Dagskryssning på Göta kanal med Pensionat Prästgården - Upplevelsepaket

Dagskryssning på Göta kanal med Pensionat Prästgården

Från: 2,500 kr

Upptäck Göta kanal med fartyget M/S Bellevue.
I paketet ingår en dagskryssning på Göta Kanal från Töreboda till Sjötorp inklusive lunch ombord. Ni bor på Pensionat Prästgården (hotellstandard) i Töreboda och middagen serveras på Prästgårdens mysiga Trädgårdscafé.
Njut av vacker natur och tänk er 200 år tillbaka i tiden när skepparen Sonny guidar er igenom århundradets byggnadsverk som påbörjades och slutligen invigdes år 1832.

Säsong:
Tisdagar & Torsdagar
17 maj – 13 september

Pay a deposit of 30%

Allt detta ingår

 • 1 st Övernattning Pensionat Prästgården del i dubbelrum (hotellstandard)
 • 1 st Frukostbuffé
 • 1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Prästgårdens Trädgårdscafé
 • 1 st Båtkryssning M/S Bellevue inkl. lunch, Töreboda – Sjötorp
 • 1 st Busstransfer Sjötorp – Töreboda

Möjliga tillval

 • Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
 • Enkelrumstillägg 400 SEK
 • Extra natt dubbelrum på Pensionat Prästgården 1550 SEK
 • Extra natt enkelrum på Pensionat Prästgården 1050 SEK
 • 7-växlad cykel 250 SEK

Om fartyget

M/S Bellevue byggdes 1961 i Krögerwerft båtvarv i Rendsburg i Tyskland. 1995 byggdes fartyget om och fick ett soldäck vid främre salongen. Fartyget har gott om utrymme och har salonger i både fören och aktern där mat och dryck serveras. M/S Bellevue tar 220 passagerare och har cafeteria samt matservering med fullständiga rättigheter.

Om Göta kanal

Göta Kanal är 190 km lång och består av totalt 58 slussar. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Slätbaken nära Söderköping.

Kanalen (som stod klar den 26 september 1832) tog 22 år att färdigställa och grävdes för hand av 58 000 tusen soldater samt privata arbetare. Göta kanal är än idag ett av de största byggprojekt som har genomförts i Sverige och arkitekten bakom bygget var Baltzar von Platen som fick uppdraget av kung Karl XIII år 1810. Baltzar von Platen samarbetade med den brittiska kanalbyggaren Thomas Telford under byggandet av kanalen. Kostnaden för bygget ska ha varit runt 9 miljoner riksdaler vilket motsvarar cirka 14 miljarder kronor i dagens penningvärde.

Göta kanal byggdes för godstransporter och en av anledningarna till bygget var att Sverige skulle undkomma den så kallade Öresundstullen som danskarna tog ut för fartyg som passerade Öresund. Under 1970-talet ökade båtturismen drastiskt när fler och fler människor fick upp ögonen för de unika miljöerna som man kunde uppleva under en tur på kanalen. Idag är en båttur på kanalen något som både svenska och utländska turister uppskattar och är en möjlighet att uppleva fantastiska miljöer, vackra båtar och se det svenska landskapet i lugn och ro utan stress.

En guidad kryssning på Göta kanal är något alla bör uppleva och en resa på kanalen dig möjlighet till upplevelser du sent kommer att glömma, alltifrån böljande landskap, sevärdheter, vackra platser och landmärken.

 • DAG 1
  Töreboda – Sjötorp – Töreboda (båttur ca 5 timmar)
  Båtkryssning inkl. busstransfer. ca 6 timmar Kommer ni med bil parkerar ni på Pensionat Prästgårdens egen parkering. Passagerarbåten M/S Bellevue avgår från Töreboda Gästhamn kl.10.30. Från Prästgården är det ca. 400 meter promenad till båten. Innan båten ankommer till Sjötorp vid sjön Vänern kommer ni att passera inte mindre än 16 slussar på den 5 timmar långa båtkryssningen. Under båtkryssningen på M/S Bellevue kommer lunchen serveras samtidigt som kaptenen guidar er genom Göta Kanals historia och naturupplevelser. Färden går i 5 knop så ni har gott om tid att koppla av och njuta av turen. Göta kanal är en av Sveriges mest kända och välbesökta turistattraktioner och har utsetts till Årtusendets svenska byggnadsverk. Väl i Sjötorp hämtar bussen upp er för att ta er tillbaka till Töreboda, färden tar cirka 45 minuter. Ni bor på Pensionat Prästgårdens familjära hotell och middagen serveras i Prästgårdens Trädgårdscafé.
 • DAG 2
  Töreboda
  Frukostbuffén äter ni på Pensionat Prästgården, här kan ni sitta ute på den fina uteserveringen om vädret tillåter. Har ni lust kan ni denna dag hyra en cykel eller varför inte promenera utmed den bilfria dragvägen längs Göta kanal.
Artikelnr: 587 Kategori:
Updating…
 • Inga påbörjade bokningar