Vandringstips!

Varje dag, året runt finns möjligheten att fylla termosen med rykande hett kaffe, snöra på dig kängorna och öppna vandringskartan. Naturen finns alltid öppen – oavsett väder och temperatur. Året runt kan du också boka ett vandringspaket längs Göta Kanal med oss! Få med dig ett lunchpaket, bo på Pensionat Prästgården med hotellstandard och upplev lugnet i ditt eget tempo längs kanalen.

För att din vandring ska bli en så bra upplevelse som möjligt kan det vara bra att tänka på några saker:

  • Skor! Att använda skor som är avsedda för vandring är definitivt en bra idé. En sula med bra grepp, passform och rätt storlek för att din fot ska få rätt stöd samt funktioner såsom vattentäta och andandes kan vara avgörande. Obs! Tänk på att använda och gå in skorna innan din vandring för att undvika skav och att valet av sockor också är väldigt viktigt – en tunn ullstrumpa närmast foten och en vanlig socka utanpå, helst utan sömmar och skavande kanter.
  • Ryggsäck! En bra ryggsäck ska till exempel sitta nära kroppen och vara anpassad efter din kroppsform så som axelbredd, rygglängd osv. En ryggsäck för en dagsvandring bör rymma minst 30L för att få plats med mat, dryck, regnkläder och en extra tröja.
    Tips! När du packar din väska kan det vara smart att lägga saker du inte behöver så ofta längst ner och att lägga de tyngsta sakerna överst, då blir det bäst balans och komfort!
  • Kläder! Lager på lager! Det låter uttjatat, men det är verkligen det bästa tipset du kan få. Ull eller syntet närmast kroppen, därefter ett värmande lager som tex en fleecejacka eller tunnare syntettröja och ytterst ett skalplagg som ska vara vind- & vattenavvisande.

Detta är några tips för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt av din vandring. Klicka här för att komma till vandringspaketet som är bokningsbart året runt. Välkommen att boka din resa med oss!