• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 3,000 kr /Person

  - +

  8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 6,000 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,650 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Avdrag egen cykel -600 Gotland
  -600.00 kr / St
  Bagagetransport 1-4 väskor Gotland
  5000.00 kr / St
  Enkelrumstillägg
  2250.00 kr / St

  Enkelrumstillägg

  Learn More
  Elcykel
  1000.00 kr / St

  Elcykel

  Learn More
  Pensionat Lövängen*
  Warfsholm*
  Visby Hyrcykel*
  Best Western Solhem Hotel Visby*

Gotland är Sveriges största ö (3140 km ²) med nästan 800 km lång kustremsa. Historien går långt tillbaka i tiden och i Visby vittnar trånga kullerstensgator, packhus och kyrkoruiner om svunnen tid.
Ön är platt och havet ser man allt som oftast. Med sina ca: 2000 soltimmar och härliga stränder är Gotland ett utmärkt turistmål även för dem som inte är intresserade av historia och kultur.

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

 

 

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Resor

Dag 1

Visby

Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor man centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt känner man lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.

Dag 2

Visby - Warfsholm (cykeltur 33km)

Idag går turen söderut längs markerad cykelled "Gotlandsleden". Första stoppet på färden är Södra Hällarnas naturreservat. Detta var tidigare ett militärt skjutfält, här finns samtliga av öns naturtyper representerade. Har du tur går det lamm på bete vid ingången till reservatet. Fortsätt cykla en bit och snart är man framme vid Högklint. Högklint är en av Gotlands högsta klintar (48 möh) härifrån har man vidunderlig utsikt över Visby och Östersjön. Strax söder om ligger fiskeläget Ygne väl värt ett besök. Ygne består av små vindpinade skjul, stenar, klippor, fossiler och är otroligt vackert. Vill man bada cyklar man vidare till Tofta strand, en av Gotlands mest kända badstränder. I Kneippbyn hittar man Villa Villekulla, ett vatten- och sommarland och äventyrsgolf. Se upp för får på cykelvägen!! Cykelsemestern går vidare mot Klintehamn. Här väntar logi och middag på Pensionat Warfsholm.

Dag 3

Warfsholm - (Alstäde- Lojsta- Etelhem) Ljugarn (cykeltur 46 km)

Nu är det dags att hoppa upp på cykelsadeln och cykla tvärs över Gotland till Ljugarn. Vid Lojsta kan ni besöka Lojsta hed, känt för sina viltströvande hästar, Gotlandsruss. Gotland är också känt för sina skickliga keramiker. I Ethelhem finns det äldsta krukmakeriet, vilket grundades i slutet av 1800-talet. I Ljugarn väntar middag och övernattning på Pensionat Lövängen.

Dag 4

Ljugarn (på egen hand)

Upptäck Ljugarn på egen hand. För drygt 100 år sedan upptäcktes paradiset på Gotland. I dag är Ljugarn en av Gotlands populäraste semesterorter. Den kilometerlånga sandstranden, Vitvärs lilla fiskeläge med semesterby, det spännande raukfältet Folhammar och Strandridaregårdens museum är nägra besöksmål som rekommenderas. Raukarna lockar till klättring och det finns dessutom en stenlagd labyrint att utforska. Här har man en bedårande utsikt över Östersjön. Middagen serveras med havet som granne.

Dag 5

Ljugarn - Visby (cykeltur 46 km eller 71 km)

Sista sträckan på er cykelsemester tar er tvärs över ön, tillbaka till Visby. Kan man tänka sig att cykla några mil extra är turen över Östergarnslandet och Kattharmmarsvik fantastisk att upptäcka på cykel. Här cyklar man längs kalkstensvita vägar som slingrar sig längs kusten. Njut av det karga landskapet vid Grogarnsberget och utsikten mot Östergarnsholm. Vid Sysne finns en vacker liten hamn där man kan köpa nyrökt fisk. Upptäck gotlänningarnas tusenåriga mötesplats Roma mitt på ön. Här hittar ni Gotländska rum med konsthantverk och design från hela Gotland samt spännande konstutställningar, Info-center, Roma klosterruin, Roma glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Café. På Roma Kungsgård kan man bl.a. pröva på olika hantverk, köpa fina gotländska produkter, fika, gå en guidad visning eller själv flanera runt i den historiska miljön. För aktuellt program och priser se www.romakungsgard.se. Åter i Visby flanerar ni runt och letar upp en mysig restaurang för kvällen.

Dag 6

Visby (hemfärd)

Sista dagen på er cykelsemester. Njut av havet och Strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet.

2 st Hotellnätter, Solhem hotell Visby del i dubbelrum
1 st Hotellnatt, Warfsholm Pensionat del i dubbelrum
2 st Pensionatnätter inkl. sängkläder, Pensionat Lövängen del i dubbelrum (toalett & dusch utanför rummet)
5 st Frukostbuffé
3 st Middag ( varmrätt) exkl dryck
1 st 7-vxl. Cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Packväska (dubbel, rymmer ca 15 l/st)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning

Enkelrumstillägg 2250 SEK
Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Egen cykel, avdrag – 600 SEK
Elcykel  1000 SEK
Bagagetransport 1-4 väskor,  5000 SEK

 

 

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se
Bilen parkerar man vid färjeläget i Nynäshamn eller Oskarshamn.
Bussar till färjan i Nynäshamn går från Centralstationen i Stockholm.