Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Upplev Vänern Grand Tour – 11 dagar

Är du sugen på att cykla runt Sveriges största sjö? Jaaa.
Nu har Sverige fått en ny Nationell Cykelled som går runt sjön Vänern – Vänerleden.
Du som cyklist kommer att passera mysiga fik, välfyllda gårdsbutiker och matställen med Whiteguidestatus som kan mätta hungriga och sugna magar. Runt Vänern kommer du att trampa på separerade cykelvägar, lågtrafikerade asfalterade vägar men också grusvägar som slingrar sig genom skärgårdslandskap, skogslandskap och bördig åkermark. Några av sträckorna används redan idag som cykelleder andra sträckor är helt nya som cykelled. Leden är cirka 64 mil lång.

Start Datum: 8 Juni -22 augusti

Från 19500 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanal med Hund

Upptäck Göta kanal med Din Bäste Vän under tre dagar.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Boende på B&B i Töreboda.
Du vandrar alldeles intill kanalkanten och ni känner lugnet som är något alldeles speciellt, stillheten i naturen och vattnet som långsamt rör sig framåt skapar harmoni i själen.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden, det var då detta fantastiska byggnadsverk påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Från 3650 Kr
Lägg till i önskelista

Södra Gotland – Mysigt & Enkelt

Södra Gotland är känd för sina kustnära och natursköna vägar där hav och himmel möts. Gotland har ett välförtjänt rykte om sig att vara en cykelö. Slingrande vägar tar dig förbi blommande ängar av prunkande blåeld, lammhagar, raukar, stenmurar och gamla väderkvarnar. Längst nere på sudret får du hälsa på Hoburgsgubben – en säregen rauk som i viss vinkel liknar ett manshuvud.
Detta är paketet för dig som vill uppleva härliga bad blandat med mycket kultur och historia bland spännande raukar och Visbys gränder. Du bor på tre av Gotlands legendariska Pensionat, Pensionat Warfsholm, Gåsen Out & Pensionat Lövängen.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsvecka

Från 11000 Kr
Lägg till i önskelista

”Jubileumspaket” – Göta kanal 200 år!

Göta kanal firar 200 år!
År 1822 invigdes västgötadelen av Göta kanal, 10 år senare stod hela kanalen färdig, Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Ett unikt paket som endast går att boka i år, 2022. Detta är paketet för dig som är historieintresserad och vill njuta av natur och kultur i kombination med sköna boenden och härliga upplevelser på cykel och med båt.

Ta en cykeltur till Göta kanals inlopp i Sjötorp och åk med M/S Bellevue på en historisk båttur från Töreboda till Karlsborg. Du blir serverad lunch på båten samtidigt som du guidas genom den handgrävda kanalen hela vägen fram till Karlsborg, som också varit Sveriges reservhuvudstad.

Startdagar:
Lördagar
28/5, 18/6, 16/7, 30/7, 13/8 & 27/8

Från 7250 Kr
Lägg till i önskelista

Upplev hela Göta kanal från Väst till Öst

Det här är vårt “Unika paket” som tar Er längs hela Göta kanal från Vänern till Östersjön. Cykelsemestern startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Turen går längs den bilfria dragvägen utmed hela Göta Kanal och passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. 15,5 mil cykling och 3,5 timmars båtturer längs Sveriges blå band. Fantastiska upplevelser och minnen för livet väntar runt kröken.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
12 juni – 18 augusti

OBS: Båten över sjön Asplången går: 7 maj – 15 september Lördag & Söndagar, 27 juni – 14 augusti Dagligen

Från 11100 Kr
Lägg till i önskelista

Minisemester med cykel längs Göta kanal, Start Töreboda

Upplev Sveriges vackraste bilfria väg.
Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket som passar alla åldrar. Göta kanal står för avkoppling, harmoni, natur och historia. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Startdagar:
Onsdagar – Söndagar 1 maj – 26 juni, 1 september – 30 september
Måndagar – Söndagar 27 juni – 31 augusti

Från 1800 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester från Fyr till Fyr på Öland

10-dagar Cykelsemester från Fyr till Fyr, start Mörbylånga
Ölands Unikaste Cykelupplevelse. Ni kommer att uppleva allt vad Öland har att erbjuda så som det Kungliga – Solliden på Borgholm, det fascinerande Alvaret med dess fina cykelvägar och den fina kusten utmed havet.

Säsong:1 juni – 15 september
Startdagar: Måndagar-Söndagar

Från 14400 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
8 maj – 18 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Upptäck södra Öland med Alvaret

Äventyret börjar redan på väg till Öland. Resan över Ölandsbron är både spännande och vacker. Ölandsbron är 6072 meter lång och invigdes 1972, bron är inte längre Europas längsta men den längsta i Sverige (Öresundsbron är längre men tillhör även Danmark). Cykelturen utgår från Mörbylånga. Härifrån cyklar man längs med havet till öns södra ände. Upplev Stora Alvaret – ett av världens mest säregna kulturlandskap. Mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination.

Säsong: 1 juni – 15 september
Startdagar: Måndagar-Söndagar

Från 7200 Kr
Lägg till i önskelista

Dagsutflykter i hjärtat av Dalarna

Cykelparadiset Dalarna har mycket att erbjuda.
Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs vidare till Leksand, Tällberg och Rättvik. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Båda nätterna bor man i Rättvik med fantastisk utsikt över Siljan och bygden runt omkring.
Upplev Långbryggan, Tällberg, naturen, kulturen, hantverkstraditionen och mycket, mycket mer.

Säsong: 1 maj – 30 september
Startdagar: Måndag – Söndag

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Södra Gotland – Så mycket bättre

Detta är paketet för dig som vill uppleva omgivningarna från tv-programmet ”Så mycket bättre” på nära håll. Boende och 3-rätters middag på inspelningsplatsen Grå Gåsen, mysigt Boutiqe hotell med en grönskade trädgård och pool där du hör havets brus. Cykla mellan fyra av Gotlands anrika boendeanläggningar, Hotell Strand, Pensionat Warfsholm, Grå Gåsen och Pensionat Lövängen.

Södra Gotland är känt för sina kustnära och natursköna vägar där hav och himmel möts. Slingrande vägar tar dig förbi blommande ängar av prunkande blåeld, lammhagar, raukar, stenmurar och gamla väderkvarnar. Längst nere på Sudret får du hälsa på Hoburgsgubben – en säregen rauk som i viss vinkel liknar ett manshuvud.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsvecka

Från 15600 Kr

Cykelsemester i Sverige

I vårt avlånga land är det fullt av vackra cykelleder och den enda som sätter gränsen på hur långt du vill trampa är du själv. Ingenting slår känslan av vara sin egen motor så njut av Sverige på två hjul och åk på cykelsemester i Sverige.
Upplevelsepaket erbjuder cykelpaket som ger dig en härlig cykeltur. Vi har byggt färdiga paketresor där det mesta ingår under cykelsemester i Sverige. Hos oss kan ni hitta cykelresor på Åland, Österlen, Gotland, Dalarna, Öland och längs med Göta Kanal.

Tre enkla, men viktiga tips inför din cykelsemester i Sverige:

För att få en så härlig cykelsemester som möjligt tänk då på att inte slarva med vatten och energi. Att cykla är en utmaning och får du i dig tillräckligt med vätska kan du njuta ytterligare av slutmålet för dagen.

Packa kläder efter väder. Även om prognosen säger sol så tänk på att vädret kan slå om hastigt.

Vila emellanåt och stressa inte! Ta vara på de fina vyerna och den härliga känslan på cykelsadeln.