• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,200 kr 1,870 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,600 kr 3,910 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,700 kr 4,845 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel Siljan -400
  -400.00 kr / St
  Bagagetransport ( Max 4 väskor )
  4500.00 kr / St

  Bagagetransport ( Max 4 väskor )

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  1350.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  M/S Gustaf Wasa*
  Korstäppans Herrgård*
  Best Western hotell Lerdalshöjden*
  Mora Hotell & Spa*
  Ute Sport*
  Upplevelsepaket*

Upplev Siljan på cykel och till sjöss!
En cykelsemester längs Siljan ger dig möjlighet att se och upptäcka mycket av landskapet med dess guldkorn. På båtkryssning över Siljan får man se allt det vackra runt Siljan från sjön. Det ger en lite annan vy och en överblick över det som Dalarna erbjuder på land. På dagsturen guidar skepparen och berättar om platserna som passeras. Här får man uppleva ett av världens äldsta fartyg, som är K-märkt, byggt 1876 och som gått på Siljan varje sommar sen dess.
Startdag Söndagar

 

 

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 12 juni - 8 augusti

Resor

Dag 1

Siljansnäs - Leksand (cykeltur 14 km)

Cyklarna hämtar ni ut hos UteSport i Siljansnäs. Siljansnäs är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen. Passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Vid entrén finns en damm där grodorna leker i april och där den mindre vattensalamandern trivs bra. Utanför Naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har man en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturumet ligger. Dagens cykling går genom Siljansnäs och vidare till Leksand. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård. Korstäppans Herrgård ligger vackert belägen i hjärtat av Dalarna i naturskön omgivning med utsikt över Siljans vatten. Herrgården byggdes i början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. Använd dagen att strosa omkring i Leksand och utmed Siljans strand.

Dag 2

Leksand - Mora (båtkryssning med M/S Gustaf Wasa))

Följ med på en kryssning från Leksand via Rättvik och slutdestination Mora med ett av Sveriges vackraste fartyg. Ät och drick gott och se Dalarna från sjösidan. M/S Gustaf Wasa avgår kl. 09.00 från Leksand. En båtkryssning inkl. lunch till Mora med ett av Sveriges mest intressantaste fartyg, M/S Gustaf Wasa är en upplevelse i sig. Fartyget har varit till sjöss på Siljan sedan 1876. Medans fartyget tuffar på intar ni er lunch ombord på kulturarvet. Från sjösidan får ni se de pittoreska hantverksbyarna. När ni kommer fram till Rättvik, lägger fartyget intill vid den fantastiska "Långbryggan" som är hela 625 meter. Efter Rättvik så glider båten vidare mot Mora. Vi rekommenderar att göra ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. På Mora Hotell & Spa väntar middag och övernattning. Passa på att koppla av i relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi.

Dag 3

Mora - Rättvik (cykeltur 50 km)

Att resa i Dalarna är som att uppleva ett Sverige i miniatyr. Här finns de röda stugorna, hantverkstraditionerna, bergen, sjöarna och alla historiska monument och museum. På vägen till Rättvik passerar man Nusnäs där Dalahästarna tillverkas. Turen går alldeles intill Siljan. När ni kommer till Rättvik så är en promenad ut på den Världsberömda bryggan "Långbryggan" ett måste. Bryggan sträcker sig hela 625 meter ut i Siljan. Middag och övernattning på Hotell Lerdalshöjden med sin fantastiska utsikt över Siljan.

Dag 4

Rättvik - Siljansnäs (cykeltur 39 km)

Nya upptäckter och upplevelser väntar på cykelturen längs Tällbergs slingrande vägar med milsvid utsikt över Siljan. Här är alla hus byggda i trä och de flesta är timmerhus. Hantverk, restauranger, caféer, natur och vyer är kännetecken för Tällberg som anses vara ett av Sveriges vackraste resmål. Avsluta turen med ett besök på Dalarnas Naturum högst upp på Björkberget i Siljansnäs.

1 st Hotellövernattning Korstäppans Herrgård, del i dubbelrum
1 st Hotellövernattning Mora Hotell & Spa, del i dubbelrum
1 st Hotellövernattning Hotell Lerdalshöjden, del i dubbelrum
3 st Frukostbuffé
2 st Middagar exkl dryck
1 st Spa-inträde, Mora Hotell & Spa
1 st Båttur inkl. lunch M/S Gustav Wasa
1 st 7-växlad cykel inkl hjälm (Från 13 år)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

 

Enkelrumstillägg 1350 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Cykelavdrag -400 SEK
Bagagekörning max 4  väskor 4500 SEK
Packväskor (2 st á 15 liter) 200 SEK
El – cykel 1000 SEK

Inga frågor hittade