• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,300 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 9,800 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 10,500 kr /Person

  - +

  Tillval

  Bagage transport Gotland södra med Hoburgen
  8000.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -800 Gotland
  -800.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  3150.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  Pensionat Lövängen*
  Pensionat Holmhällar*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Gotland har ett välförtjänt rykte om sig att vara en cykelö. Denna cykelsemester tar dig på upptäcksfärd till södra Gotland samtidigt som du upplever Visby där historien väntar runt varje hörn. Slingrande vägar tar dig till blommande ängar och öppna landskap som för tankarna till Provence. Lammhagar, väderkvarnar och stenmurar möter dig längs vägen. Du cyklar på slingrande vägar alldeles utmed havet, med makalös utsikt som får en att dra efter andan.
Gotland på cykel – ett med naturen!

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 juni - 15 september

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Warfsholm (cykeltur 33 km)

Idag går turen söderut längs markerad cykelled "Gotlandsleden". Första stoppet på färden är Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Fortsätt cykla en bit och snart är man framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har man vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Strax söder om ligger fiskeläget Ygne väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Vill man bada cyklar man vidare till Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf. Se upp för får på cykelvägen!! Cykelsemestern går vidare mot Klintehamn. Här väntar logi och middag på Pensionat Warfsholm.

Dag 3

Warfsholm - Holmhällar (Hoburgen) cykeltur 65 km

I dag går cykelsemestern vidare till dagens mål Holmhällar. På vägen passerar ni Ekstakustens naturreservat. Längs kustvägen som löper genom reservatet passerar man ett flertal färister och får bromsa in för fritt betande får. Längs kustvägen ligger också det lilla fiskeläget Kronvalds. Vid Burgsvik känt för "Så mycket bättre" är ön så smal att man kan se frän den västra till den östra kusten. Övernattning och middag väntar i Holmhällar. Ni checkar in på Pensionatet Holmhällar som ligger ett stenkast från Gotlands sydligaste punkt Hoburgen. Holmhällar ligger inbäddat i tallskog med en 3 km lång sandstrand och ett stort raukfält bara några hundra meter från pensionatsbyggnaden.

Dag 4

Holmhällar (egna utflyker)

I dag är det fria aktiviteter, njut av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. Fascineras av den speciella naturen, sandstränderna och ljuset. Utforska raukområdet vid Holmhällar och besök Hoburgsgubben. Hoburgen har mest soltimmar i landet och doften av själslig närhet. Ta ett dopp vid den fantastiska stranden Austre, en fika vid Körsbärsgården eller ett besök i Vamlingsbo museum. Pensionat Holmhällar bjuder på middag och logi.

Dag 5

Holmhällar - Ljugarn (cykeltur 65 km)

I dag går cykelsemestern vidare på ön till Ljugarn. Ljugarn är ett av Gotlands populära semesterparadis. På vägen passerar ni många gamla och vackra kyrkor. Det finns inte mindre än 98 kyrkor på Gotland! Här checkar ni in på Pensionat Lövängen för logi och middag.

Dag 6

Ljugarn (egna utflykter)

Upptäck Ljugarn på egen hand. För drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är nägra besöksmål som rekommenderas. Raukarna lockar till klättring och det finns dessutom en stenlagd labyrint att utforska. Här har man en bedårande utsikt över Östersjön.

Dag 7

Ljugarn - Visby (cykeltur 46 km eller 66 km)

Sista sträckan på er cykelsemester tar er tvärs över ön, från öst till väst. Kan man tänka sig att cykla några mil extra är turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik fantastisk att upptäcka på cykel. Här cyklar man längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där man kan köpa nyrökt fisk. Upptäck gotlänningarnas tusenåriga mötesplats Roma mitt på ön. Här hittar ni Gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar, Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan man bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se. Åter i Visby flanerar ni runt och letar upp en mysig restaurang för kvällen.

Dag 8

Visby (hemfärd)

Sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell del i dubbelrum
1 st Hotellnatt Warfsholm Pensionat del i dubbelrum
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Holmhällar del i dubbelrum
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen del i dubbelrum
7 st Frukostbuffé
5 st Middagar
1 st 7-växlad cykel inkl. hjälm (från 8 år)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 3150 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 800 SEK
Elcykel  1000 SEK
Cykelväskor, rymmer ca 15 liter/st (avser 2 st) 200 SEK
Bagagetransport hela sträckan 8000 SEK

 

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.