• Bokning
 • Överblick
 • Resplan
 • Vad ingår
 • Tillval
 • FAQ
 • Pricing Name
  Startdatum
  Avresedatum
  Antal personer (Min-max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Standard Bokning
  Startdatum
  Avresedatum
  1Antal personer - No size limit
   

  Vuxen ( 1 Antal personer - No size limit. ) 7,250 kr /Person

  - +

  Barn 8-12 år ( 1 Antal personer - No size limit. ) 6,050 kr /Person

  - +

  custom ( 1 Antal personer - No size limit. ) 1,600 kr /Person

  - +

  Tillval

  Avdrag egen cykel -100
  -100.00 kr / St
  Enkelrumstillägg 1200
  1200.00 kr / St
  Avbeställningsskydd
  250.00 kr / St
  Hotell Wettern*
  M/S Bellevue*
  Upplevelsepaket*
  Cafe Baltzar Sjötorp*
  Pensionat Prästgården*

Startdagar:
Lördagar
28/5, 18/6, 16/7, 30/7, 13/8 & 27/8

 

Startdagar:
Lördagar
28/5, 18/6, 16/7, 30/7, 13/8 & 27/8

Resor

Dag 1

Töreboda - Sjötorp - Töreboda (cykeltur 40 km)

Välkommen till Töreboda och starten för ditt cykeläventyr! Du hämtar ut din cykel på Pensionat Prästgården som även är ditt boende för natten. Det går bra att lämna ditt bagage här redan nu, nyckeln till rummet får du när du är tillbaka från dagens cykeltur. Idag styr du cykeln mot Sjötorp och Göta kanals inlopp från sjön Vänern. Du cyklar på den gamla dragvägen ”kanalbanken”, som går precis utmed kanalen hela vägen fram till Sjötorp. På vägen kommer du att passera hela 16 slussar, stanna gärna till och se hur slussvaktaren slussar båtarna i båda riktningar. Sjötorp är en mysig liten by som brukar vara full med liv på sommaren, här finns ett flertal restauranger, caféer, glasskiosk, hantverksbodar och minigolfbana. Här äter ni er lunch på Café Baltzar där ni även har entrébiljetter till Göta kanalmuseet. Här finns mycket intressant att läsa och se om Göta kanals byggherre Baltzar von Platen och hela kanalbygget. Visste du till exempel att hela kanalen från väst till öst är handgrävd och utsedd till Sveriges största byggnadsprojekt genom tiderna? När ni känner er redo trampar ni tillbaka mot Töreboda, åt detta håll blir det lite lätt uppförsbacke vid slussarna, annars är vägen lika lättcyklad åt båda håll. Checka in på Pensionat Prästgården och njut av en bra bok och något gott att dricka i trädgården efter dagens etapp. Middagen serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé. Njut i trädgården eller om vädret inte tillåter inne i restaurangen.

Dag 2

Töreboda - Karlsborg (passagerarbåt)

Idag går färden vidare till sjöss! Cyklarna tar ni med på båten, samling på kajen i Töreboda där passagerarbåten M/S Bellevue står redo för avfärd mot Karlsborg. Ombord på båten guidar skepparen dig genom kanalens historia och de platser ni glider förbi. I Tåtorp där kanalen mynnar ut i sjön Viken finns en historisk sluss som fortfarande öppnas med handkraft. Om du vill röra på dig så får du hjälpa slussvaktaren att veva upp slussen för hand. När båten glider vidare ut på sjön Viken blir ni serverade lunch ombord, turen fortsätter genom bergskanalen, en av kanalens vackraste delar, och vidare in i Bottensjön innan den når slutdestination Karlsborg. Välkommen till Karlsborg, Sveriges före detta reservhuvudstad! Vackert belägen mellan två sjöar, Bottensjön och Vättern, ligger den lilla hamnstaden. Efter 5 timmar till sjöss kan den vara skönt att röra på benen, ta en tur i hamnen för att köpa en glass eller något gott att dricka, även här finns en minigolfbana värd att besöka. Ta sedan cykeln och trampa utmed Vätterns strand tills du kommer fram till hotell Wettern, ca.1,4km från gästhamnen. Här bor ni bara ett stenkast ifrån Vättern, passa på att ta ett dopp i det svalkande vattnet eller kanske en promenad till borggården vid Karlsborgs fästning. Fästningen är ett häftigt monument och innergården ut mot Vättern är slående vacker och mysig, även här finns caféer och glassförsäljning. Framåt kvällen dukas en trevlig buffé upp i hotellets matsal där du kan varva ner och njuta av en fin avslutning på dagen.

Dag 3

Karlsborg - Töreboda (passagerarbåt)

Idag är det dags att hoppa ombord på M/S Bellevue igen som tar dig tillbaka till Töreboda. Även idag serveras ni lunch ombord på båten medan skepparen guidar er på vägen. Väl framme i Töreboda checkar du åter in på Pensionat Prästgården där du kan slappa ner i den lummiga trädgården eller ta en promenad runt kanalen för den som vill. I Töreboda går kanalbanken på båda sidor av kanalen vilket gör den till en populär promenadsträcka på ca.2,5km från Törebodas kanalbro till Gastorps kanalbro. Till kvällen serveras du en 2-rätters middag på mysiga restaurang Krubb som ligger alldeles intill kanalen.

Dag 4

Töreboda

Godmorgon, innan det är dags för hemfärd får du avnjuta Prästgårdens goda frukostbuffé med hemgjord granola, färska frallor, bacon och den goda äggröran. Utcheck från hotellrummet kl.11.00. Tack för denna gång och välkommen tillbaka till oss på Upplevelsepaket!

2 st Övernattningar Pensionat Prästgården, del i dubbelrum
1 st Övernattning Hotell Wettern, del i dubbelrum
1 st Båttur med M/S Bellevue inkl. lunch, Töreboda-Karlsborg
1 st Båttur med M/S Bellevue inkl. lunch, Karlsborg-Töreboda
1 st Lunch, Café Baltzar
1 st 1-rätters middag exkl. dryck, Prästgårdens Trädgårdscafé
1 st Kvällsbuffé exkl. dryck Hotell Wettern
1 st 2-rätters middag exkl. dryck, Krubb
3 st Frukostbuffé
1 st Inträde till Göta kanalmuseét i Sjötorp
1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg (från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
Cykelservice gäller hyrda cyklar

Avbeställningsskydd / pers. 250 SEK
Enkelrumstillägg 1200 SEK
Avdrag egen cykel  – 100 SEK

Inga frågor hittade