Filter By

Aktivitet

Restyp

Plats

Lägg till i önskelista

Cykla & Tågluffa längs Sveriges största Sjö (Vänern) – 5 dagar

I detta paket får du kombinera din cykelsemester med en tågluff längs den tågsträckning som blivit utsedd till Sveriges vackraste. Du kommer att cykla i omväxlande natur på bilfria vägar längs Göta Kanal, på pilgrimsleder och genom naturreservat. Tåget tar dig mellan pittoreska tågstationer där du smidigt kan hoppa av och besöka Kinnekulles sevärdheter. Vissa sträckor kan du själv välja om du vill hoppa på tåget eller cykeln för att ta dig vidare på resan. Oavsett kommer du att få njuta av mäktiga omgivningar genom slående vacker natur.

Säsong:
1 maj – 30 september

Från 9700 Kr
Lägg till i önskelista

Upplev hela Göta kanal från Väst till Öst Bagagetransport ingår!

Nytt för år 2023 – Bagagetransport längs hela turen ingår!!
Det här är vårt “Unika paket” som tar Er längs hela Göta kanal från Vänern till Östersjön. Cykelsemestern startar i Töreboda och slutmålet är Söderköping och Mem vid kanalens utlopp i Östersjön. Turen går längs den bilfria dragvägen utmed hela Göta Kanal och passerar förbi 58 slussar i detta 200-åriga gamla byggnadsverk. 15,5 mil cykling och 3,5 timmars båtturer längs Sveriges blå band. Fantastiska upplevelser och minnen för livet väntar runt kröken.

Säsong: 12 Juni – 20 Augusti

Från 15100 Kr
Lägg till i önskelista

Minisemester med cykel längs Göta kanal, Start Töreboda

Upplev Sveriges vackraste bilfria väg.
Ett behagligt och familjevänligt cykelpaket som passar alla åldrar. Göta kanal står för avkoppling, harmoni, natur och historia. I Sjötorp som ligger vid kanalens inlopp från Vänern ingår ett besök på Göta kanalmuséet. Här kan man följa arbetet på Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk.

Säsong:
Måndag – Söndag
Maj – Oktober

Från 2490 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals lilla cykelsemester med båt, Start Borensberg

Upplev en dagskryssning på Göta kanal – Sveriges blå band. Res genom Östergötlands vackra landskap på klassiska kanalbåten M/S Wasa Lejon. Under resan guidar skepparen om kanalens och båtens historia. Semestern börjar med en cykeltur längs Göta kanal, där natur- och kulturupplevelser avlöser varandra. Ni övernattar i Ljungsbro ca 2 km från Berg och Bergs slussar. Ett av Göta kanals största besöksmål.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
14 maj – 24 september

Från 2350 Kr
Lägg till i önskelista

Dagsutflykter i hjärtat av Dalarna

Cykelparadiset Dalarna har mycket att erbjuda.
Cykelsemestern kommer att ta er från Siljansnäs vidare till Leksand, Tällberg och Rättvik. Det finns mycket att se och besöka i detta genuina och vackra Dalarna. Båda nätterna bor man i Rättvik med fantastisk utsikt över Siljan och bygden runt omkring.
Upplev Långbryggan, Tällberg, naturen, kulturen, hantverkstraditionen och mycket, mycket mer.

Säsong: 1 maj – 30 september
Startdagar: Måndag – Söndag

Från 3000 Kr
Lägg till i önskelista

Gotlands Sommarparadis kust till kust på cykel

Med Ljugarn som mittpunkt är ostkusten fantastiskt att upptäcka på cykel. Det varierande landskapet som östra Gotland erbjuder ger både avkoppling och fantastiska naturupplevelser. Det gotländska landskapet är unikt och att möta det på två hjul är en lisa för själen. Vi ger er även några dagar i Visby. Visbys storslagna historia som Östersjöns huvudstad under Hansatiden gör sig påmind överallt. Den fantastiska staden och det natursköna landskapet lockar till återbesök.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
1 juni – 17 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Från 8950 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester på Gotland norra med Fårö

Norra Gotland är känd för sitt karga landskap, storslagna raukområden och vackra kuststräckor. Under denna cykelsemester får man uppleva Visby med dess vackra gränder, historiska byggnader och kullerstensgator. Samtidigt får man lära känna den norra delen av Gotland med Fårö och dess fantastiska natur.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 maj – 28 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Från 10500 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester med dagsutflykter från Visby

