• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,500 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 13,700 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 15,200 kr /Person

  - +

  Tillval

  Gåsen Out*
  Avdrag egen cykel hela Gotland
  -1100.00 kr / St
  Bagagekörning Hela Gotland, max 4 väskor
  8000.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Elcykel
  1600.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  4500.00 kr / St

  Enkelrumstillägg 4500 SEK

  Learn More
  Slite Strandby*
  Lärbro/Grannen Vandrarhem*
  Pensionat Lövängen*
  Pensionat Holmhällar*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Hela Gotland med Fårö och Hoburgen – Ett cykeläventyr för den erfarne cyklisten.
Tillfälle att uppleva Gotlands historia och kultur men även tillfällen att sola och bada. Startar och slutar med natt i Visby. Njut av atmosfären, naturen, alla nya upptäckter och dofter och inte minst närheten till havet var du än befinner dig.

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor du centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt kan du känna lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Lummelundagrottorna - Halls Fiskeläge - Lärbro (cykling 66 km)

Idag börjar ditt cykeläventyr! Du hämtar ut din cykel på Visby hyrcykel, sedan är det bara att hoppa upp på sadeln och trampa norrut. Färden går på bildfria vägar alldeles intill havet, du cyklar längs markerad cykelled "Gotlandsleden” fram till första stoppet vid Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden. Här väntar märkliga fossil och vackra droppstensformationer. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Fortsätt sedan turen norrut längs Gotlandsleden till dagens mål Lärbro. Cykla gärna fram till Halls fiskeläge på nordspetsen väl värt mödan. Här hittar du ett idylliskt fiskeläge med kapell från 1600-talet, skyddad hamn och med imponerande utsikt från fyrplatsen.

Dag 3

Lärbro - Bläse - Bästeträsk - Fårösund - Sudersand (cykling 51 km)

Dagens mål är Fårö - Ljuset och raukarnas ö. Följ Gotlandsleden norrut, från Bläse kan du ta vägen utmed Stenkusten. Den här delen bjuder på det för Gotland karaktäristiska vilda, steniga och vildpinade landskapet. Här finns också häftiga raukområden och mysiga fiskelägen. Besök Bläse industrimuseum, gör ett stopp för bad i den Blå Lagunen eller bara njut av åsynen av det turkosblå vattnet i det vattenfyllda kalkbrottet. Vid Fårösund väntar en kort färjetur över sundet innan du ankommer till Fårögården vid Sudersand, som är ditt boende för natten. Fårögården har även en mycket populär restaurang som serverar utsökt gotländsk medelhavsmat. Till kvällen avnjuts middagen på gården i en avkopplande atmosfär.

Dag 4

Fårö (valfri cykelsträcka)

Dagen är till för spännande upptäckter och nya upplevelser. På cykelsadeln får du nu utforska denna hänförande ö med sin karga natur, sina raukområden, stränder och det speciella ljuset och lugnet. Cykla på de slingrande vägarna i ett behagligt tempo och njut av de vackra omgivningarna. Raukområden väl värda ett besök är Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet finns flera härliga sandstränder såsom Ekeviken, Sudersand, Norsta Auren och Skalasand. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst öster ut på Fårö. Middagen avnjuts även ikväll på Fårögärdens mysiga uteservering.

Dag 5

Fårö - Slite (cykeltur 53 km)

Idag är det dags att lämna Fårö och ta sig över med den lilla färjan till Fårösund och sedan vidare till dagens slutdestination – Slite Strandby. Har du inte hunnit med ett besök på Bergmans Centret på Fårö kanske ett stopp innan färjan avgår passar bra. Vill du upptäcka något mycket annorlunda så ska du cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige? Havet är närvarande överallt och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besöka Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning i mysiga glampingtält och en härlig middag serveras vid Strandbaren under kvällen. Du har fri tillgång till pool och bastu, kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå dig ner och samla dagens intryck med rofylld utsikt över hav och skärgård.

Dag 6

Slite - Ljugarn (cykeltur 56 km)

Idag bär det av söderut. Turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik är fantastisk att upptäcka på cykel. Här cyklar du längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där du kan köpa nyrökt fisk. Turen tar dig runt udden vid Katthammarsvik, efter udden går cykelturen vidare till fornminnet Ardre Ödekyrka. Sedan har du inte långt kvar till Ljugarn och Pensionat Lövängen som är målet för dagen. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är några besöksmål som rekommenderas. Raukarna lockar till klättring och det finns dessutom en stenlagd labyrint att utforska. Här har du en bedårande utsikt över Östersjön. Ikväll serveras middagen på Ljugarns strandcafé, här kan du njuta av en fantastisk kväll med god mat mitt på stranden.

