Cykla & Tågluffa längs Sveriges Nationalled - 6 dagar - Upplevelsepaket

, ,

Cykla & Tågluffa längs Sveriges Nationalled – 6 dagar

Från: 14,250 kr

 • Halvpension
 • Kinnekulletåget
 • 6-dagar
 • Cykelservice ingår

Allt detta ingår

 • 1 st 7-växlad cykel inkl. cykelkorg & 2 st. packväskor
 • 1 st Tågbiljett Kinnekullebanan
 • 5 st Övernattning Hotel del i dubbelrum
 • 3 st 1-rätters middag exkl. dryck
 • 2 st 3-rätters middag exkl. dryck
 • 1 st Bussbiljett T&R Läckö Slott
 • 5 st Frukostbuffe
 • 1 st Karta
 • 1 st Färdbeskrivning
 • 1 st Kylväska / 2pers.

Möjliga tillval

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK

Extra natt Pensionat Prästgården Töreboda Dubbelrum 1850 SEK

Extra natt Pensionat Prästgården Töreboda Enkelrum 1050 SEK

Extra natt Pensionat Prästgården Töreboda Familjerum Max.5 pers. 2650 SEK

Bagagetransport 1-4 pers. 5.500 SEK

Upptäck det Bästa av Sverige med en Unik Cykel- och Tågluff längs Vänern – 6 Dagar

Drömmer du om en oförglömlig semesterupplevelse i Sverige? Nu kan du uppleva det bästa av vårt vackra land med vårt exklusiva 6-dagars Cykel- och Tågluff-paket längs Sveriges största sjö, Vänern.

Få ut det mesta av din nästa semester med vårt exklusiva Cykel- och Tågluff-paket längs Vänern. Boka nu och låt oss ta dig med på en oförglömlig resa genom Sveriges fantastiska landskap. Din drömsemester väntar på dig!

 

 • Dag 1
  Töreboda – Sjötorp (Cykelsträcka 20 km)

  Ditt äventyr tar sin början i Töreboda vid Pensionat Prästgården. Din cykelsemester börjar på en bilfri grusväg längs Göta kanal. När du har cyklat 10 km kommer ni fram till Norrqvarn, här kan barnen plaska omkring i modellkanalen och alla kan njuta av glass och närproducerad mat på restaurangens brygga. Du kommer att cykla förbi hela 16 slussar innan du når Sjötorp, beläget vid Sveriges största sjö, Vänern. I Sjötorp väntar en övernattning på B&B och kvällsmiddagen inntas vid kanalen.
   – Dagens Tips: Fika*, fika och mer fika! Om det är något som är bra med kanalen så är det alla caféer, och som det mesta är det ännu bättre med en bulle eller en glass i handen! vill fördjupa dig i kanalens historia, har du också möjlighet att besöka kanalmuséet vid Sjötorps hamn. En riktigt spännande start på ditt äventyr!
  – Terräng: Cykelvägen är en liten grusväg intill Göta kanal och är helt bilfri. Väldigt lätt cykling.
 • Dag 2
  Sjötorp – Lyrestad – Mariestad (Cykelsträcka 18 km) (Kinnekulletåget 45 minuter)
  Efter en rejäl frukost beger du dig till pittoreska Lyrestad, bara 8 km bort. Här lämnar du cyklarna innan du kliver på tåget. Därifrån tar tåget dig till den glittrande pärlan vid Vänern – Mariestad. Vid ankomst till Mariestad checkar du in och hämtar din cykel på Vänerport Hotel. I Mariestad får du en trevlig cykeltur på 10 km. Cykelleden följer till stor del Vänern på en cykelled till naturområdet Snapen Friluftsgård, där du kan bada i sjön Vänern och fika om du vill. Visste du att Mariestads gamla stad är klassad som en av Sveriges tio bäst bevarade stadskärnor? Hoppa av cykeln och ta en promenad runt Mariestads gamla kvarter intill den imponerande domkyrkan. Här finns många vackra kullerstensgator med trähus och charmiga innergårdar. Byggnaderna är från 1700- och 1800-talen och på många av dem finns plaketter med information om husets historia, arkitektur och ibland vilka som bodde där. På sommaren kan du gå på en guidad rundvandring.
  – Terräng: Väldigt lätt cykling.
  – Dagens tips:
  Gästhamnen i Mariestad
  är en populär samlingsplats sommartid. Njut av din mat och dryck ute i den livliga hamnmiljön. Prova den lokala glassen
  Kling Glass, som har tillverkats i Mariestad sedan 1950-talet.
  Utomhuspoolen Ekudden erbjuder tempererade pooler.Dag 3
  Mariestad –  Hällekis – Källby – Lidköping (Cykling 18 km) Tåg luffning
  Idag börjar ni dagen med att kliva på tåget i Mariestad och åka till Hällekis tågstation, där ni hämtar era cyklar. Det är bara en 25 minuters tågresa men det är ett av de vackraste järnvägsspåren i landet, med ett pärlband av pittoreska tågstationer.Du kommer att ha en härlig cykeldag på Kinnekulle och du kommer att cykla delar av den nationella cykelrutten Vänerleden. Börjar vid den lilla byn Hällekis och slutar vid byn Källby. Längs vägen hittar du en mängd olika natur- och kulturupplevelser som den har gjort. Här finns vandrings- och mountainbikeleder, utsiktstorn, antikaffärer, medeltida kyrkor och herrgårdar, fiskevatten, badplatser, gigantiska ramsklyftar, körsbärsblom, vattenfall, stenbrott och fornlämningar, besöksträdgårdar, flera kaféer och hantverksbutiker – och ävenDet stora före detta stenbrottet på Kinnekulle är lokalt känt som ”Mini Grand Canyon”, vilket är förståeligt när man ser hur de branta sidorna skiftar i färg från rödbrunt till beige. Otroligt vackert!Parkera cyklarna vid Källbys lilla tågstation och gå ombord på tåget som tar dig till slutdestinationen Lidköping. När du anländer till Lidköping checkar du in på ditt Stadshotellet i Lidköping.hotell.På Vänermuseet i Lidköping kan barnen bland annat lära sig spännande saker om fartyg och vrak. Nytt för den här säsongen är Stadsnära Lantgården i Lidköping, där hela familjen kan träffa djuren, uppleva livet på en bondgård och helt enkelt ta det lugnt en stund i lantlig miljö. Gården ligger i Råda och är öppen dagligen. Bland invånarna finns ponnyer, får och kaniner.– Dagens tips:
  Ett lunchtips är på Hellekis Säteri, där Hellekis Kök och Trädgårdscafé serverar en härlig lunch. Här kan du också utforska slottets doftande rosenträdgård, en härlig park.– Terräng: Mestadels asfalt och grus på lugna vägar eller cykelvägar.
 • Dag 4
  Lidköping (Besök Läckö Slott)
  På den femte dagen väntar en imponerande upplevelse vid Vänerns strand – Läckö slott, ett av Sveriges vackraste slott. Utforska slottets 700-åriga historia och låt dig fascineras av de unikt bevarade barocksalarna. Låt dig fängslas av berättelserna om Magnus Gabriel de la Gardie, som tog över slottet vid bara 30 års ålder. En annan pärla du inte får missa är Lilla Slottsträdgården som blomstrar i närheten av slottet. Denna trädgård, som blommar vid slottet, är enastående och helt oemotståndlig. Med sin miljömässigt hållbara design, olika nivåer, färger och blommor, omgiven av höga vita stenmurar, kommer du att förlora dig själv i dess förtrollande skönhet. Är du hungrig kan du passa på att äta lunch på Hvita Hjorten i Victoriahuset. När dagen lider mot sitt slut tar bussen dig tillbaka till ditt hotell i Lidköping.

  Läckö Slott är alltid spännande och sätter fart på fantasin. Speciellt om barnen följer med på något av de fyra slottsäventyren, där de får uppleva allt från en rolig skattjakt till läskiga Läckö.

  Dagens tips:
  – På Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset intill Läckö Slott kan besökarna studera insekter, stå öga mot öga med trollsländans larver och följa med på en naturjakt.

  – För fika och lunch ligger Hvita Hjorten och Café Stallet precis vid slottsvallen, med en fantastisk utsikt över Vänern. Njut av en förstklassig måltid med närproducerade råvaror och grönsaker, frukt, bär och örter från Lilla slottsträdgården.

  DAG 5
  Lidköping – Kinnekulle – Mariestad  ( Tåg 50 min.)
  Idag tågluffar du med Kinnekulletåget och upplever Kinnekulles vackra natur. Passa på och stig av vid stationerna Forshem, Hällekis, Råbäck, Blomberg, Trolmen och Källby. Från varje plats har man nära till Kinnekulles olika sevärdheter. Tåget går enligt tidtabell med flera turer dagligen i båda riktningarna. En liten kuriosa är att om du vill stiga på tåget på någon av hållplatserna på Kinnekulle ska du vrida på skylten så att tåget vet att du vill åka med då det inte alltid stannar annars ( Lite annorlunda mot x2000). Ni checkar in på Hotell Vänerport och middagen äter ni vid hamnen i Mariestad.

  DAG 6
  Mariestad – Lyrestad – Töreboda (Cykelsträcka: 12,5 km Tågsträcka: 30 min)
  Idag tar du tåget tillbaka till den lilla byn Lyrestad. Lyrestad ligger intill Göta kanal och kallas i folkmun för ”Lörrsta”. Cykelsträckan på 12,5 km går längs Göta kanal på kanalbanken som är helt bilfri och cykelfärden går endast en meter från kanalkanten. Cykelturen avslutas på Pensionat Prästgården.

 

 

Artikelnr: 6867 Kategorier: , ,
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar