Cykelsemester på Gotland norra med Fårö - Upplevelsepaket

Cykelsemester på Gotland norra med Fårö

Från: 10,500 kr

Norra Gotland är känd för sitt karga landskap, storslagna raukområden och vackra kuststräckor. Under denna cykelsemester får man uppleva Visby med dess vackra gränder, historiska byggnader och kullerstensgator. Samtidigt får man lära känna den norra delen av Gotland med Fårö och dess fantastiska natur.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 maj – 28 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Pay a deposit of 30%

Allt detta ingår

 • 2 st Logi Solhem Hotell del i dubbelrum
 • 1 st logi Bed & Breakfast, Lärbro inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
 • 2 st Logi Fårögården inkl. sängkläder, del i dubbelrum
 • 1 st Glampingtält, Slite Strandby del i 2-bädd
 • 6 st Frukostbuffé
 • 1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Lärbro
 • 2 st 1-rätters middag exkl. dryck Fårögården
 • 1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Slite
 • 1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
 • Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
 • 2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/väska.
 • 1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid Visby Hyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
 • 1 st Cykelkarta
 • 1 st Färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
 • Enkelrumstillägg 2250 SEK
 • Egen cykel, avdrag -600 SEK
 • Elcykel 1000 SEK
 • Bagagetransport 1-4 väskor,  6000 SEK

 

Gotland – mitt i Östersjön.
Gotland – gutarnas land, är något speciellt. Här finns något för alla smakriktningar, gillar du natur och kultur är Gotland en höjdare.
Kulturskatten är enorm, många byggnadsverk härstammar från Gotlands storhetstid under Hansan på 1100-1400-talen.
Visby är en härlig stad att strosa omkring i. Njut av charmiga rosenprydda gränder och vackra medeltida kyrkor och ruiner.
Under fem dagar cyklar man ut på landsbygden och norrut till Fårö. Här möter man milsvid landsbygd, sagolika badstränder och raukar i alla möjliga och omöjliga formationer. Fridfullt, avkopplande, annorlunda och fullständigt underbart!

 

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

 • Dag 1 – Visby
  Alldeles intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet ligger Best Western Solhem Hotell. Här bor du centralt med de medeltida kullerstensgatorna och de historiska byggnaderna alldeles inpå knuten. Samtidigt kan du känna lugnet från vackra naturomgivningar och havets närhet. Använd dagen till att strosa runt och andas in Visbys atmosfär. Leta upp en mysig restaurang och njut av gotländska specialiteter såsom lamm, saffranspannkaka, salmbär och mycket mer.
 • Dag 2 – Visby – Lummelundagrottan – Lärbro (cykeltur 66km)
  Idag börjar ditt cykeläventyr! Du hämtar ut din cykel på Visby hyrcykel, sedan är det bara att hoppa upp på sadeln och trampa norrut. Färden går på bildfria vägar alldeles intill havet, du cyklar längs markerad cykelled ”Gotlandsleden” fram till första stoppet vid Lummelundagrottorna. Vi rekommenderar en guidad tur, som tar er 400 miljoner år tillbaka i tiden. Här väntar märkliga fossil och vackra droppstensformationer. Passa också på att se det stora vattenhjulet och titta runt vid de gamla byggnaderna. Fortsätt sedan turen norrut längs Gotlandsleden till dagens mål Lärbro. Cykla gärna fram till Halls fiskeläge på nordspetsen väl värt mödan. Här hittar du ett idylliskt fiskeläge med kapell från 1600-talet, skyddad hamn och med imponerande utsikt från fyrplatsen.
 • Dag 3 – Lärbro – Fårö cykeltur 50 km
  Dagens mål är Fårögården. Fårö – Ljuset och raukarnas ö. Följ Gotlandsleden norrut, från Bläse kan du ta vägen utmed Stenkusten. Den här delen bjuder på det för Gotland karaktäristiska vilda, steniga och vildpinade landskapet. Här finns också häftiga raukområden och mysiga fiskelägen. Besök Bläse industrimuseum, gör ett stopp för bad i den Blå Lagunen eller bara njut av åsynen av det turkosblå vattnet i det vattenfyllda kalkbrottet. Vid Fårögården väntar logi och middag.
 • Dag 4 – Fårö (egna utflykter)
  Dagen är till för spännande upptäckter och nya upplevelser. På cykelsadeln får du nu utforska denna hänförande ö med sin karga natur, sina raukområden, stränder och det speciella ljuset och lugnet. Cykla på de slingrande vägarna i ett behagligt tempo och njut av de vackra omgivningarna. Raukområden väl värda ett besök är Gamlehamn, Digerhuvud och Langhammars. Passa på att besök Ebbes på Fårö. De säljer allt från kläder, skor, souvenirer och naturligtvis fårskinn. Ta cykeln till Kutens bensin & Creperi Tati, det är ett måste när du är på Fårö -ett riktigt kultställe. Vill du ta ett dopp i havet finns flera härliga sandstränder såsom Ekeviken, Sudersand, Norsta Auren och Skalasand. Besök gärna Fårö Fyr som ligger längst öster ut på Fårö. Middagen avnjuts även ikväll på Fårögården.
 • Dag 5 – Fårö – Slite (cykeltur 43 km)
  Idag är det dags att lämna Fårö och cykla vidare till dagens slutdestination – Slite Strandby. . Vill du upptäcka något mycket annorlunda så ska du cykla till Bungenäs. Trendigaste resmålet i Sverige? Havet är närvarande överallt och intill gamla byggnader, industrilokaler och rester från ett kalkbrott finns lagunliknande vattensamlingar som skiftar i ljusgröna nyanser. Passa även på att besöka Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning i mysiga glampingtält och en härlig middag serveras vid Strandbaren under kvällen. Du har fri tillgång till pool och bastu, kan vara skönt efter en lång cykeldag. Slå dig ner och samla dagens intryck med rofylld utsikt över hav och skärgård.
 • Dag 6 – Slite -Visby (cykeltur 46 km)
  Efter en skön sömn och en härlig frukost bär det av mot Visby igen. Från Slite Strandby finns det tre alternativa vägar att följa till Visby. Se medskickad karta. Alla vägar är trafikerade. Om man föredrar att cykla samma väg som dag 2 en bit så ska man cykla den norra vägen. Här går man på cykelvägen mellan Lummelunda och Visby. Har ni lust så ta gärna en sväng förbi Roma. Här finns bl.a. Info-center, Roma klosterruin, Roma Glasbruk med fabriksförsäljning, Tillåtelsenskapell, en Örtagård och Cafè. Om ni cyklar förbi Källunge så har de stora jordgubbsodlingar och här kan ni passa på och göra ett stopp för att äta solmogna jordgubbar. Ni kommer att passera Follingbo och då kan ni göra ett stopp på Follingbo Trädgård. Cyklarna återlämnas till Visby Hyrcykel. Checka in på Hotell Solhem och strosa sedan runt i Visby för att uppsöka någon trevlig restaurang.
 • Dag 7 – Visby (Hemfärd)
  Sista dagen på din cykelsemester. Njut av havet och strandpromenaden eller utforska något du inte hunnit med under de tidigare dagarna i Visby. En glass på Glassmagasinet nere i hamnen är ett populärt avslut på resan, de har hela 346 olika smaker från 8 olika glassleverantörer. Guteglass, Gotlands egen stolthet är nästan ett måste att prova när du är på ön. Färjan tar er sedan tillbaka till fastlandet. Hoppas du haft en fantastisk vistelse på Gotland tillsammans med Upplevelsepaket!

Artikelnr: 1745 Kategori:
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar