• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Bokning Standard
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,000 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,500 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,100 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Hotell Wettern*
  El-Cykel
  300.00 kr / St

  El-Cykel

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  1200.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Cafe Baltzar Sjötorp*
  Pensionat Prästgården*
  Restaurang Hvita Hjorten*
  Läckö Slott*

Övrig information

Säsong:
Måndagar – Söndagar
14 juni – 14 augusti

Resor

Dag 1

Läckö Slott - Lidköping (Biltur 20 km)

Turen startar på Kållands ö med ett besök på Läckö Slott. På denna fyradagars Skaraborgsresa får ni uppleva unika natur- och kulturupplevelser. Här väntar en guidad tur på Läckö Slott. Slottet är en hänförande barockpärla, byggd på medeltida grund. Ända sedan 1298 har det stått en borg på klippan vid Vänern, omgiven av vatten. Lunchen avnjuter ni på Slottsgården, passa även på att promenera runt i Slottsträdgården. I Lidköping checkar ni in på Hotell Lidköping. Passa på att strosa runt på kullerstensgatorna i det mysiga Lidköping. Middagen serveras på hotellet.

Dag 2

Lidköping - Kinnekulle - Töreboda (Biltur 77 km)

Idag går bilturen över platåberget Kinnekulle och vidare till Töreboda och Göta kanal. Ni bor på hemtrevliga Pensionat Prästgården (hotellboende) i Töreboda och middagarna serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé. Njut i den härliga trädgården eller om vädret inte tillåter slå dig ner i den familjära restaurangen.

Dag 3

Töreboda -Sjötorp - Töreboda (cykeltur 40 km)

Idag är det dags att uppleva och utforska Göta kanal ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. En cykeltur från Töreboda till Sjötorp tur & retur väntar. Här cyklar man på helt bilfria cykelvägar alldeles intill kanalkanten. På turen kommer man passera flera små mysiga platser väl värda att stanna till vid. Under cykelturen till Sjötorp passerar man inte mindre än 16 slussar. I Sjötorp serveras lunch på Café Baltzar och här ingår också ett besök på Göta kanalmuseét. Ni bor på hemtrevliga Pensionat Prästgården i Töreboda och middagarna serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé. Njut i den härliga trädgården eller om vädret inte tillåter slå dig ner i den familjära restaurangen.

Dag 4

Töreboda - Karlsborg (Biltur 40 km)

I dag är det dags att bila till Karlsborg, en resa på ca 4 mil. En mil innan Karlsborg ligger Forsvik som absolut är värt ett besök. I Forsvik kan ni bese Göta kanals äldsta sluss och göra ett besök på Forsviks Bruk. Här finns bruksjärnväg, historiska byggnader och spännande utställningar. Forsviks bruk har en 600 år lång historia och och här grundades Skaraborgs Fortsätt sedan till Karlsborg som än idag kallas Sveriges reservhuvudstad, det var här statens guldreserver skulle förvaras vid krig. Incheckning på Hotell Wettern som ligger intill sjön Vättern. Strosa omkring i Karlsborg. Här är man alltid omringad av vatten. Både Vättern och Bottensjön ger Karlsborg dess speciella prägel och det är lätt att bli badsugen här.

Dag 5

Karlsborg

Idag väntar ett spännande besök på Kalsborgs fästning. Guiden tar er med på en resa tillbaka till 1800-talet.. Karlsborgs fästning står stabilt på Vanäs udde i Vättern som är en av de största och bäst bevarade fästningar i Sverige. Under 1800-talet planerades att Karlsborg skulle ha rollen som Sveriges reservhuvudstad och vara säte för kungahus, regering, riksdag och guldreserv i krigstider. Besök gärna museét, Garnisonskyrkan och vandra längs muren och gärna ut till Vanäs fyr. Från Karlsborg får ni se ut den snabbaste, kortaste eller längsta vägen till er nästa destination.

1 st Övernattning Hotell i Lidköping del i dubbelrum
2 st Övernattningar Pensionat Prästgården, del i dubbelrum (hotellstandard)
1 st Övernattning Hotell Wettern,  del i dubbelrum
1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Hotell Lidköping
2 st 1-rätters middag exkl. dryck, Prästgårdens Trädgårdscafé
1 st Kvällsbuffé exkl. dryck, Hotell Wettern
1 st Lunch exkl. dryck, Hvita Hjorten Läckö slott
1 st Lunch exkl. dryck, Café Baltzar
1 st Inträde Läckö Slott
1 st Inträde Göta kanalmuseét i Sjötorp
1 st Inträde Guidad tur på Karlsborgs fästning
4 st Frukostbuffe
1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
Cykelservice gäller hyrda cyklar

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Elcykel 300 SEK

 

Inga frågor hittade