• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,700 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,900 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 8,300 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -500 Gotland
  -500.00 kr / St
  Elcykel
  800.00 kr / St

  Elcykel 800 SEK

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  2250.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  Fårögården Bed & Breakfast*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Upptäck Gotland och Visby på ett bekvämt sätt!
I denna tur slipper du släpa packning, här bor man fem nätter på samma mysiga hotell. Dagsutflykterna väljer du själv med tanke på dagsform och väder.
Gotland bjuder på 80 mil kust, sammetslena sandstränder men också mäktiga klippor, kalkstensformationer och klapperstensstränder. Visby är en stad där gammalt och nytt möts. Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet vittnar om Visbys storhetstid under Hansan.
Upplev det gotländska ljuset – ljuset kombinerat med den karga naturen skapar en magisk och dramatisk scen.

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 maj – 28 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Lummelunda - Visby (cykeltur 40 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukost börjar er cykelsemester här på Gotland. Cykelturen går från Visby och ni kommer att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Turen går på bilfria cykelvägar utmed havet längs "Gotlandsleden" till Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. På vägen tillbaka till Visby glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Kanske ett svalkande dopp i havet kan locka på hemväg tillbaka till Visby. Flanera runt på kullerstensgatorna i Visby och hitta ett mysigt ställe att avnjuta middagen på.

Dag 3

Visby - Fårö - Visby(buss 1,5 tim enkel resa, cykling på Fårö)

Idag går bussen från Visby till Fårö-Ljuset och raukarnas ö. Färden tar cirka 1,5 timmar och efter en kort färjetur över Fårö sundet ankommer ni Fårögården. Gården inrymmer även Restaurang Fårögården som serverar utsökt gotländsk medelhavsmat. På cykelsadeln får ni nu utforska denna hänförande ö med sin karga natur, sina raukområden, stränder och det speciella ljuset och lugnet. Senare på dagen lämnar ni tillbaka cyklarna och tar bussen åter till Visby. Middagen avnjuter ni på restaurang i Visby, här finns ett stort utbud av fantastiska ställen.

Dag 4

Visby - Södra Hällarna - Högklint - Ygne - Tofta - Visby (cykeltur 40 km)

Idag går turen söderut längs markerad cykelled "Gotlandsleden". Första stoppet på färden är Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Fortsätt cykla en bit och snart är man framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har man vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Strax söder om ligger fiskeläget Ygne väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Vill man bada cyklar man vidare till Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrs golf. Efter en aktiv dag så är det härligt att komma tillbaka till Visby och äta en god middag i den historiska Hansastaden.

Dag 5

Visby - Klintehamn(buss 1 tim enkel resa) - Stora Karlsö (båttur - Visby

Stora Karlsö ligger ca 6,5 km sydväst om Gotland och man reser hit med fartyget M/F Stora Karlsö som avgår från Klintehamn. Till Klintehamn tar man sig med buss från Visby, ca 1 timma. En dagsutflykt på Stora Karlsö innebär ca 4,5 timmars vistelse på ön. På ön får man först information av öns tillsynsman och därefter blir man guidad runt på ön. Därefter ges egentid på ön. Stora Karlsö bjuder på oförglömliga naturupplevelser med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Många åker även ut till Stora Karlsö för att möta det lugn och den stillhet som råder på ön. På Stora Karlsö kan man betrakta Sillgrisslor och Tordmular och dess säregna växtlighet. Senare på eftermiddagen går båten tillbaka till fastlandet och bussen tar er åter till Visby. Ni bokar och betalar er biljett till Stora Karlsö själva. Bokning BåtenTel.0498 -240500. Pris ca 375 kr.

Dag 6

Visby

Idag är det sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

5 st Logi  Solhem Hotell, del i dubbelrum
5 st Frukostbuffé
1 st 7-växlad Cykel inkl. korg (från 8 år) i Visby
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid Visby Hyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st 3-växlad Cykel(från 8 år) på Fårö
Busskort
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

 

Enkelrumstillägg 2250 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 500 SEK
Elcykel  800 SEK
Cykelväskor, rymmer ca 15 liter/st (avser 2 st) 200 SEK

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.