Dag 7

Ljugarn - Burgsvik (cykeltur 65 km)

I dag styr du cykeln mot Burgsvik som är känt från tv programmet ”Så mycket bättre”. På vägen kommer du att passera många gamla och vackra kyrkor, det finns inte mindre än 98 kyrkor på Gotland! Ett stopp i Ålarve naturreservat kan vara roligt för den som är intresserad av ett rikt växt- och fågelliv. Strax söder om badplatsen vid Ronehamn finns en grind in till naturreservatet. Under försommaren är strandängarna här helt rosa av den blommande Triften, detta är nämligen norra Europas största triftfällt. Vitkantade gäss, häger, havsörn och kungsörn är vanliga att se i området så stoppa gärna ner kikaren i packningen! På vägen finns också flera ställen där du kan hoppa i havet för att svalka dig under cykelturen. Väl framme i Burgsvik är ön så smal att du kan se från den västra till den östra kusten. Du checkar in på Gåsen out, lillasyster till Grå gåsen där ”Så mycket bättre” spelas in, här bor du i en enkel och mysig miljö med bara en kort promenad till stranden. Om du fortfarande har krafter kvar i benen efter dagens cykling så finns här både paddelbana, beach-volleyboll och boulebana att aktivera sig med. Det går lika bra att ta en lugn promenad ner till stranden eller slå sig ner i den mysiga trädgården med något gott att dricka. Middagen serveras i trädgården under kvällen.

Dag 8

Burgsvik (egna utflykter)

I dag är det fria aktiviteter, njut av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. Fascineras av den speciella naturen, sandstränderna och ljuset. Utforska raukområdet vid Holmhällar och besök Hoburgsgubben. Hoburgen har flest soltimmar i landet och här kan du känna doften av själslig närhet. Holmhällar ligger inbäddat i tallskog med en 3 km lång sandstrand och ett stort raukfält. Ta ett dopp vid den fantastiska stranden Austre, en fika vid Körsbärsgården eller ett besök i Vamlingsbo museum. Flertalet aktiviteter finns till er förfogande på Gåsen Out, och precis som igår slår ni er till bords ute i trädgården där middagen serveras under kvällen.

Dag 9

Burgsvik - Warfsholm (cykeltur 65 km)

Dagens mål på cykelsemestern är Pensionat Warfsholm. På vägen passerar du Ekstakustens naturreservat. Längs kustvägen som löper genom reservatet kommer du passera ett flertal färister där du får bromsa in för fritt betande lamm. Längs kustvägen ligger också det lilla fiskeläget Kronvald. Övernattning och middag väntar på Pensionat Warfsholm alldeles intill havet och nära Klintehamn. Härifrån har du en fantastiskt fin utsikt över Lilla och Stora Karlsö, här har du chansen att få uppleva en magisk solnedgång.

Dag 10

Warfsholm - Visby (cykeltur 33 km)

Nu lämnar du Klintehamn och styr cykeln tillbaka mot Visby, vykla på Gotlandsleden i norrgående riktning. Se upp för får på cykelvägen!! Är du badsugen blir första stoppet vid Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar du Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf. Strax innan du kommer fram till Högklint ligger fiskeläget Ygne, väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Fortsätt cykla en bit och snart är du framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har du en vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Precis innan du cyklar in i Visby ligger Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Efter en händelserik dag med många intryck är det skönt att kunna strosa runt i Hansastaden Visby. Checka återigen in på Solhemhotell och leta sedan upp en trevlig restaurang för att njuta av en god middag sista kvällen.

Dag 11

Visby

Sista dagen på din cykelsemester. Njut av havet och strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna i Visby. En glass på Glassmagasinet nere i hamnen är ett populärt avslut på resan, de har hela 346 olika smaker från 8 olika glassleverantörer. Guteglass, Gotlands egen stolthet är nästan ett måste att prova när du är på ön. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet. Hoppas du haft en fantastisk vistelse på Gotland tillsammans med Upplevelsepaket!

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell del i dubbelrum
1 st Bed & Breakfast natt, Lärbro inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
2 st Bed & Breakfast nätter, Fårögården inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
1 st Glampingtält, Slite stugby del i 2-bädd
1 st Pensionatnatt inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen del i dubbelrum
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Gåsen Out del i dubbelrum
1 st Pensionatnatt inkl. sängkläder, Warfsholm Pensionat del i dubbelrum
10 st Frukostbuffé
1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Lärbro
2 st 1-rätters middagar exkl. dryck, Fårögården
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Slite
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Lövängen
2 st 1-rätters middag exkl. dryck, Gåsen Out
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Warfsholm
1 st 7-växlad Cykel inkl. cykelkorg
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/väska.
1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid Visby Hyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 4500 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 1100 SEK
Elcykel  1600 SEK
Bagagekörning (max 4 väskor) 8000 SEK

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.