Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Dagsutflykter i hjärtat av Dalarna

Cykelparadiset Dalarna har mycket att erbjuda.
Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs vidare till Leksand, Tällberg och Rättvik. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Båda nätterna bor man i Rättvik med fantastisk utsikt över Siljan och bygden runt omkring.
Upplev Långbryggan, Tällberg, naturen, kulturen, hantverkstraditionen och mycket, mycket mer.

Säsong: 1 maj – 30 september
Startdagar: Måndag – Söndag

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Siljan runt med cykel & båt

Ett perfekt fyrdagars paket där ni får uppleva Dalarnas natur både till land och till sjöss. Med ett besök i Nusnäs där tillverkningen sker av Dalahästar, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga som sträcker sig ut i Siljan, Tällberg med sina träbyggnader och Leksand som ligger vackert intill Siljan. Från Leksand avgår M/S Gustaf Wasa som är ett av Sveriges mest intressanta fartyg med sin spännande historia. Varje sommar sen 1876 har hon varit till sjöss på Siljan.

Startdag Söndagar
Säsong: 12 juni – 8 augusti

Från 6700 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester runt Siljan

Upplev Dalarna och Siljan från cykelsadeln!
Cykelsemestern går i det sommarfagra Dalarna när det är som bäst. Smultronställen du besöker på turen är Nusnäs med Dalahäst tillverkning och Rättvik med sin berömda träbrygga som sträcker sig ca 600 meter ut i Siljan. Fler måsten på turen är Tällberg känt för sina vackra träbyggnader, Leksand som ligger vackert utmed Siljans strand, Mora med Vasalopps muséet samt vackra målningar och utställningar på Zornmuséet.

Säsong: 1 maj – 30 september
Startdagar: Måndag – Söndag

Från 5200 Kr

Semester i Dalarna

Semestra i Sverige och upptäck det vackra Dalarna med dess natur, kultur och hantverkstraditioner. De många sjöarna inbjuder till fiske och ett rikt naturliv. I Siljansnäs naturreservat finns bland annat björn, lo, örn och varg. Upplev Dalarna på cykel och till sjöss med oss på Upplevelsepaket.

Semester i Dalarna ger er möjlighet att se och upptäcka många guldkorn som landskapet erbjuder. Bland annat går det att se en 50 kilometer stor krater som kallas Siljansringen. För 365 miljoner år sedan brakade en meteorit rakt ner i marken och skapade den häpnadsväckande kratern. Några andra fina turistmål i området är Leksand, Mora, Rättvik och Orsa. Fantastiska upplevelser och minnen utlovas efter semester i Dalsland med Upplevelsepaket.