• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,500 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 13,700 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 15,200 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avdrag egen cykel hela Gotland
  -1100.00 kr / St
  Bagagekörning Hela Gotland, max 4 väskor
  8000.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Elcykel
  1600.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  4500.00 kr / St

  Enkelrumstillägg 4500 SEK

  Learn More
  Slite Strandby*
  Fårögården Bed & Breakfast*
  Lärbro/Grannen Vandrarhem*
  Pensionat Lövängen*
  Pensionat Holmhällar*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Hela Gotland med Fårö och Hoburgen – Ett cykeläventyr för den erfarne cyklisten.
Tillfälle att uppleva Gotlands historia och kultur men även tillfällen att sola och bada. Startar och slutar med natt i Visby. Njut av atmosfären, naturen, alla nya upptäckter och dofter och inte minst närheten till havet var du än befinner dig.

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Lummelundagrottorna - Halls Fiskeläge - Lärbro (cykling 66 km)

Cykelturen går från Visby norrut med ringmuren tätt intill er på er högra sida och havet precis intill er på er vänstra sida. Turen går på bilfria cykelvägar utmed havet längs "Gotlandsleden" till Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden. Här väntar märkliga fossil och vackra droppstensformationer. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Fortsätt turen norrut längs Gotlandsleden till dagens mål Lärbro. Cykla gärna fram till Halls fiskeläge på nordspetsen väl värt mödan. Här hittar ni ett idylliskt fiskeläge med kapell från 1600-talet, skyddad hamn och med imponerande utsikt från fyrplatsen.

Dag 3

Lärbro - Bläse - Bästeträsk - Fårösund - Fårögården (Sudersand) cykling 51 km

Dagens mål är Fårö-Ljuset och raukarnas ö. Följ Gotlandsleden norrut. Från Bläse kan man ta vägen utmed Stenkusten. Den här delen bjuder på det för Gotland karaktäristiska vilda, steniga och vildpinade landskapet. Här finns också häftiga raukområden och mysiga fiskelägen. Besök Bläse industrimuseum, gör ett stopp för bad i den Blå Lagunen eller bara njut av åsynen av det turkosblå vattnet i det vattenfyllda kalkbrottet. Vid Fårösund väntar en kort färjetur över Fårösundet innnan ni ankommer Fårögården vid Sudersand. Gården inrymmer även Restaurang Fårögården som serverar utsökt gotländsk medelhavsmat. På cykelsadeln får ni nu utforska denna hänförande ö med sin karga natur, sina raukområden, stränder och det speciella ljuset och lugnet. Middagen avnjuts på gården i en avkopplande atmosfär.

Dag 4

Fårö (valfri cykelsträcka)

Njut av er cykelsemester på Gotland - Solen och vindarnas ö. Dagen är till för spännande upptäckter och nya upplevelser. Cykla på de slingrande vägarna i ett behagligt tempo och njut av de vackra omgivningarna. Raukområden väl värda ett besök är Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Vill ni ta ett dopp i havet finns flera härliga sandstränder såsom Ekeviken, Sudersand, Norsta Auren och Skalasand. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst öster ut på Fårö. Middagen avnjuts i avkopplande Färö-anda.

Dag 5

Fårö - Slite (cykeltur 53 km)

För att lämna Fårö blir det att åka tillbaka med färjan till Fårösund och cykla vidare till Slite Strandby som är dagens mål. Har ni inte hunnit med ett besök på Bergmans Centret på Fårö kanske ett stopp innan färjan avgår passar bra. Vill ni upptäcka något mycket annorlunda så ska ni cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige? Havet är närvarande överallt och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besök Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning och middag. Ni har fri tillgång till pool och bastu, kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå er ner och samla dagens intryck med rofylld utsikt över hav och skärgård.

