Dalarna – mer än bara hästar av trä

Ett landskap med alltifrån bördig mark och insjöar i syd till fjäll och forsar i norr – det enda som saknas för att vara ett komplett ‘Sverige i miniatyr’ är lite kustlandskap. Men saknar man det? Nej, Dalarna bjuder på så fantastiskt mycket att det räcker och blir över. Landskapet Dalarna, som till ytan är lika stort som hela Belgien, kommer inte att lämna dig oberörd.

Förutom sin storslagna natur är Dalarna bland annat också känt för sin konst- & hantverkshistoria och vi rekommenderar att du besöker några av guldkornen – som till exempel Zornmuseet, Carl Larsson-gården, tillverkningen av Dalahästar samt Storstupet och Helvetesfallet. Det finns utflyktsmål som passar hela familjen och upplevelsen kommer att skapa minnen att se tillbaka på för all framtid.

Du kanske har suttit i en skidlift, fullt påpälsad men ändå frusen och blickat ut över höjderna. Vad skulle du säga om att uppleva utsikten i full grönska och blomsterprakt? I värmande solsken och med ljumma vindar mot kinden? Dalarna under sommarhalvåret är en naturupplevelse och omgivningarna kring Siljan är fantastiska att cykla i. Vill du dessutom njuta av dessa omgivningar från sjösidan kan du kombinera din cykelsemester med en dagskryssning med M/S Gustaf Wasa som tar dig runt på Siljan. Läs mer om våra olika upplevelsepaket till Dalarna här!