Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Säsong: 8 maj – 19 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Vårvandring utmed Göta kanal

Upplev våren med att vandra längs Göta kanal. Ni promenerar i skön takt på den lilla grusvägen som heter kanalbanken och hör fågelkvittret och knastret under era fötter. Alldeles intill kanalbanken flyter det lugna vattnet på Göta kanal i väntan på kanalbåtarna som kommer till sommaren.
( Vi tar emot max 10 personer för att göra detta Coronasäkert!)

Säsong: 1 mars – 30 november

Från 1550 Kr
Lägg till i önskelista

Golfa med Variation, Töreboda & Knistad

Spela golf i vackra natursköna miljöer i både Töreboda och Knistad. Upplev det lilla familjära Pensionat Prästgården med sina fem små rum och hög mysfaktor. Efter en liten men naggande god frukost beger ni er till anrika Knistad Herrgård med sina fina greener på de vackra vidderna. Kvällen avslutas med en kulinarisk upplevelse i herrgårdens vackra matsal.

Säsong: 1 maj – 30 oktober

Från 3200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåt M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största attraktion Bergs slussar med sina 7 slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. Ni får en skön Minisemester med lugn och ro som fyller på era batterier.

Säsong: 11 juni – 20 augusti

Från 2900 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanal för cykelentusiasten, Söderköping – Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern. Detta cykelpaket är för cykelentusiasten som gillar att cykla lite längre sträckor. Cykelsemestern går utmed Göta kanal, förbi sjöar och genom skogar. Turen kommer ta er till Göta kanals största turistmagnet “Bergs Slussar”. Första natten tillbringar ni i Söderköping. Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg. Bergs slussar är en av kanalens toppattraktioner, här höjer och sänker man båtarna inte mindre än 18,8 meter. Ser vid första anblicken helt omöjlig ut att bestiga men konstruktörerna med Baltzar von Platen i spetsen utförde fantastiska byggnadstekniska verk.
Färden går vidare genom en levande landsbygd runt sjön Roxen och sjön Boren och passerar hus och herresäten från 1700- och 1800-talet. I Motala kan man följa det fantastiska byggnadsprojektet på Göta kanalutställningen vid Motala Verkstad. Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.
För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar/tåg mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum, se tidtabell på östgötatrafik.

Säsong: 1 juni – 15 september

Från 5250 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping till Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern. Den östgötska delen upplevs här med både cykel och båt. Första natten tillbringar ni i Söderköping. Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg. Detta är en av kanalens absoluta toppattraktioner och en av Sveriges mest spektakulära konstruktioner. Den imponerande slusstrappan som består av 7 slussar, höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter. Ser vid första anblicken helt omöjlig ut att bestiga men konstruktörerna med Baltzar von Platen i spetsen utförde fantastiska byggnadstekniska verk.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
Med M/S Kung Sverker går färden vidare över sjön Boren och vidare till Motala. I Motala kan man följa det fantastiska byggnadsprojektet på Göta kanalutställningen vid Motala Verkstad. Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.
För att komma tillbaka till Söderköping så går det bussar mellan Motala och Söderköping med jämna mellanrum, se tidtabell på östgötatrafik.

Säsong: 9 juni – 18 augusti
Startdagar: Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Lördag & Söndag

Från 5900 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester längs Göta kanal & Söderköping

Cykelsemestra i pittoreska Söderköping och utmed Göta kanal.
Söderköping är Göta kanals mysigaste lilla småstad. En heldag längs kanalen på bilfria vägar med fantastiska natur- och kulturupplevelser under cykelturen Söderköping till Norsholm och åter Söderköping.
Strosa omkring i den gamla medeltida staden och njut av atmosfären. Det var här Astrid Lindgrens bok om Madicken spelades in. Sista dagen följer ni kanalen till sitt utlopp i Slätbaken vid Mem, här rinner Göta kanal ut i Östersjön.

Säsong: 1 maj – 15 september

Från 1800 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester Sluss till Sluss längs Göta kanal, Start Söderköping

Den pittoreska staden Söderköping är en av de charmigaste platserna längs Göta kanal. Upplev småstadsidyllen och kanallandskapet i en härlig mix. Njut av cykling på bilfria vägar längs Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Nytt för i år är cykelbåten som tar er över sjön Asplången . En härlig upplevelse som förhöjer naturupplevelsen.
Turen går från Söderköping till Norsholm och tillbaka igen.

Säsong: 1 maj – 15 september

Från 3100 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanaltrampen med Forsvik & Karlsborg

Cykelpaketet med det lilla extra!
Lite längre sträckor, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal & sjön Viken.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och hotell Wettern i Karlsborg.
Detta är paketet för er som tycker om att cykla lite längre sträckor och avsluta dagarna med god mat och bekvämt boende!

Säsong: 1 maj – 30 augusti

Från 6600 Kr
Lägg till i önskelista

Cykel & Båt längs Göta kanal (startdagar måndagar & onsdagar) Start Töreboda

Upptäck Göta kanal med cykel och båt under 3 dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Säsong: 12 maj – 13 september

Från 4200 Kr

Semester på Göta Kanal

Semestra i Sverige och längs med Göta Kanal. Upplevelsepaket och Göta Kanal erbjuder alltid nya upplevelser och upptäckter. Välj mellan att åka båt och cykla i grundläggaren Baltzar von Platens fotspår eller spela golf i vackra natursköna miljöer i Knistad och Töreboda. Under vinterhalvåret erbjuder vi långfärdsskridskor när det ligger is på kanalen.

Göta Kanal är ett fantastiskt byggnadsverk och semester utmed kanalen erbjuder härliga miljöer, nya synintryck och utsikt över viadukter och slussning. En heldag längs kanalen på bilfria vägar ger fantastiska natur- och kulturupplevelser för både stora och små. I Söderköping, som är ett av våra stopp under cykelturerna, spelades Astrid Lindgrens Madicken in. En mysig liten småstad som bara är en av alla de sevärdheter Semester på Göta Kanal erbjuder.