• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name standardbokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,800 kr /Person

  - +

  8-12 ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,500 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 10,500 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -600 Gotland
  -600.00 kr / St
  Bagagetransport 1-4 väskor 6000
  6000.00 kr / St

  Bagagetransport 1-4 väskor 6000

  Learn More
  Elcykel 1000
  1000.00 kr / St

  Elcykel 1000

  Learn More
  Enkelrumstillägg 2250
  2250.00 kr / St

  Enkelrumstillägg 2250

  Learn More
  Slite Strandby*
  Fårögården Bed & Breakfast*
  Lärbro/Grannen Vandrarhem*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

 

Gotland – mitt i Östersjön.
Gotland – gutarnas land, är något speciellt. Här finns något för alla smakriktningar, gillar du natur och kultur är Gotland en höjdare.
Kulturskatten är enorm, många byggnadsverk härstammar från Gotlands storhetstid under Hansan på 1100-1400-talen.
Visby är en härlig stad att strosa omkring i. Njut av charmiga rosenprydda gränder och vackra medeltida kyrkor och ruiner.
Under fem dagar cyklar man ut på landsbygden och norrut till Fårö. Här möter man milsvid landsbygd, sagolika badstränder och raukar i alla möjliga och omöjliga formationer. Fridfullt, avkopplande, annorlunda och fullständigt underbart!

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Lummelundagrottan - Lärbro (cykeltur 47/62 km)

47/62 km (den längre sträckan om man cyklar längs udden till Hallshuk) Efter en skön sömn och en härlig frukost börjar er cykelsemester här på Gotland. Cykelturen går från Visby och ni kommer att ha ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Turen går på bilfria cykelvägar utmed havet längs "Gotlandsleden" till Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden, in i grottorna. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Glöm inte att göra ett stopp vid Krusmyntagården. Här kan man flanera runt i kryddträdgården, kanske svalka sig med något gott och handla i butiken. Om ni har ork i benen kan ni ta en extra tur på ca. 15 km. Cykelturen tar er då till Häftingsklint och vidare till Hagvards och Medebys Raukar. Är ni på badhumör kan ni ta ett dopp i havet. Cykelturen fortsätter mot Lärbro som ligger i inlandet på Gotland, här väntar middag och en skön säng.

Dag 3

Lärbro - Fårögården (Fårö) cykeltur 50 km

Idag tar er turen vidare mot Fårösund. Från Lärbro ska ni nu cykla norr ut. Följ Gotlandsleden mot Bästeträsk och Blå Lagunen. Blå Lagunen är ett gammalt kalkstensbrott som numer är vattenfyllt. Sommartid är det gamla stenbrottet en populär badplats med turkosblått vatten. Njut av ett välförtjänt dopp här! Väl framme i Fårösund får ni invänta färjan som tar er över till Fårö. Färjan tar endast 8 minuter och är helt gratis. Nu väntar två härliga dagar att utforska Fårö både vad gäller natur som kultur. Ett måste är att besöka Bergmanscentret. Detta cyklar ni förbi på er väg till Fårögården. Vid Sudersandsviken ligger Restaurang Fårögården och Fårögårdens B&B, här väntar boende och mat.

Dag 4

Fårö (egna utflykter)

Dagen är till för att utforska Fårö på egen hand. Några tips på Raukområden är Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet har ni ett fint bad som heter Ekeviken. Besök gärna Fårö fyr som ligger längst ut på Fårös nordligaste udde. Passa på att besök Ebbes på Fårö. De säljer allt från kläder, skor, souvenirer och naturligtvis fårskinn. Ta cykeln till Kutens bensin & Creperi Tati, det är ett måste när man är på Fårö -ett riktigt kultställe. Till kvällen äter ni en god middag på Restaurang Fårögården.

Dag 5

Fårö - Slite (cykeltur 53 km)

För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund och cykla vidare till Slite Strandby som är dagens mål. Har ni inte hunnit med ett besök på Bergmans Centret på Fårö kanske ett stopp innan färjan avgår passar bra. Vill ni upptäcka något mycket annorlunda så ska ni cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige? Havet är närvarande överallt och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning och middag. Ni har fri tillgång till pool och bastu, kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå er ner och samla dagens intryck med rofylld utsikt över hav och skärgård.

Dag 6

Slite -Visby (cykeltur 46 km)

Efter en skön sömn och en härlig frukost bär det av mot Visby igen. Från Slite Strandby finns det tre alternativa vägar att följa till Visby. Se medskickad karta. Alla vägar är trafikerade. Om man föredrar att cykla samma väg som dag 2 en bit så ska man cykla den norra vägen. Här går man på cykelvägen mellan Lummelunda och Visby. Har ni lust så ta gärna en sväng förbi Roma. Här finns bl.a. Info-center, Roma klosterruin, Roma Glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Cafè. Om ni cyklar förbi Källunge så har de stora jordgubbsodlingar och här kan ni passa på och göra ett stopp för att äta solmogna jordgubbar. Ni kommer att passera Follingbo och då kan ni göra ett stopp på Follingbo Trädgård. Cyklarna återlämnas till Visby Hyrcykel. Checka in på Hotell Solhem och strosa sedan runt i Visby för att uppsöka någon trevlig restaurang.

Dag 7

Visby (Hemfärd)

Sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell del i dubbelrum  (Visby)
1 st Bed & Breakfast natt, Lärbro inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
2 st Bed & Breakfast nätter, Fårögården inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
1 st Stuga inkl. toalett & dusch, Slite Strandby del i 2-bädd
6 st Frukostbuffé
4 st  Middag ( varmrätt) exkl dryck
1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Packväska (dubbel, rymmer ca 15 l/st)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

 

 

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 2250 SEK
Egen cykel, avdrag -600 SEK
Elcykel 1000 SEK
Bagagetransport 1-4 väskor,  6000 SEK

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.