• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,300 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,900 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 8,950 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -600 Gotland
  -600.00 kr / St
  Bagagetransport 1-4 väskor Gotland
  5000.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  2250.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Pensionat Lövängen*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.
Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

 

 

Säsong:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 17 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor du centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt kan du känna lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Warfsholm (cykeltur 33km)

Idag börjar ditt cykeläventyr! Du hämtar ut din cykel på Visby hyrcykel, sedan är det bara att hoppa upp på sadeln och trampa söderut längs markerad cykelled "Gotlandsleden". Första stoppet på färden är Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Fortsätt cykla en bit och snart är du framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har du vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Strax söder om ligger fiskeläget Ygne väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Vill du bada cyklar du vidare till Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar du Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf, ett perfekt stopp om du har barnen med dig. Turen går vidare mot Klintehamn, vägen utmed havet är fantastiskt vacker men se upp för lamm på cykelvägen!! Här väntar logi och middag på anrika Pensionat Warfsholm som ligger med utsikt mot Karlsöarna, här kan du få uppleva en magisk solnedgång.

Dag 3

Warfsholm - Ljugarn (cykeltur 46 km)

Nu är det dags att hoppa upp på cykelsadeln och cykla tvärs över Gotland till Ljugarn. Vid Lojsta kan du besöka Lojsta hed, känt för sina viltströvande hästar, Gotlandsrussen. Cykla eller gå in på heden för att se om du hittar några betande hästar. Om det blir svettigt på cykeln finns en badsjö på vägen, alldeles intill Lojsta slott, här kan du både ta dig ett dopp för svalkan och ta dig en rundtur i historien. Vid den här platsen kan du besöka den rekonstruerade järnåldersgården, Lojstahallen, och promenera den knappa kilometerlånga kulturstigen bland de små sjöarna. Slottet, eller fornlämningarna efter en gammal medeltida borg kommer du att se om du följer stigen. Gotland är också känt för sina skickliga keramiker. I Ethelhem finns det äldsta krukmakeriet, vilket grundades i slutet av 1800-talet. Här finns även ett litet café, perfekt för vätskepaus och en glass på vägen. Framme i Ljugarn checkar du in på Pensionat Lövängen som blir ditt hem de två kommande nätterna. Till kvällen serveras middagen mitt på stranden vid Ljugarns Strandcafé.

Dag 4

Ljugarn (på egen hand)

Upptäck Ljugarn på egen hand, för drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är några besöksmål som rekommenderas. Raukarna lockar till klättring och det finns dessutom en stenlagd labyrint att utforska. Här har du en bedårande utsikt över Östersjön. Till lunch har du flera mysiga restauranger att välja mellan och passa även på att njuta av en god glass under dagen. Ikväll serveras middagen åter igen på Ljugarns Strandcafé.

Dag 5

Ljugarn - Visby (cykeltur 46 km eller 71 km)

Sista sträckan på din cykelsemester tar er tvärs över ön, från öst till väst. Kan du tänka sig att cykla några mil extra är turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik, fantastiskt att upptäcka på cykel. Här cyklar du längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där du kan köpa nyrökt fisk. Börjar du bli trött i benen och vill ta snabbaste vägen till Visby får du cykla utmed trafikerad bilväg hela vägen. Inte en lika mysig sträcka att cykla men på vägen kan du upptäck gotlänningarnas tusenåriga mötesplats Roma mitt på ön. Här hittar du Gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar, Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan du bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se. Åter i Visby checkar du in på Solhem Hotell, strosa bort till Visby Hyrcykel för att lämna tillbaka din cykel och mys sedan runt i Visbys gränder och leta upp en mysig restaurang för kvällen.

Dag 6

Visby (hemfärd)

Sista dagen på din cykelsemester. Njut av havet och strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna i Visby. En glass på Glassmagasinet nere i hamnen är ett populärt avslut på resan, de har hela 346 olika smaker från 8 olika glassleverantörer. Guteglass, Gotlands egen stolthet är nästan ett måste att prova när du är på ön. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet. Hoppas du haft en fantastisk vistelse på Gotland tillsammans med Upplevelsepaket!

2 st logi  Solhem Hotell Visby del i dubbelrum
1 st logi Warfsholm Pensionat del i dubbelrum
2 st logi Pensionat Lövängen del i dubbelrum
5 st Frukostbuffé
1 st 1-rätters middag exkl dryck, Pensionat Warfsholm
2 st 1-rätters middagar exkl. dryck, Ljugarns Strandcafé & Restaurang
1 st 7-vxl. Cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/väska.
1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid Visby Hyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 2250 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 600 SEK
Elcykel  1000 SEK
Bagagetransport 1-4 väskor,  5000 SEK

 

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.