Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Cykelsemester på södra Öland med Alvaret, Start Mörbylånga

Äventyret börjar redan på väg till Öland. Resan över Ölandsbron är både spännande och vacker. Ölandsbron är 6072 meter lång och invigdes 1972, bron är inte längre Europas längsta men den längsta i Sverige (Öresundsbron är längre men tillhör även Danmark). Cykelturen utgår från Mörbylånga. Härifrån cyklar man längs med havet till öns södra ände. Upplev Stora Alvaret – ett av världens mest säregna kulturlandskap. Mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination.

Säsong: 1 juni – 15 september

Från 7200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester på Norra Öland

Byxelkrok på nordligaste Öland är ett av Sveriges solsäkraste ställen! Ni gör dagsturer som ni bestämmer själva. Vi har gjort förslag på några turer men man får lägga upp dem helt fritt. Havet är ständigt närvarande på Öland. Fyren Långe Erik på Ölands norra udde bjuder på bästa utsikten över havet och ön.

Säsong: 1 maj – 30 september

Från 4500 Kr

Semester på Öland

Storslagen natur och med havet ständigt närvarande. Semester på Öland är något utöver det vanliga. Vill ni också få känslan “borta, men ändå nära”? Besök då Öland tillsammans med Upplevelsepaket.

Semester på Öland är som ett smörgåsbord för alla sinnen där det finns något för alla oavsett om det handlar om konst, kultur, natur eller mat. Utforska Trollskogen, bada i havet och den unika naturen längs kustvägen. Upplev Stora Alvaret som är ett av världens mest säregna kulturlandskap - ödsligt, mäktigt och otroligt vackert på samma gång. På Ölands norra udde finns fyren Långe Erik som bjuder på den bästa utsikten över ön och havet. Långe Jan med sina 42 meter är en annan fyr värd att besöka. Den tändes första gången år 1785. Är ni mer intresserade av historia finns Ölands främsta runsten i Karlevi och anses vara en av Sveriges märkligaste runstenar. Ute i Kalmarsund ligger ö:n Blå Jungfrun där det finns många sägner och historier. Det sägs att den som tar med sig en av öns vackra stenar därifrån kommer bringas av olycka…

Upplev havsbrus och fågelkvitter och spendera din semester på Öland. En magisk ö som har något för alla.