Cykla & Tågluffa längs Sveriges största Sjö (Vänern) - 5 dagar - Upplevelsepaket

Cykla & Tågluffa längs Sveriges största Sjö (Vänern) – 5 dagar

Från: 9,700 kr

I detta paket får du kombinera din cykelsemester med en tågluff längs den tågsträckning som blivit utsedd till Sveriges vackraste. Du kommer att cykla i omväxlande natur på bilfria vägar längs Göta Kanal, på pilgrimsleder och genom naturreservat. Tåget tar dig mellan pittoreska tågstationer där du smidigt kan hoppa av och besöka Kinnekulles sevärdheter. Vissa sträckor kan du själv välja om du vill hoppa på tåget eller cykeln för att ta dig vidare på resan. Oavsett kommer du att få njuta av mäktiga omgivningar genom slående vacker natur.

Säsong:
1 maj – 30 september

Pay a deposit of 30%

Allt detta ingår

 • 1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg & 2 st. packväskor
 • 1 st Tågbiljett Kinnekullebanan
 • 2 st Övernattning Hotel Vänerport, Mariestad
 • 2 st Övernattning Hotell—-, Lidköping
 • 2 st 2-rätters middag exkl. dryck, Mariestad
 • 2 st 2-rätters middag exkl. dryck, Lidköping
 • 1 st Bussbiljett T&R Läckö Slott
 • 4 st Frukostbuffe
 • 1 st Karta
 • 1 st Färdbeskrivning
 • 1 st Kylväska / 2pers.

Möjliga tillval

 • Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK

 • DAG 1
  Dag 1 Töreboda – Lyrestad – Mariestad Cykelsträcka: 12,5 Tågsträcka: 20 min
  Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar du utmed Göta kanal på den helt bilfria grusvägen som slingrar sig alldeles intill kanalen till Lyrestad. Cykelsträckan är endast 12,5 km till Lyrestad och härifrån reser du med Kinnekulletåget som har blivit utsedd till Sveriges vackraste tågsträcka. Tåget tar er till Mariestad som har smeknamnet ”Vänerns Pärla”. Du checkar in på det charmiga hotell Vänerport med sin utsikt över Vänern. Hotellet ligger i gamla stan som består av träbebyggelse från 1700- och 1800-talen och är ett riksintresse som en av Sveriges bäst bevarade äldre stadskärnor. I Gamla stan ligger även den över 80 meter höga domkyrkan som dominerar hela stadsbilden. Middag & logi på Hotell Vänerport.
 • DAG 2
  Mariestad – Hällekis – Råbäck – Blomberg – Källby – Lidköping Cykelsträcka: 10 / 40 km, Tågsträcka: 50 min / 70 min
  Du tågluffar i miniatyrformat längs Sveriges vackraste tågsträckning mellan Mariestad och Lidköping och besöker ett pärlband av pittoreska tågstationer. Den enkelspåriga järnvägen binder samman byar och kulturminnen med Vänerns vatten och flera naturreservat. Gör gärna ett stopp för att avnjuta lunch i Hällekis kök & Trädgårdscafé som ligger vackert intill Hällekis Säteri vid Vänerns strand. Här finns också en omfattande perennrabatt och en doftande rosenträdgård med gammaldags rosor. Perennrabatten och rosenträdgården anlades redan år 1934. Duktiga trädgårdsmästare håller allt i bästa skick så att ni besökare kan njuta av årstidens växlingar från vårens lökväxter till höstens sköna färger. Efter lunchen cyklar du längs slingrande pilgrimsleder fram till Sveriges Grand Canyon och naturreservatet Munkängarna, doftande av ramslök. Från Hällekis tar man sig vidare till Lidköping. Antingen kan du ta Kinnekulletåget eller annars cyklar du sträckan till Lidköping som går på småvägar i historisk anda med pampiga Herrgårdar som ståtar med sin fulla prakt och man kan nästan känna dem historiska vingslagen. Ni checkar in på
 • DAG 3
  Lidköping – Läcköslott – Lidköping Kollektivtrafik: 24km
  Vid Vänerns strand finner ni mäktiga Läckö Slott på en klippa. Läckö är ett av Sveriges vackraste slott och ett av de mest välbesökta turistmålen i Västsverige. Upplev slottets 700-åriga historia och känn vingslagen från barocken i de unikt bevarade barocksalarna. Här kan du få guidningar och en lektion i slottets historia samt veta mer om Magnus Gabriel de la Gardie, som bara var 30 år när han övertog slottet och greveskapet. Upplev Lilla Slottsträdgården! Lilla Slottsträdgården är enastående och helt oemotståndlig. Simon Irvine jobbade i trädgården från 1990 för att förvandla den till vad den är idag. Han jobbade passionerat med att gräva, plantera, kompostera och ta hand om trädgården med det långa perspektivet i åtanke för att visa hur ekologisk hållbarhet ser ut i verkligheten. Trädgården är förtrollande med sina olika etage, färger, former och blommor inramad av höga vita stenmurar. Här kan du gå runt länge och njuta av den lummiga och sagolika omgivningen. När du är nöjd med dagen går bussen tillbaka till Hotellet i Lidköping.
 • DAG 4
  Lidköping – Kinnekulle – Mariestad Cykelsträcka: 0-30km / Tåg 50 min.
  Idag kan du välja på om du vill cykla till Kinnekulle eller ta Kinnekulletåget. Oavsett om du tar tåg eller cykel får ni uppleva Kinnekulles vackra natur. Tar ni tåget kan du stiga av vid stationerna Forshem, Hällekis, Råbäck, Blomberg, Trolmen och Källby. Från varje plats har man nära till Kinnekulles olika sevärdheter. Tåget går enligt tidtabell med flera turer dagligen i båda riktningarna. En liten kuriosa är att om du vill stiga på tåget på någon av hållplatserna på Kinnekulle ska du vrida på skylten så att tåget vet att du vill åka med då det inte alltid stannar annars ( Lite annorlunda mot x2000). Logi & mat blir det på Hotell Vänerport.
 • DAG 5
  Cykelsträcka: 12,5 km Tågsträcka: 30 min
  Idag tar du tåget tillbaka till den lilla byn Lyrestad där du först hoppade på tåget dag 1. Lyrestad ligger intill Göta kanal och kallas i folkmun för ”Lörrsta”. Cykelsträckan på 12,5 km går längs Göta kanal på kanalbanken som är helt bilfri och cykelfärden går endast en meter från kanalkanten. Cykelturen avslutas på Pensionat Prästgården.
Artikelnr: 6867 Kategori:
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar