Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Upplev Vänern Grand Tour – 11 dagar

Är du sugen på att cykla runt Sveriges största sjö? Jaaa.
Nu har Sverige fått en ny Nationell Cykelled som går runt sjön Vänern – Vänerleden.
Du som cyklist kommer att passera mysiga fik, välfyllda gårdsbutiker och matställen med Whiteguidestatus som kan mätta hungriga och sugna magar. Runt Vänern kommer du att trampa på separerade cykelvägar, lågtrafikerade asfalterade vägar men också grusvägar som slingrar sig genom skärgårdslandskap, skogslandskap och bördig åkermark. Några av sträckorna används redan idag som cykelleder andra sträckor är helt nya som cykelled. Leden är cirka 64 mil lång.

Start Datum: 8 Juni -22 augusti

Från 19500 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanal med Hund

Upptäck Göta kanal med Din Bäste Vän under tre dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Du vandrar alldeles intill kanalkanten och ni känner lugnet som är något alldeles speciellt, stillheten i naturen och vattnet som långsamt rör sig framåt skapar harmoni i själen.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Från 3650 Kr
Lägg till i önskelista

”Jubileumspaket” – Göta kanal 200 år!

Göta kanal firar 200 år!
År 1822 invigdes västgötadelen av Göta kanal, 10 år senare stod hela kanalen färdig, Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Ett unikt paket som endast går att boka i år, 2022. Detta är paketet för dig som är historieintresserad och vill njuta av natur och kultur i kombination med sköna boenden och härliga upplevelser på cykel och med båt.

Ta en cykeltur till Göta kanals inlopp i Sjötorp och åk med M/S Bellevue på en historisk båttur från Töreboda till Karlsborg. Du blir serverad lunch på båten samtidigt som du guidas genom den handgrävda kanalen hela vägen fram till Karlsborg, som också varit Sveriges reservhuvudstad.

Startdagar:
Lördagar
28/5, 18/6, 16/7, 30/7, 13/8 & 27/8

Från 7250 Kr
Lägg till i önskelista

Upplev hela Göta kanal från Väst till Öst

Det här är vårt “Unika paket” som tar Er längs hela Göta kanal från Vänern till Östersjön. Cykelsemestern startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Turen går längs den bilfria dragvägen utmed hela Göta Kanal och passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. 15,5 mil cykling och 3,5 timmars båtturer längs Sveriges blå band. Fantastiska upplevelser och minnen för livet väntar runt kröken.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
12 juni – 18 augusti

OBS: Båten över sjön Asplången går: 7 maj – 15 september Lördag & Söndagar, 27 juni – 14 augusti Dagligen

Från 11500 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
8 maj – 18 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåten M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största turistattraktion Bergs slussar. Med sina sju slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. En avkopplande tur i vacker natur och mycket kultur.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
11 juni – 20 augusti

Från 2900 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping till Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern med cykel och båt.
Söderköpings Brunn bjuder på guldkant på tillvaron med en 3-rättersmiddag, tillgång till relaxavdelningen och en njutbar vistelse i härlig miljö.
Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg.
Den imponerande slusstrappan i Berg består av sju slussar som höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
M/S Kung Sverker avgår från Borensberg och vidare över sjön Boren till slutmåtet Motala.
Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.

Startdagar:
Fredag – Lördag 10 juni – 19 augusti
Måndagar-Söndagar 26 juni – 13 augusti

Från 6400 Kr
Lägg till i önskelista

Cykel & Båt längs Göta kanal, Start Töreboda

Upptäck Göta kanal med cykel och båt under tre dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Startdagar:
Måndagar & Onsdagar
23 maj – 12 september

Från 4200 Kr
Lägg till i önskelista

Dagskryssning på Göta kanal, Start Töreboda

Gör en dagskryssning ombord på M/S Bellevue och upplev Göta kanal på ett bekvämt och avslappnat vis.
En kryssning på Göta kanal är lika mycket en naturupplevelse som en historisk resa genom en av Sveriges största byggprojekt någonsin.

“Att färdas längs med Göta kanal är ett minne för livet och en upplevelse man sent glömmer”

Startdagar:
Tisdagar & Torsdagar
17 maj – 13 september

Från 2400 Kr
Lägg till i önskelista

Siljan runt med cykel & båt

Ett perfekt fyrdagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur både till land och till sjöss. Med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalahästar, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan, Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand avgår M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med sin spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan.

Startdag Söndagar
Säsong: 12 juni – 8 augusti

Från 6700 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester i Ålands skärgård

Östersjöns vackraste örike väntar på dig med härliga upplevelser. Bekvämt avstånd, endast två timmars båtresa från Grisslehamn i Sverige. Cykla och åk med skärgårdsfärjorna och upptäck några av alla otaliga öar som Åland består av. Vart du än är, är havet närvarande.

Säsong: 1 juni – 31 augusti
Startdagar: Måndagar-Söndagar

Från 10900 Kr

Båtsemester i Sverige

Hos Upplevelsepaket kan du njuta av båtsemester i Sverige. Vi har skräddarsydda paket för dig som vill upptäcka nya delar av vårt land. Vi erbjuder bland annat vackra båtturer i Ålands skärgård, båtkryssning i den underbara sjön Siljan i Dalarna och olika former av kryssning och slussning på Göta Kanal. Många av våra paket är kombinerade tillsammans med cykelturer och boende och utformat för att ni ska få en så bra semester som möjligt.

Vårt avlånga land är fullt av fina vyer, vacker natur och intressant kultur. Upplev Sverige och allt som det har att erbjuda tillsammans med oss på Upplevelsepaket. Båtsemester i Sverige är magiskt och har något för alla – både små och stora.