Dag 6

Slite - Ljugarn (cykeltur 56 km)

Idag bär det av söderut. Turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik är fantastisk att upptäcka på cykel. Här cyklar man längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där man kan köpa nyrökt fisk. Turen tar er runt udden vid Katthammarsvik. Efter udden går er cykelsemester vidare till fornminnet Ardre Ödekyrka. Sedan har ni inte långt kvar till Ljugarn och Pensionat Lövängen. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är alla vär värda ett besök. Middag med havsutsikt och en skön säng väntar på er i kväll.

Dag 7

Ljugarn - Holmhällar (cykeltur 65 km)

I dag går cykelsemestern vidare till Holmhällar, längst söderut på Gotland. På vägen passerar ni många gamla och vackra kyrkor. Det finns inte mindre än 98 kyrkor på Gotland! Ni checkar in på Pensionatet Holmhällar som ligger ett stenkast från Gotlands sydligaste punkt Hoburgen. Holmhällar ligger inbäddat i tallskog med en 3 km lång sandstrand och ett stort raukfält bara några hundra meter från pensionatsbyggnaden.

Dag 8

Holmhällar (egna utflykter)

I dag är det fria aktiviteter, njut av en underbar dag på södra Gotland. Gör en cykeltur till Gotlands sydligaste del, här ligger det storslagna Storsudret. Fascineras av den speciella naturen, sandstränderna och ljuset. Utforska raukområdet vid Holmhällar och besök Hoburgsgubben. Hoburgen har mest soltimmar i landet och doften av själslig närhet. Ta ett dopp vid den fantastiska stranden Austre, en fika vid Körsbärsgården eller ett besök i Vamlingsbo museum. Pensionat Holmhällar bjuder på middag och logi.

Dag 9

Holmhällar - Warfsholm (cykeltur 65 km)

Dagens mål på cykelsemestern är Pensionat Warfsholm. Vid Burgsvik känt för "Så mycket bättre" är ön så smal att man kan se från den västra till den östra kusten. På vägen passerar ni Ekstakustens naturreservat. Längs kustvägen som löper genom reservatet passerar man ett flertal färister och får bromsa in för fritt betande får. Längs kustvägen ligger också det lilla fiskeläget Kronvalds. Övernattning och middag väntar på Pensionat Warfsholm alldeles intill havet och nära Klintehamn. Från Klintehamn går båt över till naturreservatet Stora Karlsö.

Dag 10

Warfsholm - Visby (cykeltur 33 km)

Sista sträckan innan ni kan sträcka ut i Visby. "Gotlandsleden" fortsätter norrut till Visby. Se upp för får på cykelvägen!! Är man badsugen blir första stoppet vid Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf. Strax innan man kommer fram till Högklint ligger fiskeläget Ygne, väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Fortsätt cykla en bit och snart är man framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har man vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Precis innan ni cyklar in i Visby ligger Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Efter en händelserik dag med många intryck är det skönt att kunna strosa runt i Hansastaden Visby. Leta upp ett trevligt ställe och njut av en god middag sista kvällen.

Dag 11

Visby (hemfärd)

Sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

2 st Hotellnätter, Solhem Hotell del i dubbelrum
1 st Bed & Breakfast natt, Lärbro inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
2 st Bed & Breakfast nätter, Fårögården inkl. sängkläder ( toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
1 st Stuga inkl. dusch & toa, Slite stugby del i 2-bädd
1 st Pensionatnatt inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen del i dubbelrum ( toalett & dusch i korridor)
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Holmhällar del i dubbelrum
1 st Pensionatnatt inkl. sängkläder, Warfsholm Pensionat del i dubbelrum
10 st Frukostbuffé
8 st  Middag ( varmrätt) exkl dryck
1 st 7-växlad Cykel inkl. cykelkorg
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Packväska (dubbel, rymmer ca 15 l/st)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 4500 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 1100 SEK
Elcykel  1600 SEK
Bagagekörning (max 4 väskor) 8000 SEK

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.