Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

”Jubileumspaket” – Göta kanal 200 år!

”200 år sedan Göta kanal öppnade och tio år senare stod hela kanalen färdig”.
Njut av två sköna båtfärder med M/S Bellevue i den 200-åriga handgrävda kanalen som har sitt jubileum år 2022, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen. Detta cykelpaket innehåller sköna cykelsträckor utmed Göta kanal och sjön Viken.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Hotell Rödesund i Karlsborg.
Detta är paketet för er som tycker om att njuta av att färdas med båt & cykel längs det 200-åriga byggnadsverket.

Startdagar:
Lördagar
29/5, 19/6, 17/7, 31/7, 14/8 & 28/8

Från 7250 Kr
Lägg till i önskelista

Minisemester med cykel längs Göta kanal, start Töreboda

Upplev Sveriges vackraste bilfria väg.
Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket som passar alla åldrar. Göta kanal står för avkoppling, harmoni, natur och historia. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Startdagar:
Onsdagar – Söndagar
1 maj – 30 september

Från 1800 Kr
Lägg till i önskelista

Aktiv Spaupplevelse på Söderköpings Brunn

Cykling och vandring utmed Göta kanal blandat med total avkoppling i spat – Activate Harmony!
Cykla på dagen utmed Göta kanal ut till Mem och njut sedan av spa och middag på
anrika Söderköpings Brunn. Här erbjuds total avkoppling i deras wellnessavdelning som innehåller olika pooler, bastus och upplevelseduschar. Passa även på att unna dig en härlig behandling eller en sparitual från Kerstin Florian.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 maj – 31 oktober

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
8 maj – 18 september

Från 2200 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester på södra Öland med Alvaret, Start Mörbylånga

Äventyret börjar redan på väg till Öland. Resan över Ölandsbron är både spännande och vacker. Ölandsbron är 6072 meter lång och invigdes 1972, bron är inte längre Europas längsta men den längsta i Sverige (Öresundsbron är längre men tillhör även Danmark). Cykelturen utgår från Mörbylånga. Härifrån cyklar man längs med havet till öns södra ände. Upplev Stora Alvaret – ett av världens mest säregna kulturlandskap. Mäktigt, ödsligt och svindlande vackert i en märklig kombination.

Säsong: 1 juni – 15 september

Från 7200 Kr
Offer
Lägg till i önskelista

Cykelsemester Österlen Runt

En cykelsemester på Österlen erbjuder så mycket att se och uppleva. Österlen benämns ofta som Sveriges skafferi, här finns många mysiga krogar och caféer med närodlat som specialitet. Ett besök här vid den skånska ostkusten ger skönhet och avkoppling så det räcker lång tid framåt.

Säsong: 1 maj – 30 september

Från 10100 Kr 8585 Kr
Lägg till i önskelista

Dagsutflykter i hjärtat av Dalarna

Cykelparadiset Dalarna har mycket att erbjuda.
Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs vidare till Leksand, Tällberg och Rättvik. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Båda nätterna bor man i Rättvik med fantastisk utsikt över Siljan och bygden runt omkring.
Upplev Långbryggan, Tällberg, naturen, kulturen, hantverkstraditionen och mycket, mycket mer.

Säsong: 1 maj – 30 september

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla runt hela Gotland med Fårö & Hoburgen

Gotland har ett välförtjänt rykte om sig att vara en cykelö. Denna cykelsemester tar dig på upptäcksfärd runt hela Gotland samtidigt som du upplever Visby där historien väntar runt varje hörn. Slingrande vägar tar dig till blommande ängar, lammhagar, väderkvarnar och stenmurar möter dig längs vägen. Du cyklar alldeles utmed havet, med makalös utsikt som får en att dra efter andan.
Gotland på cykel – ett med naturen!

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Från 15200 Kr
Lägg till i önskelista

Gotlands Sommarparadis kust till kust på cykel

Med Ljugarn som mittpunkt är ostkusten fantastiskt att upptäcka på cykel. Det varierande landskapet som östra Gotland erbjuder ger både avkoppling och fantastiska naturupplevelser. Det gotländska landskapet är unikt och att möta det på två hjul är en lisa för själen. Vi ger er även några dagar i Visby. Visbys storslagna historia som Östersjöns huvudstad under Hansatiden gör sig påmind överallt. Den fantastiska staden och det natursköna landskapet lockar till återbesök.

Startdagar:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 15 september

Ej Bokningsbart 3-7 Juli (Almedalsveckan)

Från 7650 Kr

Cykelsemester i Sverige

I vårt avlånga land är det fullt av vackra cykelleder och den enda som sätter gränsen på hur långt du vill trampa är du själv. Ingenting slår känslan av vara sin egen motor så njut av Sverige på två hjul och åk på cykelsemester i Sverige.

Upplevelsepaket erbjuder cykelpaket som ger dig en härlig cykeltur. Vi har byggt färdiga paketresor där det mesta ingår under cykelsemester i Sverige. Hos oss kan ni hitta cykelresor på Åland, Österlen, Gotland, Dalarna, Öland och längs med Göta Kanal.

Tre enkla, men viktiga tips inför din cykelsemester i Sverige:
  • För att få en så härlig cykelsemester som möjligt tänk då på att inte slarva med vatten och energi. Att cykla är en utmaning och får du i dig tillräckligt med vätska kan du njuta ytterligare av slutmålet för dagen.
  • Packa kläder efter väder. Även om prognosen säger sol så tänk på att vädret kan slå om hastigt.
  • Vila emellanåt och stressa inte! Ta vara på de fina vyerna och den härliga känslan på cykelsadeln.