Ett bekvämt sätt att upptäcka Gotland.
En cykelsemester för er som vill upptäcka Gotland med Visby som utgångspunkt. Ni bor på samma hotell i Visby och gör trevliga dagsutflykter härifrån. Cykelturer på Fårö, till Lummelundagrottorna, Tofta, Stora Karlsö och framförallt Visby. Umgås, koppla av, njut av naturen, havet, upptäck och upplev den fascinerande medeltida historien som omger hela Visby med omnejd.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 maj – 28 september

Ej Bokningsbart 27 juni-1 juli (Almedalsveckan)

Från 8300 Kr
Lägg till i önskelista

Cykla & åk båt i Baltzar von Platens fotspår, Start Motala

Upptäck Göta kanal med cykel & båt!
Passagerarbåten M/S Kung Sverker tar er över sjön Boren samtidigt som ni blir serverad lunch ombord. Färden tar er sakta fram till Borensberg och härifrån cyklar ni vidare mot Göta kanals största turistattraktion Bergs slussar. Med sina sju slussar som likt en trappa slussar upp eller ned båtarna för vidare färd på det blå bandet. En avkopplande tur i vacker natur och mycket kultur.Säsong:

Säsong:
Måndagar – Söndagar
11 juni – 21 augusti

Från 3600 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanals Guldkorn med cykel & båt, Söderköping – Motala

Upplev Göta kanal från Söderköping och Mem vid Östersjön till Motala vid sjön Vättern med cykel och båt.
Söderköpings Brunn bjuder på guldkant på tillvaron med en 3-rättersmiddag, tillgång till relaxavdelningen och en njutbar vistelse i härlig miljö.
Strosa omkring på de pittoreska och mysiga gatorna i Söderköping och upplev Astrid Lindgrens “Madicken-stad”.
På cykelsadeln får ni uppleva en av de absolut vackraste delarna av Göta Kanal, turen Berg – Borensberg.
Den imponerande slusstrappan i Berg består av sju slussar som höjer och sänker båtarna inte mindre än 18,8 meter.
Färden går vidare genom en levande landsbygd med hus och herresäten från 1700- och 1800-talet.
M/S Kung Sverker avgår från Borensberg och vidare över sjön Boren till slutmåtet Motala.
Cykelsemestern kan sammanfattas som en vacker historia genom rogivande landskap och historiska vingslag.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
11 juni – 21 augusti

Från 6800 Kr
Lägg till i önskelista

Cykelsemester Sluss till Sluss längs Göta kanal, Start Söderköping

Den pittoreska staden Söderköping är en av de charmigaste platserna längs Göta kanal. Upplev småstadsidyllen och kanallandskapet i en härlig mix. Njut av cykling på bilfria vägar längs Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk. Nytt för i år är cykelbåten som tar er över sjön Asplången . En härlig upplevelse som förhöjer naturupplevelsen.
Turen går från Söderköping till Norsholm och tillbaka igen.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 maj – 27  augusti

Från 3550 Kr
Lägg till i önskelista

Göta kanaltrampen med Bagagetransport

Nytt för år 2023 – Bagagetransport ingår!
Ta gärna med dig din egna favoritcykel till denna resa. Cykeln står tryggt och säkert inomhus på hotellen.
Denna cykeltur får anses lite mer krävande då det är ganska kuperat under vissa sträckor, mycket uppför och även nedför. Lite längre sträckor, lite mer kanalkänsla och ett besök i Sveriges reservhuvudstad Karlsborg. En historisk resa längs Göta kanal – Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk samt ett besök på Karlsborgs Fästning som tar dig rakt in i 1800-talet. Det är ett härligt skådespel att se livet både på och bredvid kanalen.
I våra cykelpaket bor ni på utvalda anläggningar med gott renommé. Vi erbjuder Pensionat Prästgården med nyrenoverade familjära hotellrum och Hotell Wettern i Karlsborg.

Säsong:
Måndagar – Söndagar
6 juni – 14 augusti (Fästningens öppettider)

Från 7800 Kr

Cykelsemester och cykelpaket i Sverige

I vårt avlånga land är det fullt av vackra cykelleder och den enda som sätter gränsen på hur långt du vill trampa är du själv. Ingenting slår känslan av vara sin egen motor så njut av Sverige på två hjul och åk på cykelsemester i Sverige. Upplevelsepaket erbjuder cykelpaket som ger dig en härlig cykeltur. Vi har byggt färdiga paketresor där det mesta ingår under cykelsemester i Sverige. Hos oss kan ni hitta cykelresor på Åland, Österlen, Gotland, Dalarna, Öland och längs med Göta Kanal. Tre enkla, men viktiga tips inför din cykelsemester i Sverige: För att få en så härlig cykelsemester som möjligt tänk då på att inte slarva med vatten och energi. Att cykla är en utmaning och får du i dig tillräckligt med vätska kan du njuta ytterligare av slutmålet för dagen. Packa kläder efter väder. Även om prognosen säger sol så tänk på att vädret kan slå om hastigt. Vila emellanåt och stressa inte! Ta vara på de fina vyerna och den härliga känslan på cykelsadeln.

