Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

”Jubileumspaket” – Göta kanal 200 år!

”200 år sedan Göta kanal öppnade och tio år senare stod hela kanalen färdig”.
Njut av två sköna båtfärder med M/S Bellevue i den 200-åriga handgrävda kanalen som har sitt jubileum år 2022, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Hotell Rödesund i Karlsborg.
Detta är paketet för er som tycker om att njuta av att färdas med båt & cykel längs det 200-åriga byggnadsverket.

Startdagar:
Lördagar
29/5, 19/6, 17/7, 31/7, 14/8 & 28/8

Från 7250 Kr
Lägg till i önskelista

Vandring längs Göta kanal

Andas, må bra och njut! Känn den friska höstluften i lungorna när du promenerar på den gamla dragvägen utmed Göta kanal. Lugnet utmed kanalen är något alldeles speciellt, stillheten i naturen och vattnet som långsamt rör sig framåt skapar harmoni i själen. Packa ryggsäcken med den goda matsäcken ni får med er från pensionatet och fyll på kaffetermosen för en mysig picknick på vägen. På kvällen serveras ni en trevlig tvårätters meny på Mandy´s Diner.

Startdagar:
Onsdagar – Lördagar

Från 1550 Kr
Lägg till i önskelista

Vandring längs Göta kanal & Tiveden

Andas, må bra och njut! Känn den friska luften i lungorna när du promenerar på den gamla dragvägen utmed Göta kanal. Lugnet utmed kanalen är något alldeles speciellt, stillheten i naturen och vattnet som långsamt rör sig framåt skapar harmoni i själen. Packa ryggsäcken med den goda matsäcken ni får med er från pensionatet och fyll på kaffetermosen för en mysig picknick på vägen. Dag två väljer ni på att vandra i trollska Tiveden eller på något utav platåbergen – Kinnekulle och Billingen. Båda kvällarna serveras ni en trevlig tvårätters meny på Mandy´s Diner.

Startdagar:
Onsdagar – Lördagar

Från 2575 Kr
Lägg till i önskelista

Minisemester med cykel längs Göta kanal, start Töreboda

Upplev Sveriges vackraste bilfria väg.
Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket som passar alla åldrar. Göta kanal står för avkoppling, harmoni, natur och historia. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Startdagar:
Onsdagar – Söndagar
1 maj – 30 september

Från 1800 Kr
Lägg till i önskelista

Aktiv Spaupplevelse på Söderköpings Brunn

Cykling och vandring utmed Göta kanal blandat med total avkoppling i spat – Activate Harmony!
Cykla på dagen utmed Göta kanal ut till Mem och njut sedan av spa och middag på
anrika Söderköpings Brunn. Här erbjuds total avkoppling i deras wellnessavdelning som innehåller olika pooler, bastus och upplevelseduschar. Passa även på att unna dig en härlig behandling eller en sparitual från Kerstin Florian.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 maj – 31 oktober

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
8 maj – 18 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåten M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största turistattraktion Bergs slussar. Med sina sju slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. En avkopplande tur i vacker natur och mycket kultur.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
13 juni – 21 augusti

Från 2900 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping till Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern med cykel och båt.
Söderköpings Brunn bjuder på guldkant på tillvaron med en 3-rättersmiddag, tillgång till relaxavdelningen och en njutbar vistelse i härlig miljö.
Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg.
Den imponerande slusstrappan i Berg består av sju slussar som höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
M/S Kung Sverker avgår från Borensberg och vidare över sjön Boren till slutmåtet Motala.
Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
11 juni – 19 augusti

Från 6400 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester Sluss till Sluss längs Göta kanal, Start Söderköping

Den pittoreska staden Söderköping är en av de charmigaste platserna längs Göta kanal. Upplev småstadsidyllen och kanallandskapet i en härlig mix. Njut av cykling på bilfria vägar längs Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Nytt för i år är cykelbåten som tar er över sjön Asplången . En härlig upplevelse som förhöjer naturupplevelsen.
Turen går från Söderköping till Norsholm och tillbaka igen.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 maj – 30 september

Från 3100 Kr
Lägg till i önskelista

Golfpaket med boende på Pensionat Prästgården i Töreboda

Töreboda Golfbana har enligt golfentusiaster från hela världen ett synnerligen attraktivt läge vid Månsarudssjön. Hål 10 kvalar in på listan över Europas 100 bästa hål och bland de fem bästa i Sverige.
Ni bor på det lilla familjära Pensionat Prästgården med sina fem små rum i Töreboda.

Startdagar:
Onsdagar – Söndagar
1 maj – 31 oktober

Från 1400 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanaltrampen med Forsvik & Karlsborg

Cykelpaketet med det lilla extra – här ingår el-cyklar under turen!
Lite längre sträckor, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Hotell Rödesund i Karlsborg.
Detta är paketet för er som tycker om att cykla lite längre sträckor på egen hand.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
6 juni – 14 augusti

Från 6450 Kr
Lägg till i önskelista

Cykel & Båt längs Göta kanal (startdagar måndagar & onsdagar) Start Töreboda

Upptäck Göta kanal med cykel och båt under tre dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Cykelsemestern avnjuter du på den helt bilfria anrika dragvägen utmed Göta Kanal till Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Startdagar:
Måndagar & Onsdagar
9 maj – 31 augusti

Från 4200 Kr

Semester på Göta Kanal

Semestra i Sverige och längs med Göta Kanal. Upplevelsepaket och Göta Kanal erbjuder alltid nya upplevelser och upptäckter. Välj mellan att åka båt och cykla i grundläggaren Baltzar von Platens fotspår eller spela golf i vackra natursköna miljöer i Knistad och Töreboda. Under vinterhalvåret erbjuder vi långfärdsskridskor när det ligger is på kanalen.

Göta Kanal är ett fantastiskt byggnadsverk och semester utmed kanalen erbjuder härliga miljöer, nya synintryck och utsikt över viadukter och slussning. En heldag längs kanalen på bilfria vägar ger fantastiska natur- och kulturupplevelser för både stora och små. I Söderköping, som är ett av våra stopp under cykelturerna, spelades Astrid Lindgrens Madicken in. En mysig liten småstad som bara är en av alla de sevärdheter Semester på Göta Kanal erbjuder.