• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  Barn 2-7 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,700 kr /Person

  - +

  Barn 8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 9,500 kr /Person

  - +

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 11,500 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Hotell Wettern*
  Avdrag egen cykel -500
  -500.00 kr / St
  Dubbel packväska
  300.00 kr / St

  Dubbel packväska, Hela kanalen

  Learn More
  El Cykel
  1250.00 kr / St

  El Cykel, Hela kanalen

  Learn More
  Bagagetransport / pers.
  1500.00 kr / St

  Bagagetransport / pers. Hela kanalen

  Learn More
  Extra natt enkelrum, Pensionat Prästgården
  850.00 kr / St

  Extra natt enkelrum, Pensionat Prästgården

  Learn More
  Enkelrumstillägg
  1600.00 kr / St

  Enkelrumstillägg Hela kanalen

  Learn More
  Extra natt på Pensionat Prästgården dubbelrum
  1350.00 kr / St

  Extra natt på Pensionat Prästgården dubbelrum

  Learn More
  M/S Kung Sverker*
  Upplevelsepaket*
  Söderköpings Brunn*
  Kapten Billes*
  Cafe Baltzar Sjötorp*
  Pensionat Prästgården*

Det unika cykelpaketet! (Paketet som har allt) Enda paketet där man får uppleva hela Göta kanal från Vänern till Östersjön. Cykelpaketet startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Cykla längs hela Göta Kanal och glid fram med båten M/S Kung Sverker mellan Motala till Borensberg. På turen mellan sjön Vänern till Östersjön passerar man 58 slussar. Upplev en fantastisk historieberättelse under fem dagar längs detta 200-åriga gamla byggnadsverk.

Nedan följer en resplan för det här paketet:

Säsong: 12 juni - 18 augusti

Resor

Dag 1

Töreboda - Sjötorp - Töreboda (cykeltur 40 km)

Cykelsemestern utgår från Töreboda, perfekt då man kommer med tåg. Därifrån trampar man på de bilfria vägarna utmed Göta kanal förbi 19 slussar till Sjötorp vid Vänern. I Sjötorp serveras lunchen på Café Baltzar vid hamnbassängen. För att veta lite mera om hur kanalen byggdes ingår inträde till kanalmuséet som ligger vid Sjötorps hamn. När andan faller på vänder man cykelturen åter mot Töreboda. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras på närbelägen restaurang.

Dag 2

Töreboda - Forsvik - Karlsborg (cykeltur 55 km)

Efter frukosten på Pensionat Prästgården går cykelsemestern vidare mot dagens mål, Karlsborg vid Vättern. Idag cyklar ni utmed Göta kanal förbi Lanthöjden och vidare till Tåtorp vid sjön Viken. I Tåtorp finns en av de två handmanövrerade slussarna längs Göta kanal, den andra finns i Borensberg i Östergötland. Cykelturen kommer att ta er ut på små slingrande vägar runt sjön Viken och vidare till Forsvik som är värt ett stopp. Cykla in till bruksorten Forsvik som anses vara Sveriges första industriort. Cykelpaketet tar er vidare mot Karlsborg som har varit Sveriges reservhuvudstad en gång i tiden. Här väntar en välbehövlig middag på Hotell Wettern som ligger alldeles intill sjön Vättern. Tips! Får du en stund över innan middagen, rekommenderar vi en guidad tur på Karlsborgs fästning.

Dag 3

Karlsborg - Motala - Borensberg - Bergs slussar- Norsholm (Transport runt sjön Vättern + M/S Kung Sverker, cykeltur 66 km)

Idag är det biltransport runt sjön Vättern till Motala. Båten M/S Kung Sverker avgår från Motala hamn kl 10.30. Koppla av uppe på däck och avnjut lunchen som serveras ombord medan båten glider fram. Kl.12.30 anländer M/S Kung Sverker till Borensberg. I Borensberg kan ni passa på att se östgötadelens enda handdrivna sluss. Nu är det dags att sätta sig på sadeln och börja trampa längs den härliga dragvägen utmed Göta kanal. Under cykelturen till Berg passeras slussar och viadukter. Det är en mäktig känsla att stå och titta ner på bilarna som åker under kanalen. Turen går genom det omväxlande östgötska landskapet. Hänförande vyer och historiska berättelser följer er på turen. På vägen till Norsholm och innan ni cyklar runt sjön Roxen passerar ni Bergs slussar som är ett mäktigt skådespel. Slusstrappan i Berg består av 7 slussar och höjer och sänker båtarna inte mindre än 18 meter. Om ni inte vill cykla den kuperade vägen runt sjön Roxen så rekommenderar vi att ni bokar den lilla cykelbåten Roxen Snabben som tar er över sjön Roxen. Färden tar cirka 45 min. När ni kommer fram väntar middag och övernattning på Kapten Bille´s intill Göta kanal i Norsholm.

Dag 4

Norsholm - Söderköping (cykeltur 25 km)

Cykelsemestern fortsätter längs Göta kanal och runt sjön Asplången innan ni anländer till småstadsidyllen Söderköping. På vägen till Söderköping är det ganska kuperat i landskapet runt sjön Asplången. Det är mödan värt när man väl når Söderköping och kan strosa omkring på kullerstensgatorna i den medeltida staden. Njut av middag och boende på anrika hotell Söderköpings Brunn.

Dag 5

Söderköping - Mem - Söderköping (cykeltur 12 km)

För att ha upplevt hela Göta kanal rekommenderar vi att man idag trampar resterande 6 km ut till Mem vid Slätbaken och tillbaka igen. Här mynnar kanalen ut i Östersjön. Cykelfärden går på bilfria vägar med kanalen som er närmsta granne med båtar som glider fram i 5 knop. Avsluta gärna turen i Söderköping med att åka en guidad tur med det lilla loket. Det var i Söderköping de spelade in filmerna om Madicken som Astrid Lindgren skrev om i sina böcker. Från Resecentrum går bussar/tåg tillbaka till Töreboda eller er hemort.

1 st Hotellövernattning på Pensionat Prästgården/del i dubbelrum
1 st Övernattning på Hotell Wettern del i dubbelrum
1 st Övernattning på Kapten Bille´s (toalett & dusch i korridor)
1 st Hotellövernattning på Söderköpings Brunn/del i dubbelrum
2 st Lunch
2 st Lunchpaket
4 st Middagar (exkl. dryck)
4 st Frukosbuffé
1 st Inträde till Göta kanalmuseét
1 st Cykel 7-växlad inkl. hjälm (från 8 år).
1 st Karta
1 st Färdbeskrivning
1 st Båttur med M/S Kung Sverker
1 st Transport Karlsborg – Motala
Cykelservice gäller hyrda cyklar

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 1600 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården, dubbelrum 1350 SEK
Extra natt på Pensionat Prästgården, enkelrum 850 SEK
Avdrag egen cykel  – 500 SEK
Packväska (dubbel, rymmer ca 15 l/st) 300 SEK
Bagagetransport 1-4 väskor  3000 SEK
El cykel 1250 SEK

Packa alltid så lite som möjligt. Vi rekommenderar att ni packar i egna cykelväskor och tar med på resan. Alltid packat & klart samtidigt som det är smidigt att ta av och på cykeln. Hyr man cykelväskor kan man beräkna att varje väska rymmer ca 15 liter (som mindre ryggsäckar).

Det är lätt att ta tåget till Töreboda. Västra stambanan mellan Göteborg-Stockholm passerar Töreboda med flera stopp här. Promenadavstånd ca 500 meter från Järnvägsstationen till Pensionat Prästgården där startpunkten för cykelsemestern är.

Med bil: Från Göteborg ca 20 mil, beräknas ta ca 2 tim o 45 min. Väg E20 och från Mariestad riksväg 202.
Från Stockholm ca 30 mil, beräknas ta ca 3 tim o 15 min. Väg E18/E20 och från Hova riksväg 200.

Från Resecentrum i Söderköping går buss till Norrköping och härifrån tåg till Töreboda. Tid ca 4 -4,5 timmar med ca 3 byten.
Se www.sj.se

Vi rekommenderar att man startar cykelturen mellan kl 10-12. Har man långt att resa, boka gärna en extra natt.

Bilen parkerar du vid Pensionat Prästgården i Töreboda. Gratis parkering.