• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Bokning Standard
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 1,800 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,100 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,500 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel Öland -400
  -400.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  1650.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Solö Värdshus*

Öland – Solens och Cyklingens ö!
En cykelsemester på norra Öland tar dig till fantastiska platser där du kan ta del av stillheten och tystnaden som finns här. Upplev den unika naturen längs kustvägen, klättra upp i Långe Erik, utforska Trollskogen, bada i havet och skapa minnen för livet. En magisk ö som har något för alla. Läs mer om att cykla på Öland här.

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 maj - 30 september
Startdagar: Måndagar-Söndagar

Resor

Dag 1

Byxelkrok

Vill man inte bila hela vägen till Byxelkrok kan man ta färjan M/S Solsund från Oskarshamn till Byxelkrok. Ni checkar in på Solö Wärdhus som ligger mitt i byn. Cyklar finns att hämta hos Byxelkroks cykeluthyrning. Första dagen på ert cykelpaket är det skönt att kolla läget och ta det lugnt i den marina miljön. Middagen serveras på Hamnpuben med havet som närmsta granne.

Dag 2

Byxelkrok - Långe Erik - Böda kustens Naturreservat - Byxelkrok (cykeltur 20-30 km.)

Dags att upptäcka Öland, denna magiska ö som har något för alla. Börja dagen med att cykla till det säregna klapperstensfältet Neptuni Åkrar och vidare ut till Ölands norra udde. Här finner ni fyren Långe Erik. Fyren som är 32 meter hög stod färdig år 1845. Cykelturen går vidare mot Trollskogen som ligger i Bödakustens naturreservat. Här finns en vandringsled som går längs Ölands nordöstra udde. Ni får inte missa vraket som ligger i Trollskogen.

Dag 3

Alt. 1: Byxelkrok - Böda Bukten - Byxelkrok (cykeltur 20-30 km.)

Lockar sand mellan tårna rekommenderas en tur till Sveriges längsta sandstrand, Böda strand, som är 5 km lång. En härlig cykeltur från väst till öst. Avsluta en lång dag på cykel med en magisk solnedgång vid den lilla fyren i Byxelkrok eller kanske ett svalkande dopp vid Byxelkroks klapperstensstrand.

Dag 3

Alt.2: Byxelkrok - Skäftekärr - Byxelkrok (cykeltur 30 km.)

15 km söder om Byxelkrok ligger Skäftekärr Ekopark. I det återuppbyggda järnålderslandskapet kan man se hur forna ölänningar levde. Här finns ett uppbyggt långhus så som det kan ha sett ut för drygt 1 500 år sedan, med åkrar, ängsområden, fägator och offermosse. Naturen i Ekoparken Böda bjuder på kalkrika ängstallskogar med en mångfald av orkidéer, karga sandhedar med stormvridna tallar och bördiga lövlundar med gamla jätteekar. Middagen serveras som tidigare i Byxelkrok med havet som granne.

Dag 3

Alt. 3: Byxelkrok – Blå Jungfrun

Från Byxelkrok går dagligen under sommarmånaderna juni-augusti turbåt till den mytomspunna ön Blå jungfrun mitt ute i Kalmarsund. För att man skall kunna gå iland på ön får det inte vara för kraftig sjögång och därför ställs turen in vissa dagar. Det kan vara värt att redan vid ankomsten till Byxelkrok kolla upp lämplig dag för överfart. Det finns många sägner och historier om denna ö. Det sägs "att den som tar med sig någon av öns vackra stenar bringas av olycka".

Dag 4

Byxelkrok (hemfärd)

Sista dagen på er Ölandssemester. Ta tillvara lugnet, stillheten och samla alla intryck innan hemfärden närmar sig. Ni hinner fortfarande göra något av de tre alternativ ni inte hunnit med. Eller så cyklar ni till ert favoritställe som ni upptäckt någon av de tidigare dagarna.

3 st Övernattningar del i dubbelrum Solö Wärdshus
3 st 1-rätters middagar exkl. dryck, Hamnpuben
3 st Frukostbuffé
1 st 3-växlad Cykel från 13 år
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Kylväska/ 2 pers. (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 1650 SEK
Avdrag egen cykel  – 400 SEK
Avbeställningsskydd 250 SEK/person

Inga frågor hittade