• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  Barn 2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 1,000 kr /Person

  - +

  Barn 8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 1,800 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,500 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avdrag Enklare boende Skolg.10
  -200.00 kr / St
  Restaurang Krubb
  Cykel 1 dag Töreboda
  200.00 kr / St
  Extra natt Enkelrum Pensionat Prästgården
  850.00 kr / St
  Extra natt Dubbelrum Pensionat Prästgården
  1550.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  400.00 kr / St

  Enkelrumstillägg Pensionat Prästgården, Golfpaket Töreboda

  Learn More
  M/S Bellevue*
  Pensionat Prästgården*

Om fartyget

M/S Bellevue byggdes 1961 i Krögerwerft båtvarv i Rendsburg i Tyskland. 1995 byggdes fartyget om och fick ett soldäck vid främre salongen. Fartyget har gott om utrymme och har salonger i både fören och aktern där mat och dryck serveras. M/S Bellevue tar 220 passagerare och har cafeteria samt matservering med fullständiga rättigheter.

Om Göta kanal

Göta Kanal är 190 km lång och består av totalt 58 slussar. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Slätbaken nära Söderköping.

Kanalen (som stod klar den 26 september 1832) tog 22 år att färdigställa och grävdes för hand av 58 000 tusen soldater samt privata arbetare. Göta kanal är än idag ett av de största byggprojekt som har genomförts i Sverige och arkitekten bakom bygget var Baltzar von Platen som fick uppdraget av kung Karl XIII år 1810. Baltzar von Platen samarbetade med den brittiska kanalbyggaren Thomas Telford under byggandet av kanalen. Kostnaden för bygget ska ha varit runt 9 miljoner riksdaler vilket motsvarar cirka 14 miljarder kronor i dagens penningvärde.

Göta kanal byggdes för godstransporter och en av anledningarna till bygget var att Sverige skulle undkomma den så kallade Öresundstullen som danskarna tog ut för fartyg som passerade Öresund. Under 1970-talet ökade båtturismen drastiskt när fler och fler människor fick upp ögonen för de unika miljöerna som man kunde uppleva under en tur på kanalen. Idag är en båttur på kanalen något som både svenska och utländska turister uppskattar och är en möjlighet att uppleva fantastiska miljöer, vackra båtar och se det svenska landskapet i lugn och ro utan stress.

En guidad kryssning på Göta kanal är något alla bör uppleva och en resa på kanalen dig möjlighet till upplevelser du sent kommer att glömma, alltifrån böljande landskap, sevärdheter, vackra platser och landmärken.

Säsong:
Tisdagar & Torsdagar
17 maj - 13 september

Resor

Dag 1

Töreboda - Sjötorp - Töreboda (båttur ca 5 timmar)

Båtkryssning inkl. busstransfer. ca 6 timmar Kommer ni med bil parkerar ni på Pensionat Prästgårdens egen parkering. Passagerarbåten M/S Bellevue avgår från Töreboda Gästhamn kl.10.30. Från Prästgården är det ca. 400 meter promenad till båten. Innan båten ankommer till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 16 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under båtkryssningen på M/S Bellevue kommer lunchen serveras samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser. Färden går i 5 knop så ni har gott om tid att koppla av och njuta av turen. Göta kanal är en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktioner och har utsetts till Årtusendets svenska byggnadsverk. Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras i Prästgårdens Trädgårdscafé.

Dag 2

Töreboda

Frukostbuffén äter ni på Pensionat Prästgården, här kan ni sitta ute på den fina uteserveringen om vädret tillåter. Har ni lust kan ni denna dag hyra en cykel eller varför inte promenera utmed den bilfria dragvägen längs Göta kanal.

1 st Övernattning Pensionat Prästgården del i dubbelrum (hotellstandard)
1 st Frukostbuffé
1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Prästgårdens Trädgårdscafé
1 st Båtkryssning M/S Bellevue inkl. lunch, Töreboda – Sjötorp
1 st Busstransfer Sjötorp – Töreboda

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 400 SEK
Extra natt dubbelrum på Pensionat Prästgården 1550 SEK
Extra natt enkelrum på Pensionat Prästgården 1050 SEK
7-växlad cykel 250 SEK

 

 

Det är lätt att ta tåget till Töreboda. Västra stambanan mellan Göteborg-Stockholm passerar Töreboda med flera stopp här.
Promenadavstånd ca 500 meter från Järnvägsstationen till Pensionat Prästgården där startpunkten för cykelsemestern är.

Med bil: Från Göteborg ca 20 mil, beräknas ta ca 2 tim o 45 min. Väg E20 och från Mariestad riksväg 202.
Från Stockholm ca 30 mil, beräknas ta ca 3 tim o 15 min. Väg E18/E20 och från Hova riksväg 200.

Bilen parkerar du vid Pensionat Prästgården. Gratis parkering.

Båten avgår kl 10.30. Bör vara vid båten 30 minuter innan avgång. Från Pensionat Prästgården är det ca 500 m promenadväg till gästhamnen där båten avgår ifrån. För att slippa stress, boka gärna en extra natt på Pensionat Prästgården! Pigga och utvilade går ni ombord på passagerarbåten M/S Bellevue, redo för att njuta av dagen på Göta kanal.