• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,200 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,600 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,600 kr /Person

  - +

  Tillval

  Siljansnäs Hotell*
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel Siljan -400
  -400.00 kr / St
  Bagagetransport ( Max 4 väskor )
  4500.00 kr / St

  Bagagetransport ( Max 4 väskor )

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  1350.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  M/S Gustaf Wasa*
  Korstäppans Herrgård*
  Best Western hotell Lerdalshöjden*
  Mora Hotell & Spa*
  Upplevelsepaket*

Upplev Siljan på cykel och till sjöss!
En cykelsemester längs Siljan ger dig möjlighet att se och upptäcka mycket av landskapet med dess guldkorn. Med båtkryssning över Siljan får du se allt det vackra runt Siljan från sjön. Det ger en lite annan vy och en överblick över det som Dalarna erbjuder på land. På dagsturen guidar skepparen och berättar om platserna som passeras. Här får du uppleva ett av världens äldsta fartyg, som är K-märkt, byggt 1876 och som gått på Siljan varje sommar sedan dess.
Startdag Söndagar

 

 

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 12 Juni – 8 Augusti
Startdag Söndagar

Resor

Dag 1

Leksand

Väl framme i Leksand så checkar du in på det vackra Korstäppans Herrgård. Herrgården ligger vackert belägen i hjärtat av Dalarna i naturskön omgivning med utsikt över Siljans vatten. Herrgården byggdes i början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. Använd dagen att strosa omkring i Leksand och utmed Siljans strand. Leta upp en trevlig restaurang för en mysig middag till kvällen.

Dag 2

Leksand - Mora (båtkryssning med M/S Gustaf Wasa)

Idag ska du få uppleva Dalarna till sjöss! Följ med på en kryssning från Leksand via Rättvik och slutdestination Mora med ett av Sveriges vackraste fartyg. M/S Gustaf Wasa avgår kl. 09.00 från Leksand. M/S Gustaf Wasa är en upplevelse i sig, fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan år 1876. Medan fartyget tuffar på serveras lunch ombord på båten, njut av den vackra utsikten. Från sjösidan får du se de pittoreska hantverksbyarna. Fartyget lägger till en kort stund vid ”Långbryggan” i Rättvik, den omtalade bryggan sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Efter Rättvik glider båten vidare på Siljan mot Mora. Vi rekommenderar att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. På Mora Hotell & Spa väntar middag och övernattning. Passa på att koppla av i relaxavdelningen med ång- och torrbastu, pool samt jacuzzi.

Dag 3

Mora - Rättvik (cykeltur 50 km)

Idag ska du få se stora delar av Dalarnas naturlandskap från cykelsadeln och dagens slutdestination är Rättvik. På vägen kommer du att hitta personliga guldkorn, välkända besöksmål, hänförande vyer och spännande natur. Du passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas och Nittsjö keramiktillverkning, samtidigt som du får uppleva total avkoppling och frihet. När du kommer till Rättvik måste du ta en promenad på den världsberömda "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Du checkar in på Hotell Lerdalshöjden som ligger högt över Siljan med vidunderlig utsikt. Här serveras du en 2-rätters middag under kvällen, slappa ner med något gott att dricka eller bara njut av utsikten.

Dag 4

Rättvik - Leksand (cykeltur 21 km)

Idag styr du tillbaka mot Leksand, men dessförinnan har du mycket att upptäcka på vägen. Att resa i Dalarna är som att uppleva det gamla Sverige i miniatyr. Här finns de röda stugorna, hantverkstraditionerna, bergen, sjöarna och alla historiska monument och museum. Nya upptäckter och upplevelser väntar, cykelturen längs Tällbergs slingrande vägar med milsvid utsikt över Siljan är fantastiskt vacker. Här kommer du upptäcka att de flesta husen utmed vägen är charmiga gamla timmerhus. Hantverk, restauranger, caféer, natur och vackra vyer är kännetecken för Tällberg som anses vara ett av Sveriges vackraste resmål.

1 st Övernattning  Korstäppans Herrgård, del i dubbelrum
1 st Övernattning Mora Hotell & Spa, del i dubbelrum ( Tillgång till spa & relaxavdelningen)
1 st Övernattning Hotell Lerdalshöjden, del i dubbelrum (Tillgång till gym, relax & bastu)
3 st Frukostbuffé
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Mora Hotell & Spa
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Hotell Lerdalshöjden
1 st Båttur M/S Gustav Wasa inkl. lunch exkl. dryck
2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20l/väska
1 st Kylväska / 2 pers. för egen medhavd proviant
1 st 7-växlad cykel inkl hjälm (Från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

 

Enkelrumstillägg 1350 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Cykelavdrag -400 SEK
Bagagekörning max 4  väskor 4500 SEK
El – cykel 1000 SEK

Inga frågor hittade