• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,800 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,500 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 9,200 kr /Person

  - +

  Tillval

  Enkelrumstillägg
  2700.00 kr / St

  Enkelrumstillägg 2700 SEK

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  Avbeställningsskydd
  200.00 kr / St
  Slite Strandby*
  Fårögården Bed & Breakfast*
  Lärbro/Grannen Vandrarhem*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

 

Gotland – mitt i Östersjön.
Gotland – gutarnas land, är något speciellt. Här finns något för alla smakriktningar, gillar du natur och kultur är Gotland en höjdare.
Kulturskatten är enorm, många byggnadsverk härstammar från Gotlands storhetstid under Hansan på 1100-1400-talen.
Visby är en härlig stad att strosa omkring i. Njut av charmiga rosenprydda gränder och vackra medeltida kyrkor och ruiner.
Under fem dagar cyklar man ut på landsbygden och norrut till Fårö. Här möter man milsvid landsbygd, sagolika badstränder och raukar i alla möjliga och omöjliga formationer. Fridfullt, avkopplande, annorlunda och fullständigt underbart!

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Lummelundagrottorna - Halls Fiskeläge - Lärbro (cykling 66 km)

Cykelturen går från Visby norrut med ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Turen går på bilfria cykelvägar utmed havet längs "Gotlandsleden" till Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden. Här väntar märkliga fossil och vackra droppstensformationer. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Fortsätt turen norrut längs Gotlandsleden till dagens mål Lärbro. Cykla gärna fram till Halls fiskeläge på nordspetsen väl värt mödan. Här hittar ni ett idylliskt fiskeläge med kapell från 1600-talet, skyddad hamn och med imponerande utsikt från fyrplatsen.

Dag 3

Lärbro - Bläse - Bästeträsk - Fårösund - Fårögården (Sudersand) cykling 51 km

Dagens mål är Fårö-Ljuset och raukarnas ö. Följ Gotlandsleden norrut, från Bläse kan man ta vägen utmed Stenkusten. Den här delen bjuder på det för Gotland karaktäristiska vilda, steniga och vildpinade landskapet. Här finns också häftiga raukområden och mysiga fiskelägen. Besök Bläse industrimuseum, gör ett stopp för bad i den Blå Lagunen eller bara njut av åsynen av det turkosblå vattnet i det vattenfyllda kalkbrottet. Vid Fårösund väntar en kort färjetur över Fårösundet innnan ni ankommer Fårögården vid Sudersand. Gården inrymmer även Restaurang Fårögården som serverar utsökt gotländsk medelhavsmat. På cykelsadeln får ni nu utforska denna hänförande ö med sin karga natur, sina raukområden, stränder och det speciella ljuset och lugnet. Middagen avnjuts på gården i en avkopplande atmosfär.

Dag 4

Fårö (valfri cykelsträcka)

Njut av er cykelsemester på Gotland - Solen och vindarnas ö. Dagen är till för spännande upptäckter och nya upplevelser. Cykla på de slingrande vägarna i ett behagligt tempo och njut av de vackra omgivningarna. Raukområden väl värda ett besök är Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet finns flera härliga sandstränder såsom Ekeviken, Sudersand, Norsta Auren och Skalasand. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst öster ut på Fårö. Middagen avnjuts i avkopplande Färö-anda.

Dag 5

Fårö - Slite (cykling 53 km)

För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund och cykla vidare till Slite Strandby som är dagens mål. Har ni inte hunnit med ett besök på Bergmans Centret på Fårö kanske ett stopp innan färjan avgår passar bra. Vill ni upptäcka något mycket annorlunda så ska ni cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige? Havet är närvarande överallt och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning och middag. Ni har fri tillgång till pool och bastu, kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå er ner och samla dagens intryck med rofylld utsikt över hav och skärgård.

Dag 6

Slite - Visby (via Hejnum-Fole-Bro-Väskinde) cykeltur 50 km

Idag lämnar vi havet och beger oss in i landet. Korsar Gotland för att åter komma till Visby. Vi rekommenderar Gotlandsleden via Hejnum och Gute, vidare mot Fole, Bro, Väskinde och så småningom nå cykelvägen strax norr om Visby. Här cyklar man i gamla kulturlandskap med många historiska spår. Låt dig fascineras av gamla medeltida kyrkor, fornborgar och höga bronsåldersrösen. Här finns alltid historien närvarande. Avsluta cykelsemestern i Visby med att promenera i Fiskargränd eller sätt dig på en bänk i den Botaniska trädgården.

Dag 7

Visby - Hemfärd

Idag är det sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

2 st Hotellnätter, del i dubbelrum Solhem Hotell
1 st Bed & Breakfast, Lärbro inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
2 st Bed & Breakfast, Fårögården inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
1 st Hotellnatt i Slite Strandby  del i dubbelrum inkl.
tillgång till pool och bastu
6 st Frukostbuffé
4 st Middagar exkl. dryck
1 st 7-växlad Cykel inkl. hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 2700 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 200 SEK
Egen cykel, avdrag – 700 SEK
Elcykel  1000 SEK
Cykelväskor, rymmer ca 15 liter/st (avser 2 st) 200 SEK

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.