Gotland

Semester på Gotland har allt du kan önska dig – åtminstone om du vill kunna njuta av naturen, atmosfären, dofter och nya upptäckter. Att cykla på Gotland är en upplevelse och en fröjd för alla sinnen

Till resorna
Aktiviteter

Cykelsemester på Gotland

Semester på Gotland har allt du kan önska dig – åtminstone om du vill kunna njuta av naturen, atmosfären, dofter och nya upptäckter. Att cykla på Gotland är en upplevelse och en fröjd för alla sinnen. Södra Gotland är känd för sina natursköna och kustnära vägar där hav och himmel möts medan östra Gotland erbjuder ett varierande landskap med fantastiska naturupplevelser. Uppe i norr kan du se karga landskap och storslagna raukområden. Spendera din semester på Gotland och upptäck nya resmål. Ingmar Bergmans mytomspunna ö Fårö som också kallats ljusets och raukarnas ö är väl värt ett besök och i Visby kan ni bo bland medeltida kullerstensgatorna och historiska byggnader. Gotland är en plats där nutid och dåtid möts, där puls och avkoppling går hand i hand och extraordinära naturupplevelser avlöser varandra. Upplevelsepaket har flera olika resmål att välja mellan – både för stora och små.

Cykla på Gotland

Gotland är perfekt för en cykelsemester och att cykla på Gotland ger dig möjlighet att uppleva en av de vackraste plasterna i Sverige.

Landsvägscykling på Gotland

Att cykla landsväg på Gotland på sommaren är en snudd på optimal upplevelse. Vägarna på Gotland är som gjorda för landsvägscykling och under din cykeltur har du möjlighet att uppleva en stor del av ön och dess skiftande och vackra natur. Då de flesta vägarna på Gotland är asfalterade har du mycket att välja på. Du kan cykla på småvägarna längs kusten eller ta en tur längre inåt landet och uppleva lummiga skogspartier och vackra ängar.

Cykla Gotlandsleden

Om du vill se och utforska hela Gotland ska du cykla Gotlandsleden. Gotlandsleden är en 50 mil lång cykelled som sträcker sig runt hela ön. Cykelleden sträcker sig från Fårö på norra Gotland till Hoburg i söder.

Cykla på norra Gotland

Ska du cykla på norra Gotland rekommenderas vi att du cyklar längs med Stenkusten. Här kan du uppleva det vindpinade, karakteristiska landskapet som Gotland är känt för. Du bjuds också på raukar och fiskelägen längs kusten. Ingen tur till de norra delarna är komplett utan att besöka Fårö, Ingemar Bergmans favoritplats på jorden dit han också flytta permanent på sin ålders höst. Fårö når du via färja från Gotland och ön bjuder på storslagen natur och unika omgivningar. Ön bjuder också på flera vackra sandstränder så som Ekeviken, Norsta Auren och Sudersand.

Cykla på södra Gotland

Det är en fröjd att cykla på södra Gotland. Här kan du cykla längs med slingrande vägar och uppleva blommande ängar och öppna landskap. Denna delen av ön kallas inte för Sveriges Provence men borde kanske göra det då landskapet för tankarna till södra Frankrike. I de södra delarna av ön kan du uppleva väderkvarnar, lammhagar, stenmurar och havet. Havet är ständigt närvarande på Gotland och när du besöker de södra delarna kan du med fördel unna dig ett dopp i havet vid stranden Austre. Unna dig en cykelsemester och cykla på Gotland tillsammans med oss på Upplevelsepaket.

Updating…
  • Inga påbörjade bokningar