Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

 • 5 Dagar
 • 5 Dagar
 • 2 Dagar
 • 2 Dagar
 • 3 Dagar
 • 6 Dagar
 • 7 Dagar
 • 6 Dagar
 • 2 Dagar
 • 4 Dagar
 • 3 Dagar
 • 4 Dagar

Cykelsemester och cykelpaket i Sverige

I vårt avlånga land är det fullt av vackra cykelleder och den enda som sätter gränsen på hur långt du vill trampa är du själv. Ingenting slår känslan av vara sin egen motor så njut av Sverige på två hjul och åk på cykelsemester i Sverige. Upplevelsepaket erbjuder cykelpaket som ger dig en härlig cykeltur. Vi har byggt färdiga paketresor där det mesta ingår under cykelsemester i Sverige. Hos oss kan ni hitta cykelresor på Åland, Österlen, Gotland, Dalarna, Öland och längs med Göta Kanal. Tre enkla, men viktiga tips inför din cykelsemester i Sverige: För att få en så härlig cykelsemester som möjligt tänk då på att inte slarva med vatten och energi. Att cykla är en utmaning och får du i dig tillräckligt med vätska kan du njuta ytterligare av slutmålet för dagen. Packa kläder efter väder. Även om prognosen säger sol så tänk på att vädret kan slå om hastigt. Vila emellanåt och stressa inte! Ta vara på de fina vyerna och den härliga känslan på cykelsadeln.

Cykla på semestern - Klimatsmart och miljövänligt

Cykelsemester är ett hållbart sätt att tillbringa en semester och när man letar efter en miljövänlig semester kan en cykelsemester i Sverige vara ett bra val. Vi erbjuder olika cykelpaket runt om i Sverige där du kan unna dig en semester samtidigt som du sparar på naturens resurser och minskar utsläppen från motorfordon.

Kan man cykla genom Sverige?

Cykelsemestrar är ett utmärkt sätt att se Sverige. Du kan välja mellan en mängd olika paket som innehåller olika rutter och aktiviteter. Cykling är ett utmärkt sätt att se landsbygden och få lite motion på samma gång. Du kan också välja att cykla på egen hand eller tillsammans med en grupp. Sverige är ett stort land och det finns många olika cykelvägar att välja mellan. I söder kan du cykla längs kusten eller genom landsbygden. I norr finns det många leder som tar dig genom skogar och sjöar. Det finns också många cykelleder i de centrala delarna av Sverige. En av de bästa sakerna med att cykla i Sverige är vår skiftande natur. Från de bördiga fälten på Österlen i Skåne till de djupa skogarna i Norrland. Från Stockholms skärgårds klippiga öar till Ölands öppna slätter. Det finns något för alla typer av cyklister i Sverige. Oavsett vart du åker på din cykelsemester i Sverige, kom ihåg att ta pauser och njuta av det vackra landskapet längs vägen!

Ta cykelsemester och cykla Göta kanal

Cykla längs med Göta kanal. Kanalen är 190 mil lång och passerar 66 slussar och förbinder Sveriges öst- och västkust. Längs vägen stannar du vid natursköna orter och campingplatser där du både kan vila ut och utforska omgivningarna. Njut av vackra vyer över sjöar, skogar och böljande landskap medan du lugnt tar dig fram längs kanalrutten. Här kan du cykla genom den svenska landsbygden och uppleva historiska platser längs kanalvägen. Detta är inte bara ett aktivt och lättillgängligt sätt att utforska Göta kanal på utan ger också möjlighet till stopp och möjlighet att bo på fina boenden längs vägen, äta gott på små pittoreska matställen samt shoppa i något av de samhällen du besöker sittandes på cykelsadeln.

Smultronställen i Sverige att besöka på semestern

Det finns många vackra och spännande platser att uppleva i Sverige. Fyra områden som är fyllda med upplevelser och härliga omgivningar är Skåne, Gotland och Dalarna. I Skåne kan du utforska den fantastiska kusten och de böljande kullarna. Österlen erbjuder en blandning av vackra stränder och jordbruksmark. Gotland är en ö som är känd för sina charmiga städer och sin medeltida historia. I Dalarna finns natursköna sjöar och traditionella svenska byar. Oavsett vilken oavsett vad du väljer kommer du garanterat att få en minnesvärd och rolig cykelsemester i Sverige. Oavsett vart du åker gör Sveriges väl underhållna cykelvägar det enkelt och roligt att upptäcka de landet på två hjul.

Hur packar jag bäst till cykelsemestern?

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du packar inför en cykelsemester är hur du packar effektivt och ändamålsenligt. Det innebär att man bara packar de viktigaste sakerna och att man väljer utrustning med flera användningsområden när det är möjligt. Några användbara tips för effektiv packning är följande:
 • Packa kläder som kan läggas i flera lager för olika temperaturer
 • Ta med ett grundläggande reparationsset för eventuella fel på cykeln
 • Packa en vattentät jacka och byxor om det regnar
 • Välj mångsidig utrustning, t.ex. cykelskor som även kan användas för vandring eller för fritidsbruk
 • Packa lätt för att undvika extra vikt på cykeln.
Om du planerar i förväg och är medveten om vikten och utrymmet för dina tillhörigheter får du en roligare och smidigare cykelresa.

Boka din cykelsemester med oss på Upplevelsepaket

Med något av våra populära cykelpaket har du allt du behöver för en perfekt semester. Beroende på vilket paket du väljer kan du få cykel, matsäck, karta, boende med kost, logi och övernattning, båtturer och mycket, mycket mer. Vi erbjuder cykelpaket som passar för såväl nybörjare som mer erfarna cyklister.