Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

    Inga resor hittades, gör en ny sökning med andra parametrar.


Cykelsemester på Österlen

Österlen är en unik kombination av intressant kultur och vacker natur. Inte konstigt att så många konstnärer har lockats hit under årens lopp. Semester på Österlen erbjuder mycket att se och uppleva och benämns ofta som Sveriges skafferi med alla sina mysiga krogar och caféer.

Österlen omges av en vit kustremsa och är fylld med fruktodlingar, gallerier, loppisar och caféer. Ett besök på Österlen ger garanterat skönhet och avkoppling för en lång tid framöver. Vandra över blommande kullar och upplev de berömda äppelodlingarna när du är på semester på Österlen.

Simrishamn, som inofficiellt kallas för Österlens huvudstad, har anor så långt bak som från 1100-talet. Här är husen pittoreska och pastellfärgade med vackra snidade dörrar. På stranden Sandhammaren är sanden lika vit som öarna i Västindien, perfekt för sol och bad under sommardagar. 

Österlen - En viktig del av Sverige

Utöver att vara en fantastiskt vacker plats, kanske den vackraste i Sverige så är även Österlen en viktig del av vårt avlånga land. Österlen brukar kallas för Sveriges kornbod då en stor del av vår inhemska produktion av korn, raps och vete sker här. Utan de böljande vete- och rapsfälten som finns här skulle vi behöva importera mycket mer spannmål för att klara vårt behov.

Cykelpaket Österlen

Vad finns det då att uppleva när man väl bokat ett cykelpaket på Österlen? Nästan hur mycket som helst! Österlen har det mesta och det finns otroligt mycket att se och uppleva när man cyklar på Österlen. Från äppelodlingarna i Kivik till loppisar och milslånga stränder. Gillar du att gå på loppis är det hit du ska åka. På Österlen hittar man en loppis i nästan varje samhälle och det finns loppisar som erbjuder alltifrån 50-tals kitsch, allmoge, böcker, möbler, inredning till prydnadssaker och mycket mer.

Det finns många små grusvägar som slingrar sig genom rapsfälten och när du cyklar här så känns det som att du stigit in i en annan tid eller en annan värld omgiven av gula böljande fält, blå himmel, sol och doft av hav.

Du kan med fördel cykla längs havet, insupa landskapet och göra små stopp vid vägen och kanske ta en fika vid en strand och blicka ut över havet. Att cykla på Österlen är som lisa för själen och i närmsta samhälle hittar du alltid ett café eller en restaurang som bjuder på god mat och dryck. Du kan också cykla i skog och mark även om regionen mest är känt för sina böljande rapsfält.

Ett tips är att cykla till Kåseberga och vidare ner till hamnen. Där hittar du flera restauranger som serverar god mat och du kan även besöka Ale stenar när du är här. Ale stenar är en kraftfull plats och ett tips är att besöka platsen sent på kvällen och se solnedgången över havet och känna historiens vingslag. Ale stenar härstammar från 600-talet men vid utgrävningar har man hittat eldstäder som är över 5 000 år gamla.

Sommaren i Sverige är en härlig tid och speciellt i Skåne på grund av dess geografiska placering. Att besöka denna del av landet på sommaren är som att åka utomlands och det finns få platser i Sverige som lämpar sig bättre för en cykeltur.

Gillar du konst och kultur så får du ditt lystmäte här, regionen är full av konstnärer, fotografer, krukmakare och andra konsthantverkare. Här bor också kulturpersonligheter som Björn Ranelid och Ulf Lundell.

Gillar du odling finns det mycket för dig att upptäcka på din cykelsemester, regionen är full av blomsteraffärer, odlingar, plantskolor och liknande.

När du väljer något av våra cykelpaket får du uppleva en av de vackraste platserna i Sverige. I våra cykelpaket ingår hotell, frukost och middag, karta med vägbeskrivning och hyra av cykel.

Cykelpaket Österlen