• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 4,000 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 8,000 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 11,100 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avdrag egen cykel Siljan -700
  -700.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  2700.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Bagagetransport 1-4 väskor
  6000.00 kr / St

  Bagagetransport 1-4 väskor

  Learn More
  Cykelväskor, rymmer ca. 15 liter/st (avser 2st)
  400.00 kr / St

  Cykelväskor, rymmer ca. 15 liter/st (avser 2st) 400 SEK

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Fryksås Hotell & Gestgifveri*
  Gårds Cafeét Leksand*
  Korstäppans Herrgård*
  Best Western hotell Lerdalshöjden*
  Mora Hotell & Spa*
  Ute Sport*

Upplev Dalarna på cykel!
Upptäck Sverige i miniatyr under sju dagar.
Upptäck det vackra Dalarna med dess natur, kultur och hantverkstraditioner. Gör ett besök i Nusnäs, där tillverkning av Dalahästar sker. Det blir många cykelstopp på er cykelsemester utmed Siljan och Orsasjön. Spännande besöksmål väntar såsom Mora med Zornmuséet och Vasaloppsmuséet, Rättvik med sin 600 meter långa träbrygga, Tällberg med sina träbyggnader, Leksand som ligger vackert intill Siljan och Orsa med natursköna Fryksåsen och vildmarken runt knuten. Fantastiska upplevelser och minnen att ta med hem.

 

 

 

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 maj - 30 september

Resor

Dag 1

Siljansnäs - Leksand (cykeltur 14 km)

Cyklarna hämtar ni ut hos UteSport i Siljansnäs. Siljansnäs är känd som ”Siljans pärla”. De västra delarna av socknen erbjuder en storslagen vildmark. De många sjöarna inbjuder till fiske av olika karaktär. Här finns också varg, björn, lo och örn etablerade bland övriga djur i skogen. Passa på att ta en tur till Dalarnas Naturum som ligger i Siljansnäs naturreservat med ett rikt djur- och växtliv. Utanför Naturums entré finns en välbesökt fågelmatning. Här har du goda chanser att få se större hackspett, gråspett, nötväcka, talltita och en mängd andra arter. Förutom djurriket så har man en bedårande utsikt över Socknarna i Siljansnäs från Granberget där Naturumet ligger. Dagens cykling går genom Siljansnäs och vidare till Leksand. Väl framme i Leksand så checkar ni in på det vackra Korstäppans Herrgård. Korstäppans Herrgård ligger vackert beläget i hjärtat av Dalarna i naturskön omgivning med utsikt över Siljans vatten. Herrgården byggdes i början av förra seklet och är Leksands äldsta hotell. Använd dagen att strosa omkring i Leksand och utmed Siljans strand.

Dag 2

Leksand - Tällberg - Rättvik (cykeltur 25 km)

Nya upptäckter och upplevelser väntar på cykelturen längs Tällbergs slingrande vägar med milsvid utsikt över Siljan. Här är alla hus byggda i trä och de flesta är timmerhus. Hantverk, restauranger, caféer, natur och vackra vyer är kännetecken för Tällberg som anses vara ett av Sveriges vackraste resmål. Väl framme i Rättvik så checkar ni in på det högt belägna Hotell Lerdalshöjden. Härifrån är det vidunderlig utsikt över Siljan med omnejd. En promenad ut på Långbryggan är ett måste. Vill man ha lite extra spänning passar en fartfylld rodeltur bra.

Dag 3

Rättvik - Mora (cykeltur 50 km)

Cykelsemestern tar er vidare till Mora. På er väg kommer ni hitta personliga guldkorn, välkända besöksmål, hänförande vyer och spännande natur. Ni passerar Nusnäs där Dalahästarna tillverkas, Nittsjö keramiktillverkning och samtidigt får ni uppleva total avkoppling och frihet. Vi rekommenderar att göra ett besök på Zornmuséet och Zorngården i Mora som hör till Sveriges mest omtyckta konstmuséer. Här visas alltid ett urval av Zorns akvareller, oljemålningar, skulpturer och etsningar. Vasaloppsmuséet är också värt ett besök. På Mora Hotell & Spa väntar middag och övernattning. Efter en händelserik cykeldag kan det vara skönt att koppla av i relaxavdelningen med ång/torrbastu, pool samt jacuzzi.

Dag 4

Mora - Fryksås (cykeltur 30 km)

Cykelsemestern går vidare från Mora längs Orsasjön upp till Fryksås Hotell & Gestgifveri. En upplevelse utöver det vanliga när man efter 10 km i uppförsbacke kommer fram till en av Sveriges äldsta och största fäbodmiljöer. Här har man en sagolik utsikt över Orsasjön och Siljan. Fryksås Hotell & Gestgifveri är inte bara högt beläget med en hänförande utsikt – det är också en gastronomisk höjdpunkt. Miljön och atmosfären är unik och utanför husknuten väntar en fantastisk natur.

Dag 5

Fryksås (egna utflykter)

Njut av dagen i Fryksås med dess omgivningar. Idag kan ni ta en cykeltur till Björnparken i Grönklitt som ligger alldeles i närheten av ert hotell. Passa på att bara njut av den underbara naturen och hämta kraft och inspiration genom att vistas i denna fantastiska miljö. Njut av kvällens middag på lokala råvaror i den vackert målade matsalen, samtidigt som ni har en unik och storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan.

Dag 6

Fryksås - Orsa - Mora (cykeltur 40 km)

Full fart i nedförsbackarna från Fryksås mot Orsa. Ni följer den vackra utstakade Siljansleden längs Orsasjön till Mora. Vid ankomsten till Mora checkar ni in på Mora Hotell & Spa. Gå på upptäcksfärd i staden och besök de platser ni inte hann med tidigare i veckan. För stela muskler kan ett besök på hotellets relaxavdelning rekommenderas.

Dag 7

Mora - Siljansnäs (cykeltur 46 km)

Cykelsemestern lider mot sitt slut så det är dags att cykla tillbaka till Siljansnäs, där hela detta äventyr startade. Turen tar er förbi några små byar, genom skog och öppna landskap. Cykelturen tar er över Sollerön - på Sollerön lyser solen, enligt sägnen. Har man lite extra tid och ork kan man cykla upp till Gesundaberget och ta liften upp på berget och hänföras av den fantastiska utsikten. Avslutningsvis kan cykelsemestern avrundas med ett besök på Dalarnas Naturum som utgör Siljansnäs stolthet.

1 st Hotell övernattningar Korstäppans Herrgård, del i dubbelrum
1 st Hotell övernattningar Hotell Lerdalshöjden, del i dubbelrum
2 st Hotell övernattningar Mora Hotell & Spa, del i dubbelrum
2 st Hotell övernattningar Fryksås Hotell & Gestgifveri, del i dubbelrum
6 st Frukostbuffé
6 st Middagar exkl. dryck
1 st 7-växlad cykel inkl. hjälm ( Gäller från 13 år )
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 2700 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Cykelavdrag -700 SEK
Bagagekörning max 4  väskor 6000 SEK
Packväskor (2 st á 15 liter) 200 SEK
El – cykel 1000 SEK

 

 

 

Inga frågor hittade