan redo precis som den där tunna tröjan eller vindjackan du lätt kan ta på och av efter behov.

4. Kameran! Du kommer garanterat att passera helt magnifika platser på din färd, kanske händer något oväntat som får dig att skratta och du vill kunna se tillbaka på och minnas dom där guldstunderna när höstmörkret smyger sig på! Tips! Glöm inte att framkalla dom sen också och sätt in dom i ett semesteralbum eller skapa en fotobok. Det är så mycket roligare än att plocka fram datorn eller telefonen för att titta på bilderna.

5. Kartan! Ja, hur härligt det än kan kännas att trampa fram genom öppna landskap så vill du nog nå din slutdestination och inte alltid genom allt för många, långa omvägar. Så ta en titt med jämna mellanrum så du inte hamnar i någon annanstans!

Andra bra saker att tänka på att ha nära tillhands:

– Första hjälpen! Tyvärr kan ju olyckan vara framme även under de trevligaste av stunder. Det kan handla om allt från skoskav till skrubbsår. Rengörande servetter, bra plåster och kanske någon form av smärtlindring är att rekommendera.

– Solkräm! Ingen större nyhet egentligen, när du vistas ute bör du skydda dig mot solens starka strålar och när du cyklar och rör dig kanske du inte tänker på det på samma sätt som när du spenderar en dag på stranden. Så ha den nära, då glömmer du inte fylla på med jämna mellanrum!