• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Bokning Standard
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,000 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,900 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,200 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel Siljan -400
  -400.00 kr / St
  Bagagetransport ( Max 4 väskor )
  4500.00 kr / St

  Bagagetransport ( Max 4 väskor )

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  1350.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  Best Western hotell Lerdalshöjden*
  Mora Hotell & Spa*
  Ute Sport*
  Siljansnäs Hotell*

Storslagen natur & Kultur!
För 365 miljoner år sedan brakade en meteorit rakt ner i marken och skapade den 50 kilometer stora krater som idag kallas Siljansringen. Även om det inte är fullt lika dramatiskt varje dag så finns det mycket att upptäcka runt sjön i hjärtat av Dalarna. Inte minst lockar den vackra naturen och den stora kulturskatten som finns bevarad här.

 

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 maj - 30 september

Startdagar: Måndag - Söndag

Resor

Dag 1

Siljansnäs - Mora (Cykeltur 46 km)

Välkommen till Dalarna och Siljansnäs, här startar din cykelsemester! Cykeln hämtar du ut hos UteSport i Siljansnäs, sedan är det bara att hoppa upp på sadeln och börja trampa i ett skönt tempo. Siljansnäs är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen. Dagens mål är Mora. Här rekommenderar vi ett besök på Zornmuseet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuseer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. Vasaloppsmuséet är också väl värt ett besök. Efter en strapatsrik cykeldag med mycket uppför och nerför blir det skönt att komma fram till Mora Hotell & Spa som är slutdestinationen för dagen. Här väntar en välsmakande middag och en god nattsömn. Dessförinnan kan du passa på att mjuka upp kroppen i SPA-avdelningen med ång- och torrbastu, pool samt jacuzzi. Andas, må bra och njut efter en härlig dag i naturen.

Dag 2

Mora - Rättvik (Cykelsträcka 50km)

Cykelsemestern tar dig vidare till Rättvik idag. På vägen kommer du att hitta personliga guldkorn, välkända besöksmål, hänförande vyer och spännande natur. Du passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas och Nittsjö keramiktillverkning, samtidigt som du får uppleva total avkoppling och frihet. När du kommer till Rättvik måste du ta en promenad på den världsberömda bryggan "Långbryggan" som sträcker sig hela 628 meter ut i Siljan. Du checkar in på Hotell Lerdalshöjden som ligger högt över Siljan med vidunderlig utsikt. Här serveras du en 2-rätters middag under kvällen, slappa ner med något gott att dricka eller bara njut av utsikten.

Dag 3

Rättvik - Tällberg - Siljansnäs (Cykelsträcka 42 km)

Idag styr du tillbaka mot Siljansnäs, men dessförinnan har du mycket att upptäcka på vägen. Nya upptäckter och upplevelser väntar, cykelturen längs Tällbergs slingrande vägar med milsvid utsikt över Siljan är fantastiskt vacker. Här kommer du upptäcka att de flesta husen utmed vägen är charmiga gamla timmerhus. Hantverk, restauranger, caféer, natur och vackra vyer är kännetecken för Tällberg som anses vara ett av Sveriges vackraste resmål. Framme i Siljansnäs checkar du in på Siljansnäs hotell, här får du njuta av de upplevelser du varit med om och avsluta med en välkomponerad middag i en fin miljö.

Dag 4

Siljansnäs (Valfri cykelsträcka)

Innan du lämnar Siljans näs kan du med fördel passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Utanför Naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har du en bedårande utsikt över landskapet i Siljansnäs från Granberget där Naturum ligger. Vi tackar att du rest med oss på Upplevelsepaket och hälsar dig välkommen tillbaka för din nästa upplevelse!

1 st Logi Mora Hotell & Spa, del i dubbelrum ( Tillgång till spa & relaxavdelningen)
1 st Logi Hotell Lerdalshöjden, del i dubbelrum (Tillgång till gym, relax & bastu)
1 st Logi Siljansnäs Hotell, del i dubbelrum
3 st Frukostbuffé
1 st 2-rätters middag exkl dryck, Mora Hotell & Spa
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Hotell Lerdalshöjden
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Siljansnäs Hotell
1 st 7-växlad cykel inkl. hjälm (Från 13 år)
2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20l/väska
1 st Kylväska / 2 pers. för egen medhavd proviant
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 1350 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Cykelavdrag -400 SEK
Bagagekörning max 4  väskor 4500 SEK
El – cykel 1000 SEK

 

 

 

Inga frågor hittade