Cykelentusiasten Göta kanal, start Motala - Upplevelsepaket

,

Cykelentusiasten Göta kanal, start Motala

Från: 8,650 kr

-för den riktige Cykelentusiasten

-20 mil cykelsträcka

5-dagar

 

Allt detta ingår

2 st Övernattning på Hotell i Motala del i dubbelrum
2 st Övernattning på Ljungsbro fritidscenter (toalett på rummet & dusch i korridor)
1 st Övernattning på Söderköpings Brunn del i dubbelrum
5 st Frukost
2 st 1-rätters middag exkl. dryck (Bergsslussar)
1 st 3-rätters middag exkl. dryck Söderköpings Brunn
3-växlad Cykel inkl. cykelkorg / pers.
Cykeljour
Cykelkarta
Cykelfärdbeskrivning

 

 

Möjliga tillval

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Cykelavdrag  / pers. 1000 SEK

 

Njut av sommarens ultimata äventyr för cykelentusiaster!

Utforska Östgöta-delen av Göta kanal med vårt cykelpaket från Motala till Söderköping och tillbaka igen.

Trampa genom grönskande landskap och förbi glittrande sjöar som Boren, Roxen och Asplången medan du njuter av den friska luften. Upptäck de charmiga kanal orterna längs kanalen och låt dig förföras av den idylliska skönheten som omger dig.

Vårt cykelpaket är skräddarsytt för dig som älskar att utforska världen på två hjul. I detta cykelpaket ingår det inga cyklar. Vi rekommenderar att ni tar era egna cyklar. Med bekväma cyklar och välplanerade rutter kan du koppla av och låta äventyret ta dig med på en resa genom historien och naturen längs Göta kanal.

Ta chansen att skapa oförglömliga minnen med vänner eller familj medan ni njuter av den svenska sommaren på bästa möjliga sätt.
Boka ditt cykelpaket idag och ge dig själv en sommarupplevelse utöver det vanliga!

Dag 1
Motala
Första dag på er cykelsemester får ni upptäcka Göta kanals huvudstad på egenhand. Väldigt mysigt att gå omkring vid hamnen och hitta någon trevlig restaurang att sitta på. Hotellet ligger i staden så allt är nära.

Dag 2
Motala – Bergsslussar ( Ljungsbro) 37 km
Cykelturen startar i Motala och ni cyklar på små och medelstora asfalterade vägar som går igenom det öppna landskapet. Du kommer att cykla förbi sjön Boren som sträcker sig från Motala till Borensberg.
I Borensberg kan du utforska Östergötlands enda handdrivna sluss. Cykelfärden går vidare på den helt bilfria lilla grusvägen alldeles intill Göta kanal. På cykelvägen passerar du slussar och viadukter och får en unik utsikt över bilar som kör under kanalen. Cykelturen tar dig genom det mångfacetterade östgötska landskapet, med hisnande vyer och historiska berättelser. Övernatta på Ljungsbro fritidscenter och njut av middagen vid Bergs Slussar som ligger 3 km från Ljungsbro.

– Terräng: Cykelvägen går på asfalterad väg i ca20 km. Resten av dagens sträcka cyklar du intill Göta kanal som är helt bilfri. Medelsvår till lätt cykling
– Dagens Tips: Har ni inte ätit lunch längs vägen så rekommenderar vi ett stopp i Borensberg på kaffeteriet eller på Göta Hotell som är Göta kanals klassiska hotell.

DAG 3
Ljungsbro – Bergs slussar – Norsholm – Söderköping, cykeltur 67 km)
Vid Bergs slussar fortsätter din resa längs Göta kanal.
Cykelsemestern fortsätter sedan längs Göta kanal och över sjön Asplången innan du når den charmiga staden Söderköping. Nytt för i år är möjligheten att ta cykelbåten över sjön Asplången, en bekväm och spännande upplevelse. I Söderköping kan du utforska de kullerstensgator som användes som inspelningsplats för Astrid Lindgrens ”Madicken”. Avsluta dagen med 3-rätters middag och övernattning på det anrika Hotel Söderköpings Brunn
– Dagens Tips: du kan välja mellan att cykla runt sjön Roxen ca. 40 km. eller att ta båten över sjön Roxen. Båtturen tar 45 minuter. Vill man ta båten över Sjön Asplången så finns det en turlista.
– Terräng: Cyklar ni runt sjön Roxen är vägen backig och cykelvägen går på små skogsvägar tidvis. den övriga cykelturen är lätt cykling precis intill Göta kanal på deras cykelled.

Dag 4
Söderköping – Ljungsbro (67 km cykling)

Cykelsemestern går vidare från Söderköping. Cykla längs Göta kanal och upplev det rofyllda landskapet. Nytt för i år är cykelbåten över sjön Asplången, en upplevelse som förhöjer glädjen. Tänk på att kolla på deras turlista.
Ankom till Ljungsbro vandrarhem och njut av relaxavdelningen med bubbelpool och bastu. Middagen serveras vid bergs Slussar intill Göta kanal. Tänk på att boka Cykelbåten Roxen Snabben för att minska cykelsträckan med 35 km! Tips: du kan välja mellan att cykla runt sjön Roxen ca. 40 km. eller att ta båten över sjön Roxen. Båtturen tar 45 minuter.
– Terräng: Cyklar ni runt sjön Roxen är vägen backig och cykelvägen går på små skogsvägar tidvis. den övriga cykelturen är lätt cykling precis intill Göta kanal på deras cykelled.

Dag 5
Ljungsbro – Motala 37 km 

Cykla till Borensberg genom det östgötska landskapet, passerande slussar och akvedukter. Ta sedan turen förbi sjön Boren och ni är framme i Göta kanals huvudstad Motala. Efter en skön cykeltur så blir det skönt att checka in på hotellet.

Dag 6
Idag återstår endast frukosten på programmet innan du beger dig hemåt!

 

 

Det finns inga recensioner än.

Lägg till en recension

Bli först med att recensera ”Cykelentusiasten Göta kanal, start Motala”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Updating…
  • Inga påbörjade bokningar