Det bästa av två världar

Att vistas ute i naturen har bevisat sig ha flera positiva hälsoeffekter och naturupplevelsen främjar såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Exempel på positiva effekter är minskad stress, en stärkt kognitiv förmåga samt förbättrad psykisk hälsa. Det sägs till och med att vi blir lyckligare om vi spenderar mer tid ute i naturen.

När du dessutom utövar fysisk aktivitet som i sig bidrar till bland annat ökat välbefinnande får du det bästa av två världar. Att genomföra en aktivitet utomhus oavsett årstid, väder och tid på dygnet  har till och med visat sig ge bättre effekt än inomhusträning eftersom du orkar mer utomhus och troligtvis också för att luften kring bland annat vatten, skog och ängar innehåller högre koncentration av de joner som gör att syret lättare tas upp i cellerna.

Avkoppling och återhämtning är två saker du får på köpet ihop med bättre humör när du väljer att vara ute i det fria och röra på dig. Allt som har nämnts ovan är bara några få av alla de hälsofördelar som fysisk aktivitet i naturen bidrar till. Så vad väntar du på? Boka sommarens semester med något av alla våra härliga paket där du kombinerar en fysisk aktivitet ute i naturen med god mat, en hotellvistelse och minnen för livet.

källa: folkhälsomyndigheten, traningshjalpen.se