Gotland – som att få komma hem.

Vad önskar du när du tänker på den ‘perfekta’ semestern? Tänker du sol, hav, vacker natur, god mat och besök på intressanta platser? Då kommer Gotland att sätta en bock i rutan på alla punkter. Okej, man kan inte lova solsken men med tanke på de 8 vinster i solligan sedan den startade år 1990 kan man ju ändå tro att solen kommer att finnas med på resan.

Att Gotland har mycket att erbjuda för den historieintresserade är knappast någon nyhet. Få städer andas väl så mycket historia som Visby. Här möts nutid och dåtid på ett alldeles speciellt sätt som bör upplevas. Är du intresserad av djur, växter och natur kommer du heller inte att bli besviken. Den botaniska trädgården bjuder in till en lugn promenad och på ön finns en unik flora och fauna med arter som enbart återfinns just här. För den aktiva finns förutom den givna cykelturen en rad olika aktiviteter för alla åldrar.

Om du vill strosa runt på kullerstensgatorna i Visbys charmiga gränder, ta ett dopp vid någon av de långa badstränderna och cykla genom det karga landskapet är det hög tid att boka din vistelse inför sommaren! Gotland lockar ju inte mindre än ca 2 miljoner resenärer varje år så se till vara ute i god tid. För dig som inte vill resa när turisterna är som flest kan vi tipsa om att säsongen är lång och en sensommardag är helt magisk.

Ingmar Bergman kom till Fårö och blev fast! “Om man vill vara högtidlig kan man säga att jag hade funnit mitt hem, mitt verkliga hem. Vill man vara lustig kan man tala om kärlek vid första ögonkastet.” ska han ha sagt. Vi kan bara nicka instämmande, nog är det något speciellt med Gotland och Fårö.