• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,100 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,900 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 5,250 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -400
  -400.00 kr / St
  Bagagetransport 1-4 pers. Söderköping – Motala
  3500.00 kr / St

  Bagagetransport 1-4 pers. Söderköping - Motala

  Learn More
  Dubbel packväska
  300.00 kr / St

  Dubbel packväska, Hela kanalen

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  900.00 kr / St

  Enkelrumstillägg, Golfpaket knistad

  Learn More
  Hotell Östermalm*
  Kanalkrogen Delimo*
  Ljungsbrofritidscenter Vandrarhem*
  Restaurang Å-Caféet*
  Kapten Billes*
  Korskullens Camping, Stugor & Café*

Övrig information

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 1 juni - 15 september

Resor

Dag 1

Söderköping - Mem - Söderköping (cykeltur 12 km)

Idag blir det en liten mjukstart på er cykelsemester. Väl i Söderköping hämtar ni ut era cyklar och trampar 6 km ut till Mem vid Slätbaken och tillbaka igen. Här mynnar kanalen ut i Östersjön. Cykelfärden går på bilfria vägar med kanalen som er närmsta granne med båtar som glider fram i 5 knop. Passa på och upptäck den lilla småstaden Söderköping med dess mysiga små kullerstensgränder. Ett Visby i miniatyr. Det var här de spelade in Madicken-filmerna som Astrid Lindgren skrev om i sina böcker. Åk gärna en guidad tur med det lilla loket i Söderköping. Middag serveras på närbelägen restaurang i staden.

Dag 2

Söderköping - Bergs slussar - Ljungsbro (cykeltur 53 km)

Idag tar ni sikte mot Norsholm, där lunchen serveras alldeles intill kanalkanten. Upplev det rofyllda i att cykla utmed Göta kanal. Kanalen är kantad av stora lövträd och slingrar sig genom skog och öppna landskap. Turen tar er på de bilfria gamla dragvägarna längs Göta kanal. Nytt för i år är att det går en cykelbåt över sjön Asplången. En Upplevelse lite utöver det vanliga! En cykelsemester längs ”Sveriges blå band" är avkoppling, natur och kultur på samma gång. Ni får god användning av de 7-växlade cyklarna i det kuperade landskapet runt sjön Roxen. Det är väl värt mödan när ni anländer till Berg och Bergs Slussar som utgör den största turistattraktionen längs Göta kanal. Här sänks och höjs båtarna hela 18 meter i kanalens imponerande slusstrappa med sju slussar. Ni bor på Ljungsbro vandrarhem som ligger 3 km. från Berg och middagen avnjuts på Kanalkrogen Delimo i Berg.

Dag 3

Ljungsbro - Motala (cykeltur 43 km)

Idag går färden längs kanalen till Borensberg, därifrån cyklar man runt sjön Boren och ankommer sedan Göta kanals huvudstad Motala. Under cykelturen till Borensberg passerar ni slussar och viadukter. Det är en mäktig känsla att stå och titta ner på bilarna som åker under kanalen. Turen går genom det omväxlande östgötska landskapet. Hänförande vyer och historiska berättelser följer er på turen. Lunchen äter ni på anrika Göta Hotell i Borensberg innan ni fortsätter vidare till Motala. I Borensberg kan ni passa på att se östgötadelens enda handdrivna sluss. Väl framme i Motala, hinner ni utforska Göta kanals huvudort innan det är dags för middag och en skön säng.

Dag 4

Motala (återresa till Söderköping eller hemort)

I dag hinner ni uppleva Göta kanals huvudstad. För att det ska bli en skön avslutning på ert lilla äventyr så rekommenderar vi ett besök på Göta kanalutställningen som heter " Från ide till verklighet" . Utställningen ligger i en av de två paviljongerna intill kanalen i området Gamla Motala Verkstad, mellan Borenshults slussar och Motala gästhamn i Vättern. I utställningen visas hur Baltzar von Platen tog den 300 år gamla idén om att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige och förverkligade den genom att bygga Göta kanal. Här får du möta de människor som gjorde det möjligt att bygga kanalen och den teknik de använde. Cyklarna lämnar ni naturligtvis i Motala men själva tar ni er hem via Buss/tåg till hemorten eller till bilen i Söderköping. För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar/tåg mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum se tidtabell på östgötatrafik.

1 st Övernattning del i 4-bäddsstuga Korskullens Camping, inkl. sängkläder & handduk (servicehus med toa o dusch)
1 st Övernattning på Ljungsbro vandrarhem inkl. sängkläder & handduk (toalett på rummet & dusch i korridor). Tillgång till bastu, gym och pool på Ljungsbro fritidscenter som ligger intill vandrarhemmet.
1 st Hotellnatt på hotell Östermalm i Motala
3 st Frukost
2 st Lunch
3 st Middag (exkl. dryck)
1 st Cykel 7-växlad inkl. hjälm från 13 år
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 900 SEK
Avdrag egen cykel  – 400 SEK
Bagagetransport 1-4 personer (Söderköping -Motala) 3500 SEK
Packväska (dubbel, varje väska rymmer ca 15 l) 300 SEK

 

Kommer man med tåg är det oftast byte i Norrköping, härifrån åker man sedan med buss till Söderköping. Se www.sj.se
Med bil:
Från Stockholm ca 19 mil, beräknad restid 2 timmar. Kör E4 söderut via Norrköping, från Norrköping E22 till Söderköping
Från Göteborg ca 33 mil, beräknad restid 3 tim och 35 minuter. Kör riksväg 40 till Jönköping, därefter E4 norrut, strax innan Norsholm riksväg 210 till Söderköping.

Vi rekommenderar att man startar cykelturen mellan kl 10-12. Har man långt att resa, boka gärna en extra natt.

Bilen parkerar du på det boendeställe du valt, antingen Korskullens Camping & Stugby eller om du bokat högre boendekomfort på Söderköpings Brunn.

På www.ostgotatrafiken.se hittar du tidtabell och kan planera din resa i "reseplaneraren" på hemsidan.
Resan Motala till Söderköping tar ca 2 timmar. Avgår från Motala Central med Östgötapendeln , byte i Norrköping och buss vidare till Söderköping.