Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Säsong: 8 maj – 19 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåt M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största attraktion Bergs slussar med sina 7 slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. Ni får en skön Minisemester med lugn och ro som fyller på era batterier.

Säsong: 11 juni – 20 augusti

Från 2900 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping till Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern. Den östgötska delen upplevs här med både cykel och båt. Första natten tillbringar ni i Söderköping. Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg. Detta är en av kanalens absoluta toppattraktioner och en av Sveriges mest spektakulära konstruktioner. Den imponerande slusstrappan som består av 7 slussar, höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter. Ser vid första anblicken helt omöjlig ut att bestiga men konstruktörerna med Baltzar von Platen i spetsen utförde fantastiska byggnadstekniska verk.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
Med M/S Kung Sverker går färden vidare över sjön Boren och vidare till Motala. I Motala kan man följa det fantastiska byggnadsprojektet på Göta kanalutställningen vid Motala Verkstad. Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.
För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum, se tidtabell på östgötatrafik.

Säsong: 9 juni – 18 augusti
Startdagar: Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Lördag & Söndag

Från 5900 Kr
Lägg till i önskelista

Cykel & Båt längs Göta kanal (startdagar måndagar & onsdagar) Start Töreboda

Upptäck Göta kanal med cykel och båt under 3 dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Säsong: 12 maj – 13 september

Från 4200 Kr
Lägg till i önskelista

Dagskryssning på Göta kanal (startdagar tisdagar & torsdagar) Start Töreboda

Passa på att upplev Göta Kanal på ett bekvämt och avslappnat vis. Njut av en skön båtkryssning med passagerarbåt på Göta Kanal. På resan mellan Töreboda och Sjötorp kommer ni att passera 16 slussar! Skepparen guidar er under färden och berättar om Göta kanals historia och dess anekdoter. Lunchen serveras medans ni njuter av båtfärden och dess härliga miljö. Ni bor på Pensionat Prästgården som är ett litet mysigt och familjärt hotell i Töreboda.

Säsong: 13 maj – 9 september

Från 2400 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester längs Siljan med båtkryssning, startdag Söndag

Ett perfekt fyrdagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur både till land och till sjöss. Med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalarhästar, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan, Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand avgår M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med sin spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan.

Säsong: 12 juni – 8 augusti

Från 5700 Kr
Lägg till i önskelista

Upplev hela Göta kanal från cykelsadeln från sjön Vänern – Havet (Väst – Öst) Start Töreboda

Det här är vårt “Unika paket” som tar Er från Vänern till Östersjön. Cykelsemestern startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Turen går längs den bilfria dragvägen utmed hela Göta Kanal och passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. 19 mil cykling och 2,5 timmars båttur längs Sveriges blå band. Fantastiska upplevelser och minnen för livet väntar runt kröken.

Säsong: 12 juni – 18 augusti

Från 11100 Kr

Båtsemester i Sverige

Hos Upplevelsepaket kan du njuta av båtsemester i Sverige. Vi har skräddarsydda paket för dig som vill upptäcka nya delar av vårt land. Vi erbjuder bland annat vackra båtturer i Ålands skärgård, båtkryssning i den underbara sjön Siljan i Dalarna och olika former av kryssning och slussning på Göta Kanal. Många av våra paket är kombinerade tillsammans med cykelturer och boende och utformat för att ni ska få en så bra semester som möjligt.

Vårt avlånga land är fullt av fina vyer, vacker natur och intressant kultur. Upplev Sverige och allt som det har att erbjuda tillsammans med oss på Upplevelsepaket. Båtsemester i Sverige är magiskt och har något för alla - både små och stora.