Filter By

Pris

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Golfa med Variation, Töreboda & Knistad

Spela golf i vackra natursköna miljöer i både Töreboda och Knistad. Upplev det lilla familjära Pensionat Prästgården med sina fem små rum och hög mysfaktor. Efter en liten men naggande god frukost beger ni er till anrika Knistad Herrgård med sina fina greener på de vackra vidderna. Kvällen avslutas med en kulinarisk upplevelse i herrgårdens vackra matsal.

Från 3,200 kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Från 700 kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåt M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största attraktion Bergs slussar med sina 7 slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. Ni får en skön Minisemester med lugn och ro som fyller på era batterier.

Från 900 kr
Lägg till i önskelista

Göta kanal för cykelentusiasten, Söderköping – Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern. Detta cykelpaket är för cykelentusiasten som gillar att cykla lite längre sträckor. Cykelsemestern går utmed Göta kanal, förbi sjöar och genom skogar. Turen kommer ta er till Göta kanals största turistmagnet “Bergs Slussar”. Första natten tillbringar ni i Söderköping. Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg. Bergs slussar är en av kanalens toppattraktioner, här höjer och sänker man båtarna inte mindre än 18,8 meter. Ser vid första anblicken helt omöjlig ut att bestiga men konstruktörerna med Baltzar von Platen i spetsen utförde fantastiska byggnadstekniska verk.
Färden går vidare genom en levande landsbygd runt sjön Roxen och sjön Boren och passerar hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. I Motala kan man följa det fantastiska byggnadsprojektet på Göta kanalutställningen vid Motala Verkstad. Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.
För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar/tåg mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum, se tidtabell på östgötatrafik.

Från 1,700 kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn – med cykel & båt, Start Söderköping

Upplev Göta kanals guldkorn från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern. Den östgötska delen upplevs här med både cykel och båt. Första natten tillbringar ni i Söderköping. Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg. Detta är en av kanalens absoluta toppattraktioner och en av Sveriges mest spektakulära konstruktioner. Den imponerande slusstrappan som består av 7 slussar, höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter. Ser vid första anblicken helt omöjlig ut att bestiga men konstruktörerna med Baltzar von Platen i spetsen utförde fantastiska byggnadstekniska verk.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
Med M/S Kung Sverker går färden vidare över sjön Boren och vidare till Motala. I Motala kan man följa det fantastiska byggnadsprojektet på Göta kanalutställningen vid Motala Verkstad. Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.
För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum, se tidtabell på östgötatrafik.

Från 2,000 kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester längs Göta kanal & Söderköping

Cykelsemestra i pittoreska Söderköping och utmed Göta kanal.
Söderköping är Göta kanals mysigaste lilla småstad. En heldag längs kanalen på bilfria vägar med fantastiska natur- och kulturupplevelser under cykelturen Söderköping till Norsholm och åter Söderköping.
Strosa omkring i den gamla medeltida staden och njut av atmosfären. Det var här Astrid Lindgrens bok om Madicken spelades in. Sista dagen följer ni kanalen till sitt utlopp i Slätbaken vid Mem, här rinner Göta kanal ut i Östersjön.

Från 500 kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester Sluss till Sluss längs Göta kanal, Start Söderköping

Den pittoreska staden Söderköping är en av de charmigaste platserna längs Göta kanal. Upplev småstadsidyllen och kanallandskapet i en härlig mix. Njut av cykling på bilfria vägar längs Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.
Turen går från Söderköping till Norsholm och tillbaka igen. Delvis platta sträckor men längs sjön Asplången mer kuperad terräng. En avkopplande tur där man kan koncentrera sig på att umgås och njuta av natur och kultur.

Från 900 kr
Lägg till i önskelista

Göta kanaltrampen med Forsvik & Karlsborg

Cykelpaketet med det lilla extra!
Lite längre sträckor, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal & sjön Viken.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Idas Skepparehus eller Kanalhotellet intill Göta kanal i Karlsborg.
Detta är paketet för er som tycker om att cykla lite längre sträckor och avsluta dagarna med god mat och bekvämt boende!

Från 1,600 kr
Lägg till i önskelista

Cykel & Båt längs Göta kanal (startdagar måndagar & onsdagar) Start Töreboda

Upptäck Göta kanal med cykel och båt under 3 dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Från 1,700 kr
Lägg till i önskelista

Dagskryssning på Göta kanal (startdagar tisdagar & torsdagar) Start Töreboda

Passa på att upplev Göta Kanal på ett bekvämt och avslappnat vis. Njut av en skön båtkryssning med passagerarbåt på Göta Kanal. På resan mellan Töreboda och Sjötorp kommer ni att passera 16 slussar! Skepparen guidar er under färden och berättar om Göta kanals historia och dess anekdoter. Lunchen serveras medans ni njuter av båtfärden och dess härliga miljö. Ni bor på Pensionat Prästgården som är ett litet mysigt och familjärt hotell i Töreboda.

Från 1,000 kr