Göta kanal – mitt ideal

De allra flesta har under något tillfälle stött på det historiska byggnadsverket Göta Kanal. Oavsett om det är genom ett historieintresse, ett båtliv eller filmatiseringen som gjorts i följetong. Alla kan vi, oavsett ålder, med stor förundran bevittna hur båtar i alla de storlekar slussas upp och ner genom trapporna. För visst är det en alldeles speciell konst? Något vi inte ser var dag? Förutom själva kanalen finns dessutom ett brett utbud av sevärdheter och intressanta platser utmed det ’blå bandet’. Till exempel finns flera museum, hantverk, konst och speciella platser.

Den 200-åriga historia som byggnadsverket bär på är utan tvivel fylld till bredden med spännande händelser, utveckling och anekdoter – alltifrån hur den grävdes fram för hand till hur man utvecklat portarna från att ha handvevats till att bli mekaniska. Än idag finns dock en handvevad sluss bevarad i Tåtorp, även det en sevärdhet i sig.

Det finns många olika sätt att upptäcka Göta kanal på – du kan vandra eller cykla varierande sträckor på bilfria vägar, åka på en dagskryssning eller göra en längre resa som innefattar både cykel och båt – varför inte uppleva hela kanalen från väst till öst? Oavsett vilken upplevelse du bestämmer dig för kommer du att få landa och vila upp dig på ett mysigt boende, njuta av god mat och få en välförtjänt paus i vardagen. I vissa av våra paket ingår även bagagetransport vilket innebär att du bara behöver fokusera på att ta dig till dagens destination i eget tempo.

’Solen så skön, ängen så grön
Inte en bil och inga farliga krön’ sjunga det i covern som Cool Candys hamnade på svensktoppen med. Vidare går låten
’Tänk att nå land vid Värnerns strandNär aftonsolen har satt himlen i brandFyrverkeri, oss värmer viMan blir så lycklig som en människa kan bli’

Vad mer har vi att tillägga? Klicka här för att se vårt utbud av upplevelsepaket kring Göta Kanal!