• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  Barn 2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 900 kr /Person

  - +

  Barn 8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,000 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,900 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Hotell Östermalm Extra natt Dubbelrum 1350 kr.
  1350.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -200
  -200.00 kr / St
  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)
  200.00 kr / St

  Dubbel packväska ( Rymmer ca. 15 l. / st.)

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  400.00 kr / St

  Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården, Golfpaket Töreboda

  Learn More
  M/S Kung Sverker*
  Kaffeteriet Cykel*
  Kanalkrogen Delimo*
  Ljungsbrofritidscenter Vandrarhem*

Övrig information

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 11 juni - 20 augusti

Resor

Dag 1

Motala - Borensberg - Ljungsbro (båttur 2 timmar, cykeltur 20 km)

Kanalbåten M/S Kung Sverker avgår kl.10.30. från Motal hamn. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som serveras ombord. Kl.12.30 anländer båten till Borensberg. Cykeln som ni ska ha under er resa hämtar ni i Borensberg där M/S Kung Sverker lägger intill. Färden går på den gamla dragvägen längs Göta kanal som är helt bilfri. Här följer ni kanalbanken ända fram till sjön Roxen och Bergs slussar. Bergs slussar är en av Göta kanals främsta turistpärlor .Ett skådespel i sig, ta er tid att bara sitta och njut. Slusstrappan i Berg består av 7 slussar, ett fantastiskt skådespel och ett fantastiskt byggnadsverk. Övernattning på Ljungsbro vandrarhem och middagen serveras vid Bergs slussar på Kanalkrogen Delimo. .

Dag 2

Ljungsbro - Motala (cykeltur 20 km, båttur 2 timmar)

Idag är det dags att vända åter mot Motala som är dagens slutmål. Göta kanal erbjuder alltid nya upplevelser och upptäckter. Slussning, utsikt över viadukter, härliga miljöer och nya synintryck av detta fantastiska byggnadsverk avlöser vartannat. Åter i Borensberg kliver man ombord på båten M/S Kung Sverker som avgår kl 13.10. Lunchen avnjuts ombord samtidigt som båten glider fram i 5 knop över sjön Boren och Göta kanal. Under turen får man uppleva slussning i kanalens brantaste slusstrappa i Borenshult, spännande och hissnande. Ankomst till Göta kanals huvudstad Motala kl 15.30. För att det ska bli en skön avslutning på ert lilla äventyr så rekommenderar vi ett besök på Göta kanalutställningen som heter " Från ide till verklighet" . Utställningen ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde. Önskar ni en extra natt i Motala så hjälper vi er gärna med detta.

1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Båtkryssning Motala – Borensberg med M/S Kung Sverker
1 st Båtkryssning Borensberg – Motala med M/S Kung Sverker
1 st Frukost
2 st Lunch ombord på M/S Kung Sverker
1 st Middag (exkl. dryck)
1 st Cykel 3-växlad inkl. hjälm från 13 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 400 SEK
Avdrag egen cykel  – 200 SEK
Dubbel Packväska ( Rymmer ca. 15 l / st. 200 SEK )

Parkering finns vid Motala Gästhamn, avgiftsbelagd.
Parkering finns i Parkeringshuset Akacian 550 meter från Motala Gästhamn, avgiftsbelagd.

Båten avgår kl 10.30. Bör vara vid båten senast 30 minuter innan avgång.
Har man långt att resa och vill slippa stress, boka gärna en extra natt. Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Kung Sverker, redo för att njuta av dagen på Göta kanal och sjön Boren. Vi hjälper er gärna med att boka extra natten i Motala.

Kommer man med tåg från Göteborg är det oftast byte i Hallsberg och vidare med Tåg i Bergslagen till Motala, tid ca 3-4,5 timmar.
Kommer manmed tåg från Stockholm är det oftast ett byte, varierar mellan Linköping, Norrköping och Hallsberg, tid ca 3-3,5 timmar. Se www.sj.se
Med bil:
Från Göteborg ca 27 mil, beräknad restid 3 tim. Kör riksväg 40 till Jönköping, därefter E4 norrut. Vid Mjölby tar man riksväg 50 vidare till Motala.
Från Stockholm ca 24 mil, beräknad restid 3 timmar. Kör E4 söderut via Norrköping till Linköping. Från Linköping riksväg 34 till Motala.