Cykelsemester på Gotland norra med Fårö - 7 Dagar - Upplevelsepaket

Cykelsemester på Gotland norra med Fårö – 7 Dagar

Från: 11,300 kr

Upptäck Norra Gotland på en oförglömlig cykelsemester! Utforska Visby med sina charmiga gränder, historiska byggnader och pittoreska kullerstensgator. Denna resa tar dig även genom den norra delen av Gotland, där det karga landskapet möter storslagna raukområden och hisnande kuststräckor. Upplev Fårö och dess enastående natur, skapad för äventyr och avkoppling. En cykelsemester på Norra Gotland är en resa genom kontraster, där historia möter naturens skönhet. Boka din resa nu och låt Gotlands magi omfamna dig!

 

Allt detta ingår

 • 2 st Logi Solhem Hotell del i dubbelrum
 • 1 st logi Bed & Breakfast, Lärbro inkl. sängkläder (toalett & dusch i korridor) del i dubbelrum
 • 2 st Logi Sudersands Resort, inkl. sängkläder, del i dubbelrum
 • 1 st Glampingtält, Slite Strandby del i 2-bädd
 • 6 st Frukostbuffé
 • 1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Lärbro
 • 1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Slite
 • 1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg (från 8 år)
 • Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
 • 2 st Packväskor att hänga på pakethållaren, rymmer 20 liter/väska.
 • 1 st Kylväska/ 2 pers. Erhålles vid VisbyHyrcykel (för att packa med egen proviant på vägen)
 • 1 st Cykelkarta
 • 1 st Färdbeskrivning

Möjliga tillval

 • Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
 • Enkelrumstillägg 2250 SEK
 • Egen cykel, avdrag -600 SEK
 • Elcykel 1000 SEK
 • Bagagetransport 1-4 väskor,  6000 SEK
 • Högre Boende komfort Strand Hotell i Visby, del i Dubbelrum

Upptäck Gotland – Östersjöns Juvel!

Gotland, en pärla mitt i Östersjön, bjuder in till en extraordinär upplevelse! Här, i gutarnas land, väntar en mångfald som tilltalar alla smaker. Naturens skönhet och kulturskatter gör Gotland till en höjdpunkt för varje resenär.

Utforska Kulturskatten: Steg in i Gotlands storslagna historia, där byggnadsverken berättar om den glansperiod som präglade ön under Hansan på 1100-1400-talen. Kulturen flödar genom varje sten och skapar en atmosfär av historisk rikedom.

Charmiga Visby – Staden av Rosor: Visby, en pärla av en stad, bjuder in till en härlig strosning genom rosenprydda gränder. Medeltida kyrkor och ruiner vittnar om en svunnen tid. Njut av staden där varje hörn är en bildvärd upplevelse.

Cykla genom Gotlands Landsbygd: Under fem dagar tar vi dig med på en oförglömlig cykelresa ut på Gotlands landsbygd och norrut till Fårö. Upplev milsvida landskap, sagolika badstränder och raukar i alla tänkbara former. Det är en resa som andas fridfullhet, avkoppling och en unik underbarhet.

Varför Välja Gotland:

 • Mångfald: Gotland erbjuder allt från kultur och historia till vacker natur.
 • Unik Historia: Strosa genom tiden och upplev Gotlands storhetstid.
 • Magiska Landskap: Cykla genom sagolika badstränder och oändliga landskap.
 • Få En Annorlunda Upplevelse: Upplev en annan värld, avkopplande och full av under.

Välkommen till Gotland – upplev Östersjöns juvel på ett sätt som berikar ditt sinne och väcker ditt äventyrshjärta!

Boka färjan till Gotland från Nynäshamn eller Oskarshamn via Destination Gotland på: www.destinationgotland.se

Dag 1 – Visby: En Magisk Start i Medeltidens Förtrollning
Välkommen till Visby, där varje gatstenskant bär på berättelser från 1200-talet! Checka in på Best Western Solhem Hotell, en oas centralt belägen vid den välbevarade ringmuren. Mitt i den medeltida charmen får du inte bara närhet till stadens puls, utan även till det fridfulla suset från det närliggande havet. Denna dag är din för att förlora dig i Visbys atmosfär – historiska byggnader och kullerstensgator väntar. Avrunda kvällen på en lokal restaurang med gotländska delikatesser som lamm och saffranspannkaka.

