Dalarna – ett paradis även på sommaren

Många av oss förknippar en resa till Dalarna med skidsemester under vinterhalvåret, men faktum är att de orter vi tänker oss snöbeklädda är sanna  paradis även i full grönska!

Dalarna kan du välja att uppleva med cykel eller kombinera cykel och båt. Oavsett vilket du väljer kommer din resa att bli rik på upplevelser och storslagen natur! Får du tid över eller vill upptäcka mer än det vi gett förslag på kan Storstupet och Helvetesfallet i Orsa, den magisk utsikten i Tällberg eller Vasaloppsmålet i Mora vara några platser väl värda ett besök.

Orterna du passerar på cykel är rika på kultur och historia och du kan besöka nationalparker med brett djurliv, konstmuseum, hantverksbodar och såklart tillverkning av Dalahästar. På fartyget M/S Gustaf Wasa som varit till sjöss på Siljan sedan 1876  kommer du att berikas av dess anrika historia samtidigt som du blir serverad en god lunch och får se ut över de vackra hantverksbyarna.

Sammanfattningsvis är Dalarna ett helt magiskt resmål för dig som söker en aktiv semester med historiska vingslag och en naturupplevelse utöver det vanliga.