Vänerleden

Har du hört något så spännande? Sverige har fått en ny nationell cykelled – Vänerleden – som invigs den 3’e juni i år! En riktigt upplevelserik led som du kan ta del av med vårt nya paket ”Upplev Vänern Grand Tour”. Under 11 dagar kommer du att ta dig fram längs denna ca 64mil långa led. De flesta milen kommer du att spendera på cykelsadeln men du kommer också att transportera dig en sträcka med Kinnekulletåget som är utsett till Sveriges vackraste tågsträcka samt med en passagerarbåt från Håverud i Dalsland.

Det gäller att ha energi i benen för du kommer att trampa dig fram i en varierad natur och på vägar med olika underlag, men låt dig inte skrämmas. Det kommer att finnas gott om tillfällen till stopp under din resa då du passerar många caféer, museum, konstutställningar och sevärdheter. En av dagarna kommer du tillexempel att besöka Läckö slott – ett av västsveriges mest välbesökta turistmål. En annan dag tar du dig via slingrande pilgrimsleden fram till naturreservatet Munkängarna – också kallat Sveriges Grand Canyon.

För att orka med resan kommer du att få äta massor av god mat på noga utvalda matställen längs vägen och om kvällarna. Dessutom får du möjlighet att varva ner på en relaxavdelning och i bubbelpool på Ronnums Herrgård på Vargön och njuta av många goda hotellfrukostar.

Ja du hör ju hur det låter, detta är definitivt en resa du inte vill missa. Det är en unik upplevelse som inte kan beskrivas ordentligt med ord – man måste uppleva den. Efter de dryga 60milen kommer du att ha berikats med så många minnen och det kommer definitivt att bli en resa att se tillbaka på!

Klicka här för att komma direkt till paketet!