Cykla på semestern - Klimatsmart och miljövänligt

Cykelsemester är ett hållbart sätt att tillbringa en semester och när man letar efter en miljövänlig semester kan en cykelsemester i Sverige vara ett bra val. Vi erbjuder olika cykelpaket runt om i Sverige där du kan unna dig en semester samtidigt som du sparar på naturens resurser och minskar utsläppen från motorfordon.

Kan man cykla genom Sverige?

Cykelsemestrar är ett utmärkt sätt att se Sverige. Du kan välja mellan en mängd olika paket som innehåller olika rutter och aktiviteter. Cykling är ett utmärkt sätt att se landsbygden och få lite motion på samma gång. Du kan också välja att cykla på egen hand eller tillsammans med en grupp. Sverige är ett stort land och det finns många olika cykelvägar att välja mellan. I söder kan du cykla längs kusten eller genom landsbygden. I norr finns det många leder som tar dig genom skogar och sjöar. Det finns också många cykelleder i de centrala delarna av Sverige. En av de bästa sakerna med att cykla i Sverige är vår skiftande natur. Från de bördiga fälten på Österlen i Skåne till de djupa skogarna i Norrland. Från Stockholms skärgårds klippiga öar till Ölands öppna slätter. Det finns något för alla typer av cyklister i Sverige. Oavsett vart du åker på din cykelsemester i Sverige, kom ihåg att ta pauser och njuta av det vackra landskapet längs vägen!

Ta cykelsemester och cykla Göta kanal

Cykla längs med Göta kanal. Kanalen är 190 mil lång och passerar 66 slussar och förbinder Sveriges öst- och västkust. Längs vägen stannar du vid natursköna orter och campingplatser där du både kan vila ut och utforska omgivningarna. Njut av vackra vyer över sjöar, skogar och böljande landskap medan du lugnt tar dig fram längs kanalrutten. Här kan du cykla genom den svenska landsbygden och uppleva historiska platser längs kanalvägen. Detta är inte bara ett aktivt och lättillgängligt sätt att utforska Göta kanal på utan ger också möjlighet till stopp och möjlighet att bo på fina boenden längs vägen, äta gott på små pittoreska matställen samt shoppa i något av de samhällen du besöker sittandes på cykelsadeln.

Smultronställen i Sverige att besöka på semestern

Det finns många vackra och spännande platser att uppleva i Sverige. Fyra områden som är fyllda med upplevelser och härliga omgivningar är Skåne, Gotland och Dalarna. I Skåne kan du utforska den fantastiska kusten och de böljande kullarna. Österlen erbjuder en blandning av vackra stränder och jordbruksmark. Gotland är en ö som är känd för sina charmiga städer och sin medeltida historia. I Dalarna finns natursköna sjöar och traditionella svenska byar. Oavsett vilken oavsett vad du väljer kommer du garanterat att få en minnesvärd och rolig cykelsemester i Sverige. Oavsett vart du åker gör Sveriges väl underhållna cykelvägar det enkelt och roligt att upptäcka de landet på två hjul.

Hur packar jag bäst till cykelsemestern?

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du packar inför en cykelsemester är hur du packar effektivt och ändamålsenligt. Det innebär att man bara packar de viktigaste sakerna och att man väljer utrustning med flera användningsområden när det är möjligt. Några användbara tips för effektiv packning är följande:
  • Packa kläder som kan läggas i flera lager för olika temperaturer
  • Ta med ett grundläggande reparationsset för eventuella fel på cykeln
  • Packa en vattentät jacka och byxor om det regnar
  • Välj mångsidig utrustning, t.ex. cykelskor som även kan användas för vandring eller för fritidsbruk
  • Packa lätt för att undvika extra vikt på cykeln.
Om du planerar i förväg och är medveten om vikten och utrymmet för dina tillhörigheter får du en roligare och smidigare cykelresa.

Boka din cykelsemester med oss på Upplevelsepaket

Med något av våra populära cykelpaket har du allt du behöver för en perfekt semester. Beroende på vilket paket du väljer kan du få cykel, matsäck, karta, boende med kost, logi och övernattning, båtturer och mycket, mycket mer. Vi erbjuder cykelpaket som passar för såväl nybörjare som mer erfarna cyklister.