• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,750 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 10,200 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 14,300 kr /Person

  - +

  Tillval

  Carlsro Badhotell Åland*
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel Åland -600
  -600.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  2500.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Stalldalen*
  Glada Laxen*
  Rono Cykeluthyrning*
  Hotell Arkipelag*

Åland är öriket som består av 6.700 öar!
Åland tillhör Finland, men är självstyrt och svenskspråkigt. Det är ett av de solsäkraste områdena i Norden och fyllt av väntande upplevelser. Utforska, upptäck och smaka på Åland. Fantastiskt att cykla runt i skärgården och förflytta sig mellan öarna med skärgårdsfärjorna. Vissa skärgårdsturer tar flera timmar andra färjor bara några minuter.

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 juni - 31 augusti
Startdagar: Måndagar-Söndagar

Resor

Dag 1

Mariehamn

Nu har ni äntligen kommit till öriket Åland efter er vistelse på någon av färjorna. I Mariehamn , Ålands huvudstad checkar ni in på Hotell Arkipelag eller systerhotellet, Hotell Savoy. Sjöfartsstaden Mariehamn upptäcker man enkelt till fots. Besök gärna Ålands Museum och även Konstmuséet. Gå en promenad upp till Badhusberget i västra hamnen, här får man en fantastisk utsikt över staden och havet. Mariehamn kallas för Lindarnas stad, vilket förklarar varför det finns så många lindar här.

Dag 2

Mariehamn - Lemland - färja till Föglö o Degerby (Cykelsträcka 27 km)

Härliga dagar i skärgården väntar. Här är avstånden korta, naturen omväxlande och havet alltid nära. Bakom nästa vägkrök väntar ofta en vacker havsvik, varma röda klipphällar eller en grönskande äng. Dagens cykeltur går via Lemland till Föglö och Degerby. Färjan avgår från Svinö färjfäste och 30 minuter senare anländer ni till Degerby färjfäste på Föglö. Lemland är Ålands sydligaste kommun och är helt omringat av havet. Den lemländska naturen har allt man kan önska sig. Här har ni släta badklippor och berg med härlig utsikt och blommande ängar fulla med sällsynta växter, samt ett rikt djurliv. I nordväst har vi den vackra Lemströms kanal från år 1882. I öster farleden Lumparsund, norrut den stora havsviken Lumparn och söderut flyter Ålands hav. I Lemland finns en av Ålands äldsta kyrkor. Passa på att ta ett dopp i havet från en solvärmd klippa. I Degerby finns många gamla skeppargårdar och annan bebyggelse av trä. Denna träbebyggelse saknar motstycke på någon annan plats på Åland. Före grundandet av Mariehamn år 1861 var Degerby centralort för Ålands skärgård. Ännu på 1920-talet hade Degerby fler invånare än Mariehamn. I Degerby checkar ni in på Carlsro Badhotell.

Dag 3

Degerby - Embarsund (vajerfärja) - Överö ( Skärgårdsfärja, tvärgående linjen) - Snäckö, Kumlinge (cykeltur 22 km)

En spännande dag i öriket väntar. Till dagens slutmål Bärö kan man inte ens ta sig med skärgårdsfärja. Idag kommer Henrik från "Glada Laxen" och hämtar upp er i egen båttransport. För att cykla i detta fantastiska landskap, är det flera färjor ni ska transporteras med under dagen. Vid Embarsund kommer en vajerfärja ta er ca 300 meter till nästa ö, Överö. Från Överö färjfäste tar båten ca 1 timma innan ni når Snäckö. Njut av havet, lugnet, stillheten och den magiska utsikten. Ön Kumlinge ligger mitt emellan Finland och Åland, här skiner solen flest timmar i hela Skandinavien - ännu fler än på fastlandet Åland! Regnar det på fastlandet i Sverige eller Finland så skiner solen här. Skepparen och restaurangägaren Henrik hämtar upp er med båt från Kumlinge färjefäste. En snabb och fartfylld överfart till Bärö. Här finns ytterligare tid att förälska sig i Ålands fantastiska skärgård. Promenera runt ön, 5 km, ut till utsiktstornet som är 40 meter över havet. Njut av fantastiska klippor att bada ifrån och underbara utsiktsplatser över Delet, fjärden utanför. Avsluta kvällen med ett bastubad innan eller efter middagen.

Dag 4

Kumlinge ( Skärgårdsfärja, norra linjen ) - Hummelvik, Vårdö - Godby (cykeltur 27 km)

Henrik kör er till färjan i Kumlinge med sin båt. Härifrån går färjan till Vårdö. Bitvis cyklar ni i den åländska skärgården med hav på båda sidor om er. Efter en härlig dag på cykelsadeln med både historiska tillrop och magiska vyer väntar Pensionat Stalldalen er ankomst. I Stalldalen råder det enkla livet - umgås, ät gott, koppla av och ta dagen som den kommer!

Dag 5

Godby - Mariehamn ( cykeltur 20 km)

Njut av den sista turen på cykelsemestern. I Mariehamn lämnar ni tillbaka cyklarna till uthyraren. Väl framme på Hotell Arkipelag eller Hotell Savoy kan ni ta ett uppfriskande dopp i poolen efter cykelturen om vädret tillåter. På kvällen får ni avnjuta middagen på hotellets uteservering medan staden passerar förbi.

Dag 6

Mariehamn

Om ni har ork i benen så rekommenderar vi att ni cyklar en liten tur från Mariehamn till Järsö. JÄRSÖRUTTEN MED CYKEL En 18 km t&r (9 km ena vägen) lättorienterad skärgårdsväg som sträcker sig över de vackra broarna till Järsö med ett rikt fågelliv. Badmöjligheter längs sträckan finns vid Espholm, Gröna Udden och Lilla Holmen. Avsluta med att köpa med lite åländska specialiteter innan ni stiger ombord på färjan.

2 st Logi del i dubbelrum, Hotell Arkipelag/Hotell Savoy
1 st Logi del i dubbelrum Carlsro Badhotell
1 st Logi del i dubbelrum Glada Laxen
1 st Logi del i dubbelrum Pensionat Stalldalen
5 st Frukostbuffé
2 st 2-rätters middagar exkl dryck Hotell Arkipelag/Hotell Savoy
1 st 2-rätters middag exkl. dryck Carlsro Badhotell
1 st 2-rätters middag exkl. dryck Glada Laxen
1 st 2-rätters middag exkl. dryck Pensionat Stalldalen
1 st Lunchpaket Hotell Arkipelag/Hotell Savoy
1 st Lunchpaket Carlsro Badhotell
1 st Lunchpaket Glada laxen
1 st Lunchpaket Pensionat Stalldalen
1 st Cykel 7-växlad (från 13 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
1 st Packväska (dubbel, rymmer ca 15 l/st)
1 st Kylväska/ 2 pers. (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st Färdbeskrivning
1 st Karta

 

 

Enkelrumstillägg 2500 SEK
Avdrag egen cykel  – 600 SEK
Avbeställningsskydd 250 SEK/person

 

Inga frågor hittade