• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 2,575 kr /Person

  - +

  Tillval

  Mandys Dinner*
  Pensionat Prästgården*

Startdagar:
Onsdagar – Lördagar

 

 

Startdagar:
Onsdagar - Lördagar

Resor

Dag 1

Töreboda & Göta kanal, vandring 5-40 km

Starta dagen med att checka in på Pensionat Prästgården. Här bjuds ni på kaffe och bulle för en gemensam genomgång av de olika vandringslederna som finns att välja på. Dag ett rekommenderar vi att ta vandringen utmed Göta kanal då turen går nästan direkt utanför dörren. Fyll er ryggsäck med den goda matsäcken ni får med er från pensionatet, passa även på att fylla er kaffetermos för värmande dryck under dagen. Gå i er egen takt och njut av lugnet runt Göta kanal. Efter en skön dag i naturen kommer ni hem till ert mysiga rum på Pensionat Prästgården där en välkomst korg väntar med god dryck och tillbehör. Till kvällen serveras middagen på Mandy`s Diner - en äkta amerikansk diner mitt i Töreboda nära Göta kanal. Här spelas rock´n´ roll musik i en skön 50-60-tals atmosfär.

Dag 2

Vandring Tiveden, Billingen eller Kinnekulle

Vakna upp utvilade efter en god nattsömn och ta er en trappa ned till den naggande goda frukostbuffén. Här finns allt från yoghurt och fil med hemgjord granola, frallor och limpor med olika pålägg samt stekt bacon med krämig äggröra. Avsluta frukosten med en godsak till kaffet. Packa ner dagens matsäck i er ryggsäck och fyll upp kaffetermosen. Idag är tanken att ni tar er med er egen bil till dagens vandringsdestination. Vi föreslår våra egna favoritleder som ligger runt om i Skaraborg.

Tivedens nationalpark, 41 km från Pensionatet och tar ca. 50min med bil. Tiveden är ett naturreservat och här finns en mängd olika vandringsleder. En intressant naturupplevelse med stark vildmarkskänsla. Vandra bland upp till 10 meter höga klippblock som kommit hit med inlandsisen. Här finns också vackra vildmarkssjöar och spännande grottor att upptäcka.

Kinnekulle, 48 km från Pensionatet och tar ca.45 min med bil. Kinnekulle - Det blommande berget, här hittar du många olika blommor, träd och växter. Under våren växer den ovanliga ramslöken lite överallt på berget. Kinnekulle är ett av Sveriges platåberg med en magnifik natur och består utav fem på urberget lagrade bergarter. Ur dem går vår jords historia att läsa runt 540 miljoner år tillbaka. Den mest besökta sevärdheten på Kinnekulle är det stora stenbrottet, även kallat "Lilla Grand Canyon". I mitten av stenbrottet finns en liten fiskesjö och utsikten från brottet är magnifik.

Billingen, 44 km från Pensionatet och tar ca.40 min med bil. Även Billingen är ett platåberg som sträcker sig långt. Vill man upptäcka hela berget finns Billingeleden som är ca. 57km lång, men det finns även många kortare vandringar mellan 3-10 km. Den mest välbesökta platsen på Billingen är Silverfallet som också tillhör en del av naturreservatet. Här finns fantastiskt vacker natur och vattenfall som kastar sig över bergskanten. Några höga och dramatiska samt flera mindre fall som rinner rogivande genom naturen.

Väl tillbaka på Pensionatet finns tid för avkoppling och något gott att dricka innan middagen serveras på Mandy´s Diner.

Dag 3

Töreboda

Avnjut åter en trevlig frukost i den gamla prästgården. Trevlig resa hem och Välkommen åter!

Ingår:
2 st Övernattningar på Pensionat Prästgården, del i dubbelrum (hotellstandard)
1 st Fika innan vandringen börjar (kaffe, bulle och kaka)
2 st Lunchpaket inkl. dryck, godsak och frukt
1 st Välkomstkorg
2 st 2-rätters middagar exkl. dryck på Mandy´s Diner
2 st Frukost

Övrig information

Inga frågor hittade