Dag 2 – Visby – Lummelundagrottan – Lärbro (Cykeltur 66 km)
Ditt episka cykeläventyr börjar! Efter att ha hämtat din cykel från Visbyhyrcykel sätter du kurs norrut längs havet på ”Gotlandsleden”. Stanna vid Lummelundagrottorna för en guidad resa 400 miljoner år tillbaka i tiden. Fossil och droppstensformationer väntar på att avslöja sina hemligheter. Cykla längs Gotlandsleden till dagens mål, Lärbro Vandrarhem. För den äventyrlige finns Halls fiskeläge att utforska på nordspetsen.
– Terräng: Cykelsträckan idag är lätt. Cykelsträckan till Lummelunda är det cykelväg. Övrig sträcka på ca. 30 km. går på asfalterad trafikerad väg.

Dag 3 – Lärbro – Fårö Cykeltur (50 km)
Upptäck Fårö – ön av speciellt ljus och majestätiska raukar. Följ Gotlandsleden norrut, omfamna det vilda landskapet längs Stenkusten och utforska raukområden och charmiga fiskelägen. Besök Bläse industrimuseum och ta ett uppfriskande dopp i den Blå Lagunen. Vid Sudersand Resort, med en av Gotlands finaste sandstränder, väntar logi.
– Terräng: Cykelsträckan idag är lätt. Det varierar från större väg till mindre asfalterade vägar. Vill man cykla alldeles intill havet så är det bitvis små grusvägar.
-Tips: Är ni hungriga på kvällen finns det flera alternativ som tex. Fårö Strandcafé som ligger på beachen & Sudersands resort har en trevlig tapas restaurang.

Dag 4 – Fårö (Egna Utflykter)
Ge dig hän åt dagen fylld av spännande upptäckter på Fårö. På cykelsadeln kan du utforska öns karga natur, raukar som Gamlehamn och Digerhuvud, och göra stopp vid charmiga ställen som Ebbes och Kutens bensin & Creperi Tati. Avsluta dagen med ett uppfriskande dopp på någon av öns vackra stränder. Njut av den sommriga sköna luften som infinner sig på den gotländska ön.

Dag 5 – Fårö – Slite (Cykeltur 43 km)
Lämna Fårö bakom dig och cykla mot dagens äventyr vid Slite Strandby. Utforska det extraordinära Bungenäs och besök Bunge friluftsmuseum. I Slite Strandby väntar övernattning i exklusiva glampingtält och en gourmetmiddag vid Strandbaren. Avkoppling i pool och bastu står till ditt förfogande efter dagens cykelprestation.
– Terräng: Cykelsträckan idag är lätt. Det varierar från större väg till mindre asfalterade vägar. Vill man cykla alldeles intill havet så är det bitvis små grusvägar.

Dag 6 – Slite – Visby (Cykeltur 46 km)
Denna dag tar dig tillbaka till Visby genom tre alternativa vägar, varav alla är fyllda med sevärdheter som Roma klosterruin och Follingbo Trädgård. Återlämna cyklarna till VisbyHyrcykel och checka in på Hotell Solhem. Utforska Visbys charmiga gator och njut av en sista middag på någon av stadens bästa restauranger.
– Terräng: Cykelsträckan idag är lätt. Det varierar från större väg till mindre asfalterade vägar.

Dag 7 – Visby (Hemfärd)
Denna sista dag på Gotland är din för att njuta av havet och strandpromenaden eller för att utforska de sista pärlorna som Visby har att erbjuda. Avsluta din fantastiska resa med en glass på Glassmagasinet och låt Gotlands smaker smälta in. Färjan tar dig sedan tillbaka till fastlandet, med minnen för livet från din sagolika vistelse på Gotland med Upplevelsepaket!

Artikelnr: 1745 Kategori:
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar