Upplev Läckö slott, Göta kanal & Karlsborgs Fästning - 5 dagar - Upplevelsepaket

, ,

Upplev Läckö slott, Göta kanal & Karlsborgs Fästning – 5 dagar

Från: 6,650 kr

 • Halvpension
 • Hotellstandard
 • Sveriges tre största Byggnadsverk
 • 4-Övernattningar

 

Allt detta ingår

 • 1 st Övernattning Hotell i Lidköping del i dubbelrum
 • 2 st Övernattningar Pensionat Prästgården, del i dubbelrum (hotellstandard)
 • 1 st Övernattning Hotell Wettern,  del i dubbelrum
 • 1 st 3-rätters middag exkl. dryck, Stadshotellet Lidköping
 • 2 st 1-rätters middag exkl. dryck, Prästgårdens Trädgårdscafé
 • 1 st Kvällsbuffé exkl. dryck, Hotell Wettern
 • 4 st Frukostbuffe
 • 1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg från 8 år)
  Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl
 • 1 st Cykelkarta
 • 1 st Färdbeskrivning
  Cykelservice gäller hyrda cyklar

Möjliga tillval

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Extra natt Pensionat Prästgården dubbelrum 1850 SEK
Extra natt Pensionat Prästgården enkelrum 1050 SEK
Elcykel 300 SEK

Upptäck det bästa av Sveriges historia och naturskönhet på vår oförglömliga resa
Läckö slott, Göta kanal och Karlsborgs fästning! Med bil och cykel tar vi dig med på en fantastisk äventyrsresa till tre av Sveriges mest ikoniska destinationer. Läs vidare för att upptäcka allt som väntar dig på denna oförglömliga resa.

Utforska Läckö slott, Göta kanal och Karlsborgs fästning

Läckö slott – Ett mästerverk i Lidköping Vår resa börjar med ett besök på Läckö slott, en magnifik byggnad som vilar på Kållandsö i Lidköping. Slottet är en tidskapsel fylld med historiska skatter och berättelser som tar dig tillbaka i tiden. Utforska dess praktfulla arkitektur och vackra trädgårdar. Läckö slott är en pärla som du inte får missa.

Göta kanal – Sveriges mäktigaste byggnadsverk Vår resa fortsätter sedan längs Göta kanal, en av Sveriges mest imponerande och storslagna byggnadsverk. Med cykel upplever du den pittoreska skönheten längs kanalen med dess vackra slussar och omgivande natur. Det är en oförglömlig upplevelse att cykla längs Göta kanal och ta del av dess historia och charm.

Karlsborgs fästning – Ett fäste av historiska hemligheter Vi avslutar vår resa med ett besök på Karlsborgs fästning, som stolt står på Vanäs udde i Vättern. Detta imponerande fort är en av Sveriges största och bäst bevarade fästningar. Utforska dess underjordiska tunnlar, majestätiska försvarsmurar och lär dig om dess fascinerande historia. Det är en resa tillbaka i tiden du sent kommer att glömma.

 • Dag 1 Läckö Slott – Lidköping
  På den första dag väntar en imponerande upplevelse vid Vänerns strand – Läckö slott, ett av Sveriges vackraste slott. Utforska slottets 700-åriga historia och låt dig fascineras av de unikt bevarade barocksalarna. Låt dig fängslas av berättelserna om Magnus Gabriel de la Gardie, som tog över slottet vid bara 30 års ålder. En annan pärla du inte får missa är Lilla Slottsträdgården som blomstrar i närheten av slottet. Denna trädgård, som blommar vid slottet, är enastående och helt oemotståndlig. Med sin miljömässigt hållbara design, olika nivåer, färger och blommor, omgiven av höga vita stenmurar, kommer du att förlora dig själv i dess förtrollande skönhet. Är du hungrig kan du passa på att äta lunch på Hvita Hjorten i Victoriahuset.Läckö Slott är alltid spännande och sätter fart på fantasin. Speciellt om barnen följer med på något av de fyra slottsäventyren, där de får uppleva allt från en rolig skattjakt till läskiga Läckö.
  Dagens tips:
  – På Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset intill Läckö Slott kan besökarna studera insekter, stå öga mot öga med trollsländans larver och följa med på en naturjakt.- För fika och lunch ligger Hvita Hjorten och Café Stallet precis vid slottsvallen, med en fantastisk utsikt över Vänern. Njut av en förstklassig måltid med närproducerade råvaror och grönsaker, frukt, bär och örter från Lilla slottsträdgården. Logi och en tre-rätters middag väntar på Lidköpings Stadshotell.
 • DAG 2 Lidköping – Kinnekulle – Töreboda
  Dagens slutmål är Töreboda som ligger utmed Göta kanal. men innan dess ska ni passera Kinnekulle.

  KINNEKULLE – det blommande berget
  Lokalt kallar vi det för ”det blommande berget”. Här hittar du massor av ovanliga arter! Här finns också storslagna vyer och magisk natur. Åk och utforska det 306 meter höga platåberget!

  När Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet lovordade han det och räknade Kinnekulle till de märkligaste platserna i riket. Berget utsågs också nyligen till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Sveriges Naturs läsare. Den unika geologiska sammansättningen ger området dess särprägel och ger upphov till en rad sällsynta växter, bland annat den attraktiva och läckra ramslöken och en mängd olika orkidéer. Kinnekulle har också en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till tidig medeltid, så du behöver inte åka långt för att upptäcka många kulturella och historiska sevärdheter. Ingen annanstans har en så tät koncentration av vackra medeltida kyrkor, och längs strandlinjen hittar du också pampiga herrgårdar och herrgårdar som du kan beskåda längs vägen.

  Du kommer att bo på det hemtrevliga Pensionat Prästgården med all kommfort som ett hotell erbjuder. Middagarna serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé, där du kan njuta av den vackra trädgården eller den mysiga familjerestaurangen, oavsett väder.

 • DAG 3
  Töreboda -Sjötorp – Töreboda (cykeltur 40 km)
  Upplev Göta kanal på ett helt nytt sätt med en underbar cykeltur från Töreboda till Sjötorp och tillbaka. Cykelvägarna längs kanalen är helt bilfria och tar dig nära vattnet, så du kan verkligen njuta av den fantastiska utsikten. Du kommer att passera flera charmiga platser längs vägen, perfekta för korta stopp. Under din cykeltur till Sjötorp kommer du att passera inte mindre än 16 imponerande slussar. I Sjötorp väntar en läcker lunch på Café Baltzar. Återvänd till Pensionat Prästgården för en avkopplande kväll och ännu en smakrik middag.
  Terräng: Väldigt lättcyklat längs den lilla bilfria grusvägen intill Göta kanal
  – Dagens tips: Fika*, fika och mer fika! Om det är något som är bra med kanalen så är det alla caféer. Det är så roligt för de vuxna och barnen att titta på båtarna som går upp och ner i slussarna – och som det mesta är det ännu bättre med en bulle eller en glass i handen
 • DAG 4
  Töreboda – Karlsborg
  I dag är det dags att bila till Karlsborg, en resa på ca 4 mil.
  Denna dag bjuder på ett spännande besök på Karlsborgs fästning. Låt vår kunniga guide ta dig tillbaka i tiden till 1800-talet när fästningen spelade en viktig roll. Karlsborgs fästning är en av Sveriges största och mest välbevarade fästningar och har en fascinerande historia. Besök museet, Garnisonskyrkan och promenera längs stadsmuren, kanske ända ut till Vanäs fyr för en fantastisk utsikt. Från Karlsborg kan du även planera din nästa destination, oavsett om det är den snabbaste, kortaste eller mest natursköna vägen så se till att boka din Skaraborgsresa idag och upplev denna fantastiska fyrdagars äventyr genom historiska platser, naturskönhet och kulinariska läckerheter. Middag och logi på Hotell Wettern som ligger intill Vättern. Vi ser fram emot att välkomna dig på denna minnesvärda resa!
  – Dagens tips:
  Precis intill det kullerstenslagda fästningstorget hittar du försvarsrestaurangen Kastanjen. Här kan du äta din lunch i form av husmanskost alla veckans dagar.
 • DAG 5
  Karlsborg
  Idag är det er sista frukost på detta upplevelsepaket. Njut av dagen!
Artikelnr: 386 Kategorier: , ,
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar