• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,300 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 12,200 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 15,600 kr /Person

  - +

  Tillval

  Grågåsen*
  Bagagekörning 8000
  8000.00 kr / St
  El-cykel 1000
  1000.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -800 Gotland
  -800.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  3150.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Pensionat Lövängen*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

 

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Strand Hotell. Här bor du centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt kan du känna lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Warfsholm (cykeltur 33 km)

Idag börjar ditt cykeläventyr! Du hämtar ut din cykel på Visby hyrcykel, sedan är det bara att hoppa upp på sadeln och trampa söderut längs markerad cykelled "Gotlandsleden". Första stoppet på färden är Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Fortsätt cykla en bit och snart är du framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har du vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Strax söder om ligger fiskeläget Ygne väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Vill du bada cyklar du vidare till Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar du Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf, ett perfekt stopp om du har barnen med dig. Turen går vidare mot Klintehamn, vägen utmed havet är fantastiskt vacker men se upp för lamm på cykelvägen!! Här väntar logi och middag på anrika Pensionat Warfsholm som ligger med utsikt mot Karlsöarna, här kan du få uppleva en magisk solnedgång.

Dag 3

Warfsholm - Burgsvik (cykeltur 65 km)

I dag styr du cykeln mot Burgsvik och Grå Gåsen som är känt från tv programmet ”Så mycket bättre”, det är här du ska spendera dina två nästkommande nätter. På vägen passerar du Ekstakustens naturreservat. Längs kustvägen som löper genom reservatet kommer du passera ett flertal färister där du får bromsa in för fritt betande lamm. Längs kustvägen ligger också det lilla fiskeläget Kronvalds. Framme i Burgsvik är ön så smal att du kan se från den västra till den östra kusten. Du checkar in på Grå Gåsen, det vackra och pittoreska boutiqe hotellet där ”Så mycket bättre” spelas in, här bor du i en fantastiskt mysig miljö med havets brus i bakgrunden. I trädgården finns en pool, perfekt för ett dopp efter många mil på cykelsadeln, eller varför inte ta en promenad ner till havet? Eller slå sig ner i den mysiga trädgården med något gott att dricka. En 2-rätters middag serveras ute i trädgården eller i den mysiga ladan under kvällen.

Dag 4

Burgsvik (egna utflyker)

I dag är det fria aktiviteter, njut av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. Fascineras av den speciella naturen, sandstränderna och ljuset. Utforska raukområdet vid Holmhällar och besök Hoburgsgubben. Hoburgen har flest soltimmar i landet och här kan du känna doften av själslig närhet. Holmhällar ligger inbäddat i tallskog med en 3 km lång sandstrand och ett stort raukfält. Ta ett dopp vid den fantastiska stranden Austre, en fika vid Körsbärsgården eller ett besök i Vamlingsbo museum. På Grå Gåsens systerhotell, Gåsen Out, finns flera aktiviteter till ditt förfogande bland annat paddel, beach-volleyboll och boule. Gåsen Out ligger ca. 1 km från Grå Gåsen, prata med personalen om du vill boka in någon aktivitet under dagen. Till kvällen blir du serverad en välkomponerad 2-rätters meny även idag.

Dag 5

Burgsvik - Ljugarn (cykeltur 65 km)

I dag trampar du vidare på ön med sikte på Ljugarn, ett av Gotlands populära semesterparadis med lång härlig sandstrand och ett mysigt raukoråde. På vägen kommer du att passera många gamla och vackra kyrkor, det finns inte mindre än 98 kyrkor på Gotland! Ett stopp i Ålarve naturreservat kan vara roligt för den som är intresserad av ett rikt växt- och fågelliv. Strax söder om badplatsen vid Ronehamn finns en grind in till naturreservatet. Under försommaren är strandängarna här helt rosa av den blommande Triften, detta är nämligen norra Europas största triftfällt. Vitkantade gäss, häger, havsörn och kungsörn är vanliga att se i området så stoppa gärna ner kikaren i packningen! På vägen finns flera ställen där du kan hoppa i havet för att svalka dig under cykelturen. Framme i Ljugarn checkar du in på Pensionat Lövängen som blir ditt hem de två kommande nätterna. Till kvällen serveras middagen mitt på stranden vid Ljugarns Strandcafé.

Dag 6

Ljugarn (egna utflykter)

Upptäck Ljugarn på egen hand, för drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är några besöksmål som rekommenderas. Raukarna lockar till klättring och det finns dessutom en stenlagd labyrint att utforska. Här har du en bedårande utsikt över Östersjön. Till lunch har du flera mysiga restauranger att välja mellan och passa även på att njuta av en god glass under dagen. Även ikväll serveras middagen på Ljugarns strandcafé.

Dag 7

Ljugarn - Visby (cykeltur 46 km eller 71 km)

Sista sträckan på din cykelsemester tar er tvärs över ön, från öst till väst. Kan du tänka sig att cykla några mil extra är turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik, fantastiskt att upptäcka på cykel. Här cyklar du längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där du kan köpa nyrökt fisk. Börjar du bli trött i benen och vill ta snabbaste vägen till Visby får du cykla utmed trafikerad bilväg hela vägen. Inte en lika mysig sträcka att cykla men på vägen kan du upptäck gotlänningarnas tusenåriga mötesplats Roma mitt på ön. Här hittar du Gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar, Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan du bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se. Åter i Visby checkar du in på Solhem Hotell, strosa bort till Visby Hyrcykel för att lämna tillbaka din cykel och mys sedan runt i Visbys gränder och leta upp en mysig restaurang för kvällen.

Dag 8

Visby (hemfärd)

Sista dagen på din cykelsemester. Njut av havet och strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna i Visby. En glass på Glassmagasinet nere i hamnen är ett populärt avslut på resan, de har hela 346 olika smaker från 8 olika glassleverantörer. Guteglass, Gotlands egen stolthet är nästan ett måste att prova när du är på ön. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet. Hoppas du haft en fantastisk vistelse på Gotland tillsammans med Upplevelsepaket!

2 st Hotellnätter, Strand Hotell Visby del i dubbelrum
1 st Pensionatsnatt inkl. sängkläder, Pensionat Warfsholm del i dubbelrum
2 st Hotellnätter inkl. sängkläder, Grå Gåsen del i dubbelrum
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen del i dubbelrum
7 st Frukostbuffé
1 st 2-rätters Middagar exkl. dryck, Pensionat Warfsholm
2 st 2-rätters Middagar exkl. dryck, Grå Gåsen
2 st 2-rätters Middagar exkl. dryck, Pensionat Lövängen
1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/väska.
1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid Visby Hyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 3150 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 800 SEK
Elcykel  1000 SEK
Bagagekörning (max 4 väskor) 8000 SEK